Dlaczego mam depresję ?
Moderator: moderatorzy
Dlaczego mam depresję ?
Witam. Cierpię na schizofrenię paranoidalną i biorę Solian 1000 mg, Abilify 15 mg i od 3 tygodni 75 mg Anafranilu i wciąz mam depresję. Jak to mozliwe skoro biorę takie silne leki o działaniu przeciwdepresyjnym? Uczęszczam tez od dłuzszego czasu na psychoterapię. Co waszym zdaniem powinienem zrobic aby depresja minęła?
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Re: Dlaczego mam depresję ?
Może Prozac i większa aktywność fizyczna, a do tego absorbujące hobby?
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Tylko anfranil jest lekiem stricte przeciwdepresyjnym. Solian i abilify są lekami przeciwpsychotycznymi głównie i niektórzy uważają, że to one powodują depresję. Często występuje depresja po psychozie. Powinna minąć po jakimś czasie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Toś mu doradził... Na depresje może niezły ale jazdy po tym są totalne. Wiem bo sam brałem seronil.
Niestaty anafranil u mnie "rozciągnął świat" i z taką iluzją muszę się mierzyć już 19 lat.Na "rozciągnięty świat" pomaga mi trochę kwetiapina i sulpiryd.Co nie zmienia faktu,że muszę dżwigać krzyż tej iluzji.Bright Angel pisze: ↑pt lis 13, 2020 4:03 pm Tylko anfranil jest lekiem stricte przeciwdepresyjnym. Solian i abilify są lekami przeciwpsychotycznymi głównie i niektórzy uważają, że to one powodują depresję. Często występuje depresja po psychozie. Powinna minąć po jakimś czasie.
A ja miałem.Teraz nie mam biorąc kwetaplex 200mg(1-0-2),kwetaplex 100 mg (1 rano),sulpiryd 200 mg(2-2-0) i cloranxen 10 mg (1 wieczorem).