Epidemia koronawirusa z Chin - ponoć zabójcza na dużą skalę będzie
Moderator: moderatorzy
Re: Epidemia koronawirusa z Chin - ponoć zabójcza na dużą skalę będzie
Jak sie zaraza i pewnie już są ci cali emigranci .będzie ciekawie .
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No właśnie, muslimi. Jeśli zaczną im dawać status obywatela bo trzeba ich wciągnąć do systemu opieki. To dla mnie będzie to zbyt podejrzane wykorzystanie sytuacji jaka się stworzyła.
Dzisiaj sąsiad chciał mi podać rękę na przywitanie, uciekłem.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Ostatnie dwa dni pokazują, że liczby zachorowań nie rosną już tak dramatycznie we Włoszech, odkąd wszystko zostało zamknięte, a ludziom nie wolno wychodzić na ulicę. Odwrotnie z Hiszpanii, w Niemczech, Danii, Holandii i USA. Mieszkańcy tych krajów nie zrozumieli jeszcze chyba powagi sytuacji i łażą. Wniosek prosty - nie łaźmy my po ulicach, siedźmy w domu i nie ruszajmy się, nie przyjmujmy gości, nawet najbliższych. Kontaktujemy się tylko elektronicznie.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Sprawa jest chyba poważna, bo w Lombardii we Włoszech brakuje miejsc w kostnicach. Wg doniesień medialnych.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Polska ma pod względem liczby zakażeń 46-te miejsce na świecie. A przykładowo Niemcy - szóste. Proszę spojrzeć, co oni wyprawiają - Hipermarket Zaopatrują się - na wszelki wypadek !
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Śmiertelność we Włoszech wynosi już ok. 6,8%, wg moich obliczeń.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
No ale zobacz, co Ci Niemcy wyprawiają.
A Włochom trzeba koniecznie pomóc, lecz jak to uczynić ? To może być tylko zaplanowy przez rząd transport lotniczy, wypakowanie towaru i natychmiastowy powrót. Moim zdaniem trzeba !
A Włochom trzeba koniecznie pomóc, lecz jak to uczynić ? To może być tylko zaplanowy przez rząd transport lotniczy, wypakowanie towaru i natychmiastowy powrót. Moim zdaniem trzeba !
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Niemcy to chyba chcą się pozbyć ludzi starych i chorych.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Jak na 6 miliardów osób na świecie to koronawirus to mały pyrtek
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Petrus2
- zaufany użytkownik
Bagatelizowanie problemu pandemii to wg. mnie taka trochę strusia polityka.
Udawajmy, że nic się złego nie dzieje bo przecież nie wyginęła większość ludzkości.
Udawajmy, że nic się złego nie dzieje bo przecież nie wyginęła większość ludzkości.
76746f6c64406a6162626572706c2e6f7267
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Już zostało 6 mld? 

Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Catastrophique
- bywalec
Re: Epidemia koronowirusa z Chin - ponoć zabójcza na dużą skalę będzie
To jest niepodważalny autorytet!
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Kiciuś_XXL
- moderator
Jestem ofiarą koronawirusa tzn nie zostałem zainfekowany a jeszcze gorzej.
Pracuję w Austrii, mam cztery godziny samochodem do domu więc jestem prawie co weekend w PL. Tak też miało być w piątek trzynastego kiedy wszystko się pochrzaniło. Pojechałem ze znajomymi do Polski. Były głosy, że zamknęli granicę i Polaków nie przepuszczają na granicy austriacko-słowackiej ale jedni mówili, że Polacy owszem mogą przejechać jeśli mają zameldowania w PL, a inni mówili że nikt nie przejedzie granicy zatem postanowiliśmy sprawdzić to na własnej skórze i czekaliśmy w korku przed granicą dwie godziny aby w końcu się dowiedzieć że nie przejedziemy. Jestem zły, bo wolałbym być teraz z rodziną. Tak to jest, że kiedy chcę to zostaję w Austrii pracować na weekend, ale kiedy jest zagrożenie epidemiczne i niemożność powrotu wtedy bardzo chcę jechać do rodziny i uruchamia się we mnie ogromna tęsknota za rodziną, krajem. Jeszcze kiedy w czwartek wracałem z pracy wstąpiłem do sklepu i wszystko było normalnie, a w piątek ludzie rzucili się do sklepów niczym szarańcza pustoszejąc półki ze wszystkiego. Jestem naprawdę zły, ale w poniedziałek wybieram się do pracy, a moi znajomi którzy pojechali w czwartek do Polski teraz nie mogą wrócić do AT.
Przecież są jeszcze samoloty. Owszem, ale teraz każdy kto wróci do Polski z zagranicy zostaje poddany przymusowej kwarantannie wraz z całą rodziną bez możliwości wychodzenia z domu np po zakupy. To jest już niewola. Lepiej przeczekać kryzys i zachować swobodę choć z deczka ograniczoną ale zawsze można wyjść przewietrzyć się zarówna ja tutaj w Wiedniu jaki moja rodzina w Polsce.
Pracuję w Austrii, mam cztery godziny samochodem do domu więc jestem prawie co weekend w PL. Tak też miało być w piątek trzynastego kiedy wszystko się pochrzaniło. Pojechałem ze znajomymi do Polski. Były głosy, że zamknęli granicę i Polaków nie przepuszczają na granicy austriacko-słowackiej ale jedni mówili, że Polacy owszem mogą przejechać jeśli mają zameldowania w PL, a inni mówili że nikt nie przejedzie granicy zatem postanowiliśmy sprawdzić to na własnej skórze i czekaliśmy w korku przed granicą dwie godziny aby w końcu się dowiedzieć że nie przejedziemy. Jestem zły, bo wolałbym być teraz z rodziną. Tak to jest, że kiedy chcę to zostaję w Austrii pracować na weekend, ale kiedy jest zagrożenie epidemiczne i niemożność powrotu wtedy bardzo chcę jechać do rodziny i uruchamia się we mnie ogromna tęsknota za rodziną, krajem. Jeszcze kiedy w czwartek wracałem z pracy wstąpiłem do sklepu i wszystko było normalnie, a w piątek ludzie rzucili się do sklepów niczym szarańcza pustoszejąc półki ze wszystkiego. Jestem naprawdę zły, ale w poniedziałek wybieram się do pracy, a moi znajomi którzy pojechali w czwartek do Polski teraz nie mogą wrócić do AT.
Przecież są jeszcze samoloty. Owszem, ale teraz każdy kto wróci do Polski z zagranicy zostaje poddany przymusowej kwarantannie wraz z całą rodziną bez możliwości wychodzenia z domu np po zakupy. To jest już niewola. Lepiej przeczekać kryzys i zachować swobodę choć z deczka ograniczoną ale zawsze można wyjść przewietrzyć się zarówna ja tutaj w Wiedniu jaki moja rodzina w Polsce.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Re: Epidemia koronowirusa z Chin - ponoć zabójcza na dużą skalę będzie
Specjaliści są pod wrażeniem rzetelności danych z Chin. Wygląda na to, że nikt niczego nie fałszował. A jak było okaże się wkrótce po skutkach. Dakońskimi środkami udało się jednak nieco przyhamować olbrzymią lawinę. Chinom na plus. A jeszcze wysłali pomoc do Włoch, czego Polska nie może, a Unia w ogóle.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
https://www.geekweek.pl/news/2020-03-10 ... boty-film/
Chiny ze względu na niedobory personelu medycznego postawiły na roboty.
Chiny ze względu na niedobory personelu medycznego postawiły na roboty.
- hole
- zaufany użytkownik
- Status: Umrzyj młodo, a trup twój będzie piękny.
Byłam w sklepie po fajki. Do lady podejść nie można, bo na metr - 1,5 rozłożone są skrzynie i jest napisane, by zachować bezpieczną odległość. Okej, rozumiem, ludzie się boją. Ale żeby od razu być dla siebie niemiłym? Kasjer rzucił mi tę paczkę przez ladę, zamiast normalnie ją położyć, z takim nie wiem, obrzydzeniem?może strachem - jakbym co najmniej miała podejrzenie koronawirusa.... ja nie wiem, śmiać się czy płakać, bo ludzie już przesadzają z reakcjami. Nawzajem się nakręcają i później wychodzą z tego jakieś chore akcje.
proszę, czy możesz uciszyć ten zgiełk,
próbuję choć trochę odpocząć od tych wszystkich głosów
nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
próbuję choć trochę odpocząć od tych wszystkich głosów
nienarodzonych kurczaków w mojej głowie