Rispolept mało skuteczny?

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Rispolept mało skuteczny?

Post autor: Constantius »

Czy dużo osób zażywa jeszcze rispolept? Ponieważ teraz weszło tyle nowych leków do obiegu to lekarze raczej się z niego podobno wycofują...( tak mówią w ośrodku gdzie przebywam ) Pierwszy powód to narzekania pacjentów że otumania nic nie daje i ma skutki uboczne.... Drugi powód to problemy z seksualnością kobiet i mężczyzn.... Ja zażywam Rispolept juz długo... w sumie nie narzekam...
Otumanienie jakoś trzeba na siłe przezwyciężyć.... Sexu nie uprawiam to nie wiem.... Dużo osób jeszcze to bierze?
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Re: Rispolept mało skuteczny?

Post autor: boris »

Nigdy nie brałem nic innego. Raczej nie narzekam i specjalnie nie mam ochoty zamieniać na jakiś inny lek.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Nefka
zaufany użytkownik

Post autor: Nefka »

Ja biorę Rispolept 3 mg na noc. Jak go biorę w nocy, to wtedy najsilniej działa i wtedy są też najgorsze skutki uboczne (np. duża senność, zawroty głowy). W dzień już jest lepiej, choć trudno mi się wstaje. Ogólnie nie lubię tego leku, ale wyciąga mnie on powoli z psychozy.
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Obecnie biorę jeden dzień 1 mg a drugi dzień 0,5 mg. Minimalna dawka jest jak mi się wydaje 0,5 mg ale to dla tego, że już raczej ciężko przekroić pół tabletki na pół :) Ostatnio próbowałem zredukować do 0,5 każdego dnia ale zacząlem slyszeć wyraźne melodie podczas pracy komputera i się poddalem, trudno :)

Constantius, ile bierzesz tego rispoleptu?
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Smutasek
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Smutasek »

Rownież biorę rispolept. 1mg na noc. NIe czuję senności, chociaz jak bralam 2mg mialam problemy ze wstawaniem.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Ja zaczynałam od 0,5mg a skończyłam na 8mg. Przez kilka miesięcy czulam sie dobrze na tym leku, ale on nie wystarczyl na moja psychoze i musialam zmienic lek na inny.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”