Młodzi ludzie w pierwszym epizodzie psychozy nie potrzebują leków psychotropowych, aby wyzdrowieć

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Młodzi ludzie w pierwszym epizodzie psychozy nie potrzebują leków psychotropowych, aby wyzdrowieć

Post autor: Bright Angel »

Naukowcy dowiedli, że część młodych ludzi we wczesnym stadium pierwszej psychozy nie potrzebuje leków psychotropowych, aby wyzdrowieć! Potrzebują tylko interwencji psychologicznej i wszechstronnego prowadzenia przypadku.
Researchers have found that some young people with early stage first episode psychosis (FEP) can experience reduced symptoms and improve functioning without antipsychotic medication when they are provided with psychological interventions and comprehensive case management.
(ang.):
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 091003.htm
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2020 7:13 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Młodzi ludzie w pierwszym epizodzie psychozy nie potrzebują leków psychotropowych, aby wyzdrowieć

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Młodzi czyli w jakim wieku? Ale faktycznie w dzieciństwie nie potrzebowałam psychotropów.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Paweł29
zarejestrowany użytkownik

Re: Młodzi ludzie w pierwszym epizodzie psychozy nie potrzebują leków psychotropowych, aby wyzdrowieć

Post autor: Paweł29 »

Zgadzam się niestety lekarze psychiatrzy często faszerują młodych ludzi psychotropami a tak być nie powinno.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

pycioslawa pisze: pn gru 14, 2020 7:32 pm Młodzi czyli w jakim wieku?
15-25 lat.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Aby miał 18 to już na szprycują w oddziałach dla dorosłych, teoria swoją drogą a praktyka wiadomo jaka jest.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

W artykule jest wyraźnie napisane, ze niektorzy mlodzi ludzie, co oczywiscie pominąłes w tytule topicu.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja zachorowałem w wieku 12 lat a leki po raz pierwszy dostałem w wieku 15 lat. Tyle że u mnie z moimi urojeniami i fobią społeczną nie dało się inaczej. No bo co miałem cierpieć katusze i horror do 20 paru lat ??? A jak miałem te 15 lat to psycholog by mi gówno pomógł... Nie jestem z tego powodu szczęśliwy ale inaczej się nie dało...
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Catastrophique pisze: pn gru 14, 2020 10:15 pm W artykule jest wyraźnie napisane, ze niektorzy mlodzi ludzie, co oczywiscie pominąłes w tytule topicu.
Nie pomijajcie faktów jak kolega wyżej napisał bo wprowadzacie ludzi w błąd.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Nie ma co wyogólniać tylko na każdy przypadek trzeba patrzeć inaczej. "Niektórzy" czyli nie wszyscy.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

To wiadome, że każdy przechodzi chorobę inaczej.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: wt gru 15, 2020 6:19 pm To wiadome, że każdy przechodzi chorobę inaczej.
Wytłumacz to Bright Angel bo on chyba tego nie rozumie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”