Co pomaga oprócz leków w schizofrenii?
Moderator: moderatorzy
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Co pomaga oprócz leków w schizofrenii?
Ponoć CBD. 

viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Opieka ogarniętej osoby 

Zielona herbata, witaminy b
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Hobby. Podobno człowiek bez pasji jest pusty.
mi dużo pomaga ciągły ruch spacery, wykonywanie różnych prac w domu, uprawianie sportu robienie rzeczy które się lubi.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Prebiotyki, podobno są ważniejsze nawet od probiotyków. Prebiotyki to jest żywność, która pobudza rozwój flory bakteryjnej w jelitach. Do prebiotyków zalicza się m.in.:
- Por, surowy
- Figi
- Cykoria podróżnik
- Mniszek lekarski
- Topinambur
- Cebula
- Czosnek
- Pełnoziarnista mąka po obróbce termicznej
- Szparagi
- Karczochy
- Owies
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Tak sobie uświadomiłam, że odciąga mnie od choroby hobby i praca. Kiedy jestem zajęta objawy się uciszają.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Tak praca jest najlepsza.
Wszystko co przybliża nas do normalnego życia jest bardzo pomocne.Wspomniana praca i hobby. Zbudowanie jakiś relacji miedzy ludzkich potrafi zdziałać cuda.Najczęściej jednak czujemy wszystkie skutki samotności.
-
- zaufany użytkownik
Ja tak jak napisałem hobby(np. ja modelarstwo i akwarystyka) oraz kontakty z ludzmi. Szczególnie to drugie. Ja sam tego długo nie doceniałem.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Prawdopodobnie daktyle mogą pomagać w schizofrenii. Są badania naukowe, już potwierdzone, że w schizofrenii występuje zapalenia mózgu, na które pomaga m.in. aspiryna, czyli kwas salicylowy. A daktyle zawierają naturalne salicylany.
CBD także ma działanie przeciwzapalne.
Daktyle są bardzo ale to bardzo zdrowe. Mają pozytywny wpływ na rozrzedzanie krwi w związku z czym chronią przed udarami. Dokładnie tak samo jak Aspiryna która dla odmiany zażywana w nadmiarze jest bardzo szkodliwa bo to kwas i może uszkadzać śluzówkę żołądka powodując w przyszłości nieuleczalne wrzody.
Daktyle są bardzo ale to bardzo zdrowe. Mają pozytywny wpływ na rozrzedzanie krwi w związku z czym chronią przed udarami. Dokładnie tak samo jak Aspiryna która dla odmiany zażywana w nadmiarze jest bardzo szkodliwa bo to kwas i może uszkadzać śluzówkę żołądka powodując w przyszłości nieuleczalne wrzody.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Obecnie testuję szafran. Podobno dobrze działa na depresję, ale nie można go łączyć z lekami antydepresyjnymi. Ja go biorę z fluanxolem i wygląda na to, że nie wchodzi z nim interakcję. Dopiero 2 dzień biorę szafran, ale efekty są na razie super. Na negatywy działa b. dobrze. Mam więcej siły, nie męczę się tak. Dodaję do śniadania 0,1 grama szafranu. Niestety jest to dość drogi wydatek, taka dawka kosztuje ok. 6 zł.
Myślę, że duży wpływ ma sen i jego jakość.. Ale największe znaczenie ma środowisko. Żadnych bandytów, żadnych złodziei. 

Również własne zdrowe podejście może zdziałać cuda.Pełna świadomość choroby ,co kiedy przychodzi i co się dzieje z organizmem.
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Witaj, mam takie pytanie do Was kochani, możemy tak zrobić ? Jak odpowiesz to zadam pytanie, inaczej możecie przynosić dalsze posiłki. Jak ty zadasz pytanie to ja odpowiem po raz drugi i zacznę się udzielać w waszych postach. Kolego umowa stoi ? Pozdrawiam Was serdecznie.