Jak powinno wyglądać leczenie schizofrenii wg mnie

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Jak powinno wyglądać leczenie schizofrenii wg mnie

Post autor: Bright Angel »

Leczenie schizofrenii powinno polegać na dążeniu do brania minimalnych dawek leków przeciwpsychotycznych. Można się czuć trochę gorzej, ale przez to będziemy wiedzieć, co nam pomaga pozalekowego. Mamy też dużo mniejszą szansę na poważne skutki uboczne. Branie wysokich dawek leków jest drogą donikąd. Kończy się zazwyczaj jeszcze wyższymi dawkami leków, a potem gdy te nie wystarczają kombinacjami silnych leków, które z człowieka robią warzywo.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Jak powinno wyglądać leczenie schizofrenii wg mnie

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Jakbym czytala o sobie. Z tym ze jeszcze do warzywka nie doszlam, na cale szczescie. No ale coz, na mnie rzeczywiscie nic nie dzialalo, dopiero teraz czuje sie dobrze psychicznie - a jak sie czuje dobrze psychicznie, to od razu swiat staje sie bardziej kolorowy i przyjemniejszy do zycia. Kazdy ma indywidualna "najnizsza dawke" jednym slowem.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Gorylcio
bywalec

Post autor: Gorylcio »

Psychiatrzy powinni sięgać po różne leki a nie tylko po neuroleptyczne, myśląc, że załatwią wszystko. Miałem lęki, obsesje, bezsenność, stany depresyjne - zwiększenie dawki neuroleptyku lub dołożenie kolejnego. Zmieniłem lekarza i jak dał mi antydepresant, to nie mam już lęków i stany depresyjne są znacznie rzadziej.

Lamotrygina spowodowała, że zmniejszyła się apatia i anhedonia oraz nastrój jest jeszcze lepszy i mną tak nie huśta.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Wesołe teorie. A potem szpital i reset życia.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”