Ograniczenia od 1 KWIETNIA do odwołania

Moderator: moderatorzy
W jaki sposób ? Przecież statystyki wynikają z realacji poszczególnych ośrodków zdrowia, jak szpitale. Te dane nie są utajnione. Masz wrażenie, że rząd ingeruje w statystyki poszczególnych szpitali ? Po co miałby to robić ? Masz po temu jakieś poszlaki ?
Ależ nie. Zasady postępowania zmieniają się często. Jeszcze dwa dni temu dzieci mogły wyjść na ulicę, dziś tylko pod nadzorem dorosłego. Niedawno ludzie wręcz wylewali się na niedielne słońce na bulwary, parki ... Dziś to zabronione, pod karą surowej grzywny nawet do kilku tysięcy zł. Trzeba w obecnej sytuacji słuchać komunikatów.
Jak umrze pacjent z nowotworem choćby, chodzi o chorobę współtowarzyszącą, który ma tego wirusa, to wyjdzie u nas, że zmarł na ten nowotwór.
Tak, oczywiście masz rację. Trzeba słuchać bieżących komunikatów i unikać krzykliwych nagłówków.zbyszek pisze: ↑czw kwie 02, 2020 3:21 pm Ależ nie. Zasady postępowania zmieniają się często. Jeszcze dwa dni temu dzieci mogły wyjść na ulicę, dziś tylko pod nadzorem dorosłego. Niedawno ludzie wręcz wylewali się na niedielne słońce na bulwary, parki ... Dziś to zabronione, pod karą surowej grzywny nawet do kilku tysięcy zł. Trzeba w obecnej sytuacji słuchać komunikatów.
Uważam, że lepiej myśleć racjonalnie, panika w niczym nie pomoże. Szczególnie dla nas, chorych emocjonalnie, panika może zniszczyć zdrowie psychiczne. W panice ludzie zachowują się nieracjonalnie i nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś, kto nie wytrzymuje ciśnienia, wybiega na ulicę i w amoku krzyczy chcąc ostrzec ludzi, a tym samym stwarza większe zagrożenie dla siebie i innych. To oczywiście skrajny przypadek, ale pamiętajmy, że mamy sytuację rozwojową i widzimy w społeczeństwie coraz bardziej nerwową sytuację. Z czasem te emocje mogą chcieć znaleźć gdzieś ujście, dlatego uważam, że należy zachować rozsądek i nie wychylać się w ani jedną, ani drugą stronę.
No więc widziałem przemowę kogojś z obecnej władzy. I zwróciłem uwagę na stojących za nim ochroniarzy w maskach i na grobowy ton polityka. Mam wrażenie że obecna władza chciałaby by sytuacja była bardziej poważna niż jest.Polski rząd zaniża statystyki.