Powrót do zdrowia :)
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Powrót do zdrowia :)
Zacząłem trochę ćwiczyć i do tego kupiłem odżywkę PHD białkową. Ogólnie chcę poprawić wydolność organizmu, no i trochę lepiej wyglądać na wiosnę. Minęły już trzy tygodnie na niższej dawce leku, nic się nie dzieje, jeszcze dwa tygodnie i jak będzie ok, to pozostaje na tym.
- wowo
- zaufany użytkownik
A więc po 5 tygodniach nic się nie wydarzyło, zejście z dawki leku udało się. Następnie miałem wizytę u lekarza i zaproponował mi kolejne zejście z dawki leku. Obecnie jestem już drugi dzień na niższej dawce. Biorę lek Amisulpride, maksymalna moja dawka lecznicza była 300mg rano i 300mg na wieczór, później lekarz kazał zejść na dawkę podtrzymującą 200mg z rana i 200mg na wieczór, obecnie jestem poniżej 400mg na dobę.
- wowo
- zaufany użytkownik
No i wytrzymałem prawie 5 tygodni, zostało kilka dni i wygląda na to że będzie sukces 

- wowo
- zaufany użytkownik
Jest, minęło już 5 tygodni, czuje się dobrze, moją pasją staje się muzyka ze względu na dostęp do Apple Music, więc słucham i mam się dobrze 

- wowo
- zaufany użytkownik
Sen, to czego brakowało mi kiedyś, teraz mam pod nadmiarem.
To dobrze, bo sen to zdrowie!
- wowo
- zaufany użytkownik
Ja to się mam teraz, zapominam się z tabletką wieczorem, tak się dobrze czuje że nie pamiętam. Dzisiaj przypomniałem sobie godzinę później, kiedyś to były głosy i inne dolegliwości które przypominały, dziś muszę to mieć w głowie i pamiętać.
Tak, bo organizm jest nasycony lekarstwem więc jak nawet dzień lub dwa nie weźmiesz to nic się nie stanie. Możesz mieć co najwyżej obniżony nastrój. Czasem też może pojawić się na odwrót zbytnie pobudzenie. Lepiej dlatego jednak pilnować tych dawek by poziom lekarstwa we krwi nie obniżał się.
Lubię czytać wpisy osób które dobrze się czują, którym leki pomagają i mają długie remisję. Ja sama miałam około 8 psychoz, z 10 razy byłam w szpitalu, choruję od 2007roku. Marzy mi się remisja przynajmniej pięcioletnia. Ostatnio byłam w szpitalu pod koniec 2019r.
- wowo
- zaufany użytkownik
Trzeba zawalczyć o zdrowie, przetrwać te najgorsze okresy, odrzucić alkohol i używki, spać regularnie i dobrze, brać dobrze dobrane leki, odżywiać się zdrowo, chodzić na spacery, znaleźć sobie jakąś pasje, rozwijać się intelektualnie, unikać stresu, mieć przyjaciół i znajomych, być optymistą i nie załamywać się wtedy powinno się udać.
Najważniejsze to dobrze dobrane leki, a to już nie jest takie proste 

- wowo
- zaufany użytkownik
Wróciłem na siłownie, trening daje mi przyjemność.
- wowo
- zaufany użytkownik
Mój powrót na siłownie udał się dzięki dobremu stanu zdrowia. Chcę poprawić sylwetkę, zgubić brzuszek i nabrać masy mięśniowej. Oczywiście wszystko dla lepszego zdrowia psychicznego i fizycznego.
- wowo
- zaufany użytkownik
Jak Twoje zdrowie psychiczne pozwala Ci na aktywność fizyczną to nie czekaj aż się dorobisz jakiejś choroby, tylko bądź aktywny.
- wowo
- zaufany użytkownik
Ostatnio mam głęboki sen, podejrzewam że to zasługa ćwiczeń na siłowni, ruszyło się w mięśniach i nie tylko.
- wowo
- zaufany użytkownik
Przy schizofrenii trzeba koniecznie coś ze sobą robić, nie ma innej drogi jeśli chce się odzyskać zdrowie.
- wowo
- zaufany użytkownik
Tak dodam do mego wpisu wyżej że trzeba robić coś z ciałem i umysłem co nie jest łatwe przy psychotropach.
Pakero ostro! W zdrowym ciele zdrowy duch!