Neuroleptyki zaburzają prawidłowy sen?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Neuroleptyki zaburzają prawidłowy sen?

Post autor: Bright Angel »

Neuroleptyki prawdopodobnie zaburzają prawidłowy sen. Bardzo często po psychotropach długo się śpi i jest się potem niewypoczętym. Prawdopodobnie dlatego, że zaburzają prawidłowy sen, i żeby jakoś wypocząć organizm potrzebuje dłużej spać.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693

Re: Neuroleptyki zaburzają prawidłowy sen?

Post autor: Jurian_69 »

jak jesteś "chory" to tak. trudno o sen i o wstawanie.
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

A im dłużej śpisz, tym później zasypiasz. Ja tak tracę jedną noc w tygodniu. Mniej więcej. Bo budzę się o dziesiątej rano. Więc zasypiam koło północy. Więc budzę się o w obiad. I tak w kółko aż całą noc nie śpię. Więc męczę się cały dzień próbując nie zasnąć. Tak by znów ze snem trafić w godziny nocne.
nieznajomy2020
bywalec

Post autor: nieznajomy2020 »

White Angel pisze: czw kwie 23, 2020 9:05 pm Neuroleptyki prawdopodobnie zaburzają prawidłowy sen. Bardzo często po psychotropach długo się śpi i jest się potem niewypoczętym. Prawdopodobnie dlatego, że zaburzają prawidłowy sen, i żeby jakoś wypocząć organizm potrzebuje dłużej spać.
Ja podobnie miałem i zgadzam się z tym gdy brałem leki to spałem długo gdy musiałem wstawać do pracy byłem senny długo większość neuroleptyków tak działa niestety ja gdy odstawiałem leki to w ogóle nie mogłem spać albo miałem poważne problemy ze snem i mam je nadal coś w tym jest.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Mi solian rozwalił sen.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

mi dzisiaj leki fundują eldorado na tapczanie .
biorę aryzarela i depakine.
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

Bright Angel pisze: pn maja 18, 2020 3:10 pm Mi solian rozwalił sen.
Przez to zmulenie w środku dnia (choć wczoraj go nie było), teraz inaczej mi się śpi.
konto-zawieszone
zarejestrowany użytkownik

Post autor: konto-zawieszone »

Mi neuroleptyki zaburzyły sen kiedyś miałem głęboki długi nieprzerwany sen teraz mam problemy z zaśnięciem często się budzę w nocy nie mogę spać w nowych miejscach byłem u kogoś w rodzinie i nie spałem trzy noce mój mózg uzależnił się od tych leków bez nich ciężko mi jest spać.
HJ451KFG
zarejestrowany użytkownik

Post autor: HJ451KFG »

Warto także zauważyć, że w przypadku schizofrenii dochodzi często do organicznych zaburzeń snu, niezależnie od stosowania leków. Leki generalnie, a zwłaszcza te o działaniu sedatywnym, poprawiają długość snu i jego jakość.
Salus aegroti suprema lex.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Wiem, że nie jest to związane ściśle z zapodanym tematem, ale są ludzie (ile procent tzw. populacji!?), których rytm (około-)dobowy wynosi więcej (lub też krócej), niż 24 godziny i jest to genetycznie zakodowane- Mutacja genowa czy coś..? [A może ruch planet i gwieździste konstelacje ;-) ] To nie znaczy, że taki człowiek może nieprzerwanie pracować dłużej i "owocniej", bo ma inny dobowy rozkład sił i energii.
Może pogoogluję o tym w kontekście fal Schumana..? Czytam:
- "fala Schumanna jest bardzo zbliżona do rytmu alfa mózgu ludzkiego" (Ps. fala alfa jest w stanie czuwania...)
- "Nauka przez wiele lat nie potrafiła wyjaśnić, dzięki czemu psychicy energii poruszają przedmiotami z siłą myśli, uzdrowiciele - leczą ludzi.
Wyjaśnienie tajemniczego źródła potężnej energii znaleziono po tym, jak fizyk atomowy Robert Becker, mierzący fale mózgowe medium podczas sesji zdalnej ekspozycji, odkrył, że fale te pokrywają się z falami Schumanna."
- "Począwszy od 2014 roku częstotliwość zaczęła wzrastać, w 2015 wynosiła już 16,5 Hz, a w 2017 momentami dochodziła do 40 Hz."
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Neuroleptyki, szczegolnie te dzialajace sedatywnie poprawiaja jakosc snu.Przy tych pobudzajacyh zgadzam sie z tematem, zaburzaja prawidlowy sen.

Wróć do „neuroleptyki”