Ogólna opinia o lekach psychiatrycznych

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Re: Ogólna opinia o lekach psychiatrycznych

Post autor: Digital »

jölo46 pisze: ndz lut 09, 2020 1:59 pm bzdury! :auto-ambulance: to kontrola, a nie normalne życie w zdrowiu :geek:
Prócz mnie samego nikt mnie nie kontroluje. Może dlatego, że nie zagrażam sobie bądź innym :roll:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

jölo46 pisze: pn lut 10, 2020 10:15 am chciałbym się naćpać olanzapiną, szlugi by się bosko jarało przez kilka godzin. widzę że tu większość ignoranci. są za psychotropami i się tym chwalą a nawet nie wiedzą że ich proszki to placebo.
Splinter dobrze prawi. Większości te lekarstwa szkodzą a tu na forum, jakie samouwielbienie i zadowolenie lekarstwowe...
Może dlatego, że ludzie tu czują się praktycznie zdrowi. Mają dobry humor i pozytywne nastawienie do świata i ludzi w odróżnieniu od ciebie. Nie mają urojeń i prześladowań, nie wydaje im się, że ktoś ich obraża gdy nic takiego nie miało miejsca. Nie są przewrażliwieni i poirytowanie, potrafią prowadzić normalną dyskusję na poziomie. A wszystko to dzięki lekarstwom!
ptk
bywalec

Post autor: ptk »

Jolo46 jest jednym z wielu chorych którzy w pewnym momencie mieli dość przykrych skutków ubocznych leków i zapewne jak prawie każdy kto przestał brać leki niedługo wyląduje w szpitalu,tylko kwestia czasu.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Albo zrobi krzywdę sobie bądź innym. Szkoda, że odstawił, a nie tylko obniżył dawkowanie. Ludzie mają prymitywne myślenie - lepiej nie brać lekarstw i nawyprawiać głupot. Nikomu nie przyjdzie do głowy, że można brać mało. Przecież lepiej zażywać nawet znikome ilości co nie szkodzą w żaden sposób niż zupełnie zrezygnować z leczenia.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Nawiązując do wymienionej już sugestii: Jesteśmy kontrolowani przez różne organy, a to przez ZUS, a to przez Urząd Skarbowy... Zakładając profil na fb, poddajemy się dodatkowej kontroli, czas snu i aktywności dużo mówi o ludności danego kraju, takie informacje są naprawdę cenne. Osoba ze schizofrenią czuje się najbardziej kontrolowana, bo ta myśl znajduje się na powierzchni świadomości, dręcząc dniami i nocami, pojawia się bunt, człowiek nie zgadza się z tym, że...
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

... że ma brać leki po kres swych dni. Nie do końca wiem, czym są dla kogo epizody... Stan, kiedy chce się wyć do księżyca, czy wybuchy agresji i rzucanie przedmiotami o ścianę, będąc świadomym swojej bezradności, czy doświadczanie omamów i wystąpienie urojeń ksobnych, hipochondrycznych? Czy różne rzeczy na raz... Ps. Nie zapominać o wątrobie, polecam ostropest plamisty.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Nie polecam nie brania lekow sam tego doswiadczylem przez pol roku czulem sie wspaniale, ale pozniej wystapil epizod ze niemal nie stracilem zycia
ptk
bywalec

AdamSchibi pisze: wt lut 11, 2020 9:20 am Nie polecam nie brania lekow sam tego doswiadczylem przez pol roku czulem sie wspaniale, ale pozniej wystapil epizod ze niemal nie stracilem zycia
U mnie było podobnie i na moje nieszczęście wróciłem do leków dopiero po dwóch latach męczarni w ciężkiej psychozie.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja całkowicie może nie odstawiłem leków, ale mocno zjechałem z dawki i skończyło się na próbie samobójczej. Wziąłem całe opakowanie pridinolu. Było płukanie żołądka i jakoś się wykaraskałem. Takie mam doświadczenia. Dopiero jak wróciłem do dawki zalecanej przez lekarza to wróciłem do jako takiej normalności.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Smutne, dlatego zdecydowanie lepiej tak nie ryzykować. Dobrze, że udało ci się z tego wyjść bez szwanku.
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

oceniajcie innych swoją miarką. onirex jest słabiutki. nie będę się bawił z wami w irytację i gawędziarstwo i to nie na tematy mnie interesujące. chyba sobie odpuszcze to forum. faktycznie jesteście chorzy !
idę do siebie na portal dla DOJRZAŁYCH ludzi, bez emocjonalnych problemów :evil: (zbiornik)
Tkwijcie sobie dalej w słodkiej schizofreni;
A ty?! Spływaj cwaiaczku; Z cytowaniem! :hand: :liar: :naughty:

Każdy ma swą historię. Ty będąc tutaj, pewnie masz swoją....
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

:lol: :lol: Trafiła kosa na kamień co.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

jölo46 pisze: śr lut 12, 2020 4:09 am chyba sobie odpuszcze to forum. faktycznie jesteście chorzy !
idę do siebie na portal dla DOJRZAŁYCH ludzi, bez emocjonalnych problemów :evil: (zbiornik)
Jak ci nie pasujemy to szukaj gdzie indziej. Ale z twoim podejściem do ludzi będzie ci bardzo trudno znależć kogoś kto będzie chciał z tobą gadać. Bo tu była dyskusja i nikt ci nie powiedział że będziemy ci przytakiwać bo ty tak chcesz.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ja najlepiej sie czuje na tym forum bo mozna i sie pozaliz i troche popisac o gluptach, kto jak kto ale chory najlepiej zrozumie chorego.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Chyba, że chory uroił sobie, że jest zdrowy i nie potrzebuje lekarstw, jak użytkownik powyżej, jölo46 :roll: Obecnie tylko go drażnimy, tylko czekać aż wyciągnie nóż lub maczetę albo wjedzie samochodem w przystanek pełen ludzi :auto-ambulance:
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

No nie branie lekow przy naszej chorobie, to katastrofa, predzej czy pozniej zle sie to skonczy.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Problem z jölo46 jest taki. On uważa że ci co mówią o konieczności brania leków, nie mają doświadczeń z ograniczaniem i nie braniem leków. Po prostu myśli że my nie sprawdziliśmy na sobie jak to jest bez leków.
ptk
bywalec

Ja myślę że ten Jolo też bierze leki tylko ściemnia i nie jest szczery w tym co pisze.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Albo w ogóle jest zdrowy pod względem psychicznym tylko bawi się tu z nami. Taka rozrywka jego.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ja kiedys tez myslalem ze jestem zdrowy bo nie mialem wczesniej psychozy i przez pol roku nie bralem lekow, a skonczylo sie tragicznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”