pytanie do kobiet
Moderator: moderatorzy
pytanie do kobiet
Witam. Mam osobiste pytanie do kobiet tu na forum.
Czy macie okres na lekach?
Ja nie mam wcale od kiedy leki biorę czyli już prawie 8 lat. Przyznam że jest to wygodne ale zastanawiam się co z moją płodnością i czy to jednak nie może mieć negatywnego wpływu na hormony.
Liczę na odpowiedzi.
Czy macie okres na lekach?
Ja nie mam wcale od kiedy leki biorę czyli już prawie 8 lat. Przyznam że jest to wygodne ale zastanawiam się co z moją płodnością i czy to jednak nie może mieć negatywnego wpływu na hormony.
Liczę na odpowiedzi.
Re: pytanie do kobiet
Biorę solian 200mg i mam co miesiąc okres, ale na wyższych dawkach leku (2x200mg) był bardziej skąpy niż zazwyczaj.
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja też miałam z tym problem, zwłaszcza na gigantycznej dawce Olanzapiny, po zejściu z niej było z tym coraz lepiej. Aktualnie jestem na Rispolepcie 2mg.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Witaj. Gdy ja miałam brak okresu po lekach szłam do ginekologa i dostawałam leki na przywrócenie miesiączki. Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się brak okresu u kobiety w wieku rozrodczym jest niekorzystny(choć jak wspomniałaś wygodny). Myślę, że powinnaś udać się do ginekologa aby rozwiał Twoje wątpliwości…Tylko , że teraz wizyta u lekarza ze wglądu na zarażenie się koronawirusem tez jest niebezpieczna. Ja jednak bym jak najszybciej poszła.
Dziękuję za odpowiedzi. Moja mama też już od dawna (od kiedy wie, że nie miesiączkuję) mówi mi że powinnam iść do ginekologa, ale ja trochę boję się leków hormonalnych bo jestem młoda i nie wiem czy bardziej mi nie zaszkodzą, niż pomogą... zresztą mam też już od sześciu lat problem z mlekotokiem i nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie... szczerze mówiąc nie bardzo mi się spieszy do ginekologa bo raz, po zejściu z leków miałam okres przez około rok to brzuch bolał mnie tak, że zwalniałam się ze szkoły... przed leczeniem, na początku tak nie było, nie wiem jak by było teraz... ale chciałabym mieć dziecko to raczej do tego muszę mieć okres... skomplikowane to wszystko :/
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
A jakie leki bierzesz?
Na olanzapinie utyłam sporo a co dopiero jakbym jeszcze dostała dostała z nią leki hormonalne.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Duduś daj szansę lekarzowi ! Nie ma co bagatelizować problemu , samo nie przejdzie, jeśli do tej pory nie przeszło. Ja nie lubię chodzić do ginekologa i był czas jak parę lat nie byłam. Wydawało mi się że jeśli z okresem jest ok to po co mam do niego chodzić. Potem zupełnie przez przypadek okazało się że mam super gigantyczną torbiel na jajniku (wyszło przy Usg brzucha na zlecenie innego specjalisty). Dwa lata brałam hormony i nic, torbiel nie zniknęła, musiałam przejść operację. Ale takto nic mnie bolało, nie miałam żadnych oznak torbieli, dlatego tak bardzo ważne jest aby się badać, a gdy coś wyjdzie leczyć. Lecz u Ciebie nawet nie ma o czym mówić, bo Ty masz z tą miesiączką duży problem. Lekarz ginekolog też leczy bolesne miesiączkowanie. Posłuchaj mamy i mnie i idź do lekarza.
U mnie z tym jest jeszcze gorzej, bo mamy w rodzinie raka narządów kobiecych... zabrał jużtrzy pokolenia w prostej linii ode mnie... teoretycznie powinnam robić cytologię co pół roku, praktycznie boję się zacząć :/
Sama widzisz Duduś…Nie ma na co zwlekać. Ale też ważne żebyś dobrze trafiła, żeby Cię lekarz nie zraził. Dlatego podpytaj koleżanek jakiego ginekologa polecają, poczytaj sobie opinie w necie o lekarzach z Twojej okolicy np. na portalu ZnanyLekarz.pl i wybierz który Tobie najbardziej pasuje.
Mama wysłałaby mnie do swojej ginekolog, mówi że to bardzo sympatyczna osoba i na pewno mnie nie wystraszy... ja sama nie wiem, ale skłaniam się do tego, żeby się zgodzić... chociaż to i tak wszystko jak skończą się te cyrki z "wirusem" 

Każdy ginekolog do którego pójdziesz będzie na pewno lepszy niż stan z teraz
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Stracilam okres mniej wiecej wtedy kiedy dostalam fluanxol i escitil. Nie byl to juz pierwszy raz, kiedy po escitilu tracilam okres, bo przyjmowalam go rowniez kilka lat temu. Escitil odstawiony, ale okres nie wrocil. Mialam rowniez problem na rispolepcie, mleko z piersi i kompletne zatrzymanie sie cyklu. Na ketrelu wszystko ok. Na abilify tez. Na olanzapinie rowniez. Mam nadzieje, ze to nie wina fluanxolu, bo za dobrze dziala na moje objawy psychotyczne...
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Pycia to ty?! Wróciłas na forum!