płyta do oceny

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

domik
zaufany użytkownik

płyta do oceny

Post autor: domik »

Witajcie!

Przygotowuję się do wydania płyty CD w klimatach old school i chciałem prosić Was o ocenę.

Jakość tej wrzutki jest niska, nie patrzcie na bitrate i brzmienie - liczy się sama kompozycja i czy melodie wpadają w ucho.
Jest to wszystko przed miksem i masteringiem.

Co o tym myślicie? Jak oceniacie samą muzykę?

UWAGA: to jest old school electronic

Pozdrawiam
https://1drv.ms/u/s!AomVFL2PcGgPmLsZCdL ... g?e=KKmbzM
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Re: płyta do oceny

Post autor: klucz żurawi »

Utwory są świetne. Nie są monotonne ani przeładowane elementami. Zazdroszczę ci umiejętności utrzymania uwagi aż przez siedem minut. Jedyne co mógłbyś poprawić, to niektóre utwory nie mają wyraźnego zakończenia. Przydało by się zrobić na końcu dwie-trzy nuty, wracające do toniki.
A tak poza tym to piękny klimat eksploracji kosmosu. Druga połowa lat osiemdziesiątych? Czasy gdy ludzie mieli nadzieję zjednoczyć cały świat, by wspólnie szukać kosmicznych braci.
Będziesz to wydawał tylko na CD, czy onlain też można będzie kupić? Chętnie kupię, ale nie mam napędu optycznego i nie będę miał jak odtworzyć.
domik
zaufany użytkownik

Post autor: domik »

Dziękuję, porobię po prostu wyciszenia na koniec (to łatwiejsza metoda)

Chciałbym wydać na CD, to jednak długa droga, jeśli wszystko wypali i skończy się nakład użyję pamięci usb.

online jeszcze nie zdecydowałem.

Czyli jednoznacznie szykować ścieżki do miksu i masteru?
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Miałem na myśli jakiś sklep online. Gdzie będzie można kupić album w postaci cyfrowej.
szykować ścieżki do miksu i masteru?
Jak to brzmi! Rzecz której nawet nie liznełem i stawia mnie w szeregu ludzi którzy nie mają wiedzy by zdecydować czy już czas :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”