Na zachodzie masa nowych leków, a u nas same starocie.
Moderator: moderatorzy
- CiotkaDzidka
- zarejestrowany użytkownik
- Status: renta
Na zachodzie masa nowych leków, a u nas same starocie.
Asenapina, pimawanseryna, lurazydon, paliperydon, kariprazyna, breksiprazol. Czemu u nad do tej pory tego nie ma!? W sumie pomyłka, bo kilka lat temu, asenapina i Invega były dostępne w w aptekach, ale zostały wycofane ze sprzedaży! Ciekawe jak będzie z Reagilą, czy będzie refundowana, a może też zniknie za jakiś czas z aptek.
Neurolodzy wywalczają co rusz nowe i drogie leki przeciwpadaczkowe, a czego polscy psychiatrzy nie walczą o nasze leki?
Neurolodzy wywalczają co rusz nowe i drogie leki przeciwpadaczkowe, a czego polscy psychiatrzy nie walczą o nasze leki?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Na zachodzie masa nowych leków, a u nas same starocie.
Żadne leki Cię nie wyleczą. Pokładasz tylko złudne nadzieje. Jest dużo badań naukowych jak leczyć schizofrenię dodatkowo. Mi np. bardzo pomógł sok z aronii. Dostałem niezłego kopa po nim. Też pomagają mi zimne prysznice. Jest tego cała masa.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Tak jak White wyżej napisał plus będę powtarzał do znudzenia - Leki nie leczą przyczyny choroby, a przyczynę mój drogi propagatorze leków niewiele osób, w tym psychiatrów zna i umie rozgryźć.
klozapol - stary lek i solian - trochę nowszy, wyleczyły mi myśli samobójcze i głosy, ale nadal jestem schizofreniczką, zawsze nią będę, także stare leki ale skuteczne, w moim przypadku - pomagają mi.
po mnie wogole nie widac choroby tylko moja leniwosc mnie przeraza, biore aktalnie 450mg solianu.
Ja sam bym te leki na sobie wypróbował, bo nigdy nie wiadomo, jak sertralina okazała się być super dla mnie, gdy wszystkie inne antydepresanty powodowały u mnie okropne paranoie. Ale już te czasy się skończyły że państwo w 100% pokrywało 800 coś zł opakowanie olanzapiny, która jest raczej mizernym lekiem. Super jest natomiast jako tucznik!
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!