Pierwszy pobyt w szpitalu
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Pierwszy pobyt w szpitalu
Hej,
Jestem nowym użytkownikiem, mam 28 lat, parę miesięcy temu została u mnie zdiagnozowana schizofrenia. Cierpię także na depresję oraz zaburzenia nerwicowe i stany lękowe.
Szykuje mi się pierwszy pobyt w szpitalu psychiatrycznym w Choroszczy. Nie wiem jak przygotować się do takiego wyjazdu, co ze sobą zabrać? czy można będzie chociażby zrobić sobie pranie? nie wiadomo ile czasu tam spędzę. Proszę o jakieś rady bardziej doświadczonych. Z góry dziękuje.
Pozdrawiam,
Mariusz
Jestem nowym użytkownikiem, mam 28 lat, parę miesięcy temu została u mnie zdiagnozowana schizofrenia. Cierpię także na depresję oraz zaburzenia nerwicowe i stany lękowe.
Szykuje mi się pierwszy pobyt w szpitalu psychiatrycznym w Choroszczy. Nie wiem jak przygotować się do takiego wyjazdu, co ze sobą zabrać? czy można będzie chociażby zrobić sobie pranie? nie wiadomo ile czasu tam spędzę. Proszę o jakieś rady bardziej doświadczonych. Z góry dziękuje.
Pozdrawiam,
Mariusz
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Pierwszy pobyt w szpitalu
Standardowy pobyt w szpitalu to ok. 3 miesiące. Jak dojdziesz do siebie bardziej, to możesz dostać przepustki i będziesz mógł zrobić sobie pranie w domu. Nie wiem dokładnie jak jest w Choroszczy, ale u mnie w szpitalu nie było pralki. Po szpitalu chodzi się normalnie w ubraniach codziennych. Więc zabierz sobie ubrania na zmiany. Jedzenie często jest mizerne tam, więc weź sobie coś na dojedzenie. Często w szpitalach jest stół do tenisa, więc możesz zabrać sobie jakąś lepszą rakietkę, jak lubisz grać.
Dawno nie byłem już w szpitalu, więc dobrze już nie pamiętam. Mi bardzo przydał się komputer, ale trzeba uważać z wartościowymi rzeczami, bo często się słyszy o kradzieżach.
Dawno nie byłem już w szpitalu, więc dobrze już nie pamiętam. Mi bardzo przydał się komputer, ale trzeba uważać z wartościowymi rzeczami, bo często się słyszy o kradzieżach.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Jeśli wybierasz się do Choroszczy to pilnuj swoich rzeczy, kradną. Zabierz ze sobą środki do toalety, kapcie i papier toaletowy. Dobrze gdybyś miał jakieś pieniądze żeby coś sobie kupić w sklepiku bo jedzenie marne. Prania nie zrobisz bo nie ma takiej możliwości. To chyba tyle.Mani3k5 pisze: ↑sob maja 02, 2020 8:46 pm Hej,
Pozdrawiam,
Mariusz
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Pranie robi się ręcznie więc można.Ważne tam się jakoś dogadywać z chorymi wtedy tak człowiek nie jest okradany,mieć jakiś kolegów.Nie zawsze 3 miesiące to standardowy pobyt,bo z tym jest różnie może być miesiąc lub dwa.Moim zdaniem kluczowa jest komunikacja z chorymi w trakcie pobytu.Mogą być też ciężkie przypadki i one są trochę trudne do przewidzenia w zachowaniu.
Dzięki za rady. Trochę mnie przestraszyliście tym, że tak kradną. Czytałem tutaj na forum, że opinie o szpitalu w Choroszczy nie są za ciekawe, ale staram się być dobrej myśli.
Weź ze sobą dwie piżamy (na wymianę, gdy jedną wypierzesz), żel pod prysznic, szklankę lub kubek, w domu napisz na nim swój inicjał lakierem do paznokci. Weź też zeszyt 32- lub 100-kartkowy, możesz w nim bazgrać, jak będzie Ci się nudzić, z posiadaniem długopisu jest różnie, to chyba zależy od regulaminu. W portfelu warto mieć ze 3 znaczki pocztowe. Teraz mamy takie różne finansowe wsparcie, że ludzie powinni pomału zapomnieć o swojej kleptomanii.
Ja bym jeszcze dodała jakąś ciepłą bluzę na zimniejsze dni. Do szpitala zostałam zabrana nagle i ja nie miałam jak się przygotować. Byłam w tym co miałam na sobie, stopniowo dostarczała mi rzeczy rodzina. Wiem, że tej ciepłej bluzy mi brakowało choć było lato ;-P Jak lubisz czytać, to książki. Klapki pod prysznic. Tam gdzie ja byłam na oddziale był czajnik, możesz więc zabrać herbatę, kawę w zależności co pijesz.
Walutą w szpitalu jest kawa i papierosy.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Jak będziesz już w szpitalu w Choroszczy to napisz jak to teraz wygląda, warunki, jedzenie, personel itp.
Prania w szpitalu raczej się nie robi. 10 dni a niektórzy i 3 miesiące chodzą w tym samym.Mani3k5 pisze: ↑sob maja 02, 2020 8:46 pm Hej,
Pozdrawiam,
Mariusz