Co szkodzi w schizofrenii? Primum non nocere
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Co szkodzi w schizofrenii? Primum non nocere
Trzeba przyjąć taką podstawową zasadę, co szkodzi osobom zdrowym, to kilka razy bardziej szkodzi chorym psychicznie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Odpowiem ci tak. Akineton i pridinol to są leki na parkinsona. W psychiatrii stosuje się je w celu uśmierzania objawów ubocznych po neuroleptykach. Taki akineton albo pridinol jak bierze się go dorażnie od czasu do czasu jest spoko. Ale jak bierze się go na stałe to uwierz mi strasznie niszczy psychike. Wiem co mówie bo pisałem już tu że rok temu brałem 3-4 tabsy akinetonu a obecnie biore 0,5 tabletki dziennie.To taki mój mały sukces. Nie życze nikomu na stałe akinetonu czy pridinolu.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Mam podejrzenia, podparte doświadczeniem, że niektóre perfumy stosowane zbyt często mogą szkodzić w schizofrenii.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
W jakim sensie sauna szkodzi?
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
A ja powiem tak w sumie. Objawy pojawiają mi się, kiedy pojawiają się u mnie emocje. Kiedy jestem szczęśliwa, smutna, zrelaksowana, zmęczona - pojawiają się u mnie objawy. Więc wychodzi na to, że nadmierne emocje szkodzą. A są nadmierne, bo naturalnie jestem nieemocjonalna, więc nawet troszkę to już nadmiar.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Najbardziej TVP und Polsat and TVN dzieciom szkodzą!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!