Poplątane myśli, otępienie, po pregabalinie
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Poplątane myśli, otępienie, po pregabalinie
Biore od 4 lat pregabaline 150 mg i przyznam się wam że już mam troche jej dość. Coraz częściej mam problemy z logicznym, nie zagmatwanym myśleniem, takie poplątanie myśli, otępienie, problemy z koncentracją. Dawniej nie miałem takich problemów, zaczęły się od pregabaliny ale jako że ten lek pomaga mi na lęki więc postanowiłem pójść na kompromis i brać 75mg rano pregabaliny. Przynajmniej narazie, zobaczymy jak będzie. Czy ktoś miał podobne objawy te co wymieniłem, po pregabalinie?
Re: Poplątane myśli, otępienie, po pregabalinie
Może wszedłeś w nowy etap choroby, ona lubi sobie ewoluować, jedne objawy ustępują, jedne przybywają. Żeby być fit w głowie często pomagają krzyżówki, trzeba iść pod prąd, nawet przy otępieniu i choć się po prostu nie chce. Ja biorę Pregabalinę (od kilku tygodni) na obniżenie tętna, ale to za krótko, żebym się wypowiadała, choć muszę przyznać, że przybyło mi trochę masy ciała.
-
- zaufany użytkownik
Wiesz ja w ogóle mam taki charakter że lubie mieć wszystko ułożone, a od czasu jak od 4 lat biore pregabaline to mam bałagan w głowie. Chciałbym być stabilniejszy ale narazie słabo mi to wychodzi.
-
- zaufany użytkownik
Dodam jeszcze że ciężko mi się myśli i czasami wpadam w paranoje np. co do prywatnośći w sieci. Mało logicznie myśle. Dawniej w trakcie choroby tak nie było. Miałem(i mam) urojenia ale byłem bardziej bystry. Może zaczynam się starzeć? 39 wiosen będzie niedługo.