Schizotypia.

Moderator: moderatorzy

wyjątek
zaufany użytkownik
Status: student
Gadu-Gadu: używam skype'a

Re: Schizotypia - czy byliście autystyczni?

Post autor: wyjątek »

@up to może przytocz jakieś badania na podparcie swojej tezy że wpływ środowiska ma duży wpływ na pojawienie się schizotypii
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Dysgrafii nie mam, już w wieku ok. 7 lat ładnie pisałem. Ale nauczyłem się pisać w wieku ok. 6 lat, niektórzy chyba piszą wcześniej.

Bardziej niż ZA pasuje do mnie coś określanego jako NVLD (zaburzenia uczenia się pozawerbalnego), ale po przeczytaniu informacji o tym czymś dochodzę do wniosku, że to nierzadko jest po prostu inny rodzaj autyzmu.

Rodzice zaspokajali podstawowe potrzeby życiowe, nie byli alkoholikami. Mimo tego sporo "przeklinali" i stosowali kary fizyczne, niekiedy z błahych powodów. Nigdy nie miałem potrzeby bycia kochanym przez rodziców, z tego co pamiętam.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

wyjątek pisze: czw sty 16, 2020 6:22 pm @up to może przytocz jakieś badania na podparcie swojej tezy że wpływ środowiska ma duży wpływ na pojawienie się schizotypii
Google nie boli. Interesuje ciebie temat, to poszperaj, zainteresuj się. Ja czytałem i wiem co piszę, jednak nie zamierzam ciebie wyręczać.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Czyli zabrakło ciepła matczynego lub rodzicielskiego w dzieciństwie, mogło to być powodem przyszłych anomalii zachowania. Przykładowo gdy dziecko na wczesnym etapie nie jest przytulane przez matkę mogą wystąpić nawet objawy choroby sierocej. Autyzm często występuje w wyniku destrukcyjnego wpływu na organizm ludzki szczepionek. Nie pamiętam dokładnie których ale było już sporo badań w tym kierunku. Jednak nie modne jest obecnie wypowiadanie się w tym temacie. Agresja słowna, werbalna, stosowanie kar cielesnych również mogą zaburzać prawidłowy rozwój dziecka i być powodem wielu przyszłych problemów. Jednak nie mam tu na celu nakręcanie was negatywnie w stosunku do waszych rodzicieli. Chodzi mi raczej o świadomość takiego stanu rzeczy. Jak również wołam o wybaczanie. Kumulowanie w sobie nienawiści lub żalu nie prowadzi do niczego dobrego. Poza tym Bóg uczy wybaczać.
wyjątek
zaufany użytkownik

" Autyzm często występuje w wyniku destrukcyjnego wpływu na organizm ludzki szczepionek"
widzę kolego że MOCNO niedouczony jesteś
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Typowego autyzmu nie mam. Nie mam problemów z mową, językiem, myśleniem abstrakcyjnym. Dla mnie autyzm to nie deficyt poznawczy (np. brak intuicyjnej teorii umysłu), lecz patologia charakteru, temperamentu, zaburzenie instynktu (które może być związane z zawężeniem relacji do otaczającego świata). Myślę, że "zaburzenia schizoidalne okresu dzieciństwa" to rodzaj autyzmu, może nawet jego typowa forma. Zespół Aspergera może być nazywany "psychopatią autystyczną" i "zaburzeniem schizoidalnym okresu dzieciństwa". Myślę, że czysty autyzm może przypominać psychopatię, antyspołeczne zaburzenie osobowości w pewnym względzie (chociaż bardziej podobny jest do aspołeczności niż antyspołeczności). Gdzieś czytałem, że narcystyczne zaburzenie osobowości mogłoby być czymś w rodzaju najlżejszej postaci autyzmu, gdzie cięższą postacią peryferyjnego autyzmu jest zespół Aspergera, a "centralnym" autyzmem - wysokofunkcjonujący oraz niskofunkcjonujący "tradycyjny" rodzaj autyzmu. Powiedziałbym też, że schizotypowe zaburzenie rozpoczynające się w dzieciństwie to też jakiś autyzm... Myślę, że należy zwrócić szczególną uwagę na osoby podobne do mnie, a nie do dzieci opisanych przez Leo Kannera.

Lubię kontakty społeczne, ludzie są "fajniejsi" od zwierząt, bo "interaktywni", mają wolną wolę i dużą inteligencję. Z człowiekiem można się bardziej zabawić niż ze zwierzęciem.
wyjątek
zaufany użytkownik

@kotek wysłałem Ci pw
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

wyjątek pisze: czw sty 16, 2020 8:12 pm " Autyzm często występuje w wyniku destrukcyjnego wpływu na organizm ludzki szczepionek"
To samo jestem w stanie powiedzieć o tobie. Poziom twojej wiedzy jest zastraszająco niski skoro nie wiesz takich rzeczy o niezwykle toksycznych i przy tym legalnych lub nawet obowiązkowych szczepionkach.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Pneumokoki, co to kurna ma być? Czemu 10 czy 20 lat temu człowiek nie słyszał o takich wynalazkach zagrażających zdrowiu i życiu dziecka? Czyżby sztucznie wynaleziony twór mający na celu zmniejszyć populację pasożytów na Ziemi? Czy raczej twór umożliwiający koncernom sprzedaż milionową toksycznych szczepionek wciskanych na siłę biednym zaślepionym i zastraszonym rodzicom? Czemu ptasiej grypy nie było 20 lat temu, ani żadnej innej dziwnej świńskiej grypy. Za moich czasów nikt nie pomyślał by szczepić się na grypę! Żółtaczkę, gruźlicę tak, ale żeby na grypę? Przecież organizm zdrowy i normalny powinien sam bez problemu radzić sobie z takimi wirusami. Chyba, że są to zmutowane i przy tym zabójcze oraz sztucznie wyhodowane szczepy, na które tylko ich twórcy mają antidotum, które właśnie sprzedają w postaci szczepionek.
wyjątek
zaufany użytkownik

Digital pisze: pt sty 17, 2020 1:33 pm
wyjątek pisze: czw sty 16, 2020 8:12 pm " Autyzm często występuje w wyniku destrukcyjnego wpływu na organizm ludzki szczepionek"
To samo jestem w stanie powiedzieć o tobie. Poziom twojej wiedzy jest zastraszająco niski skoro nie wiesz takich rzeczy o niezwykle toksycznych i przy tym legalnych lub nawet obowiązkowych szczepionkach.
W reptilian też wierzysz?
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

wyjątek pisze: W reptilian też wierzysz?
Ponoć Putin jest z ich gatunku i królowa Anglii.
wyjątek
zaufany użytkownik

@up kupiłeś już deparchator od Marka Podleckiego?
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

co to jest reptilian?
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Reptilianie to "fikcyjny gatunek humanoidalnych gadów, najczęściej przedstawianych jako obdarzone inteligencją i zdolne do upodobnienia się wyglądem do ludzi. Motyw ten jest wykorzystywany w utworach z gatunku fantastyki i fantastyki naukowej, a także w teoriach spiskowych i ufologii; jednymi z pierwszych, którzy rozpowszechniali teorię istnienia reptilian, byli David Icke i Grzegorz Kaczmarek; według nich pochodzące z kosmosu jaszczury przejęły władzę nad ludźmi, a najbardziej wpływowe osoby na ziemi, między innymi brytyjska królowa oraz amerykańscy prezydenci, to w rzeczywistości reptilianie" (z Wikipedii, https://pl.wikipedia.org/wiki/Reptilianie). Nie wierzę w nich, myślę, że ludzie są jedynymi duchowo-cielesnymi istotami w stworzeniu i nie ma żadnych kosmitów. Przypuszczam, że nawet gdyby gwiazd i planet było naprawdę bardzo wiele we Wszechświecie (np. 10^100), to i tak inteligentne życie mogłoby wystąpić tylko na Ziemi.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

nawet nie moge tego przeczytac bo ciagle mysle o swojej bylej dziewczynie ktora sie ozenila !!!
wyjątek
zaufany użytkownik

Adam, trzymaj się bracie :(
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Mnie dziewczyny odrzucały i niestety mściłem się na nich, gdy byłem dzieckiem, teraz tego żałuję. Zdarzało mi się uderzyć w klatkę piersiową koleżankę, w której byłem zakochany, w szkole podstawowej, chyba wychowawczyni do mojego domu po tym przyjechała. W trzeciej klasie SP wyrwałem nieco włosów swojej "ukochanej" i dostałem uwagę, za co tata mnie zbił. Przykre to było. Ja dziewczynę chciałem mieć przed okresem dojrzewania.
wyjątek
zaufany użytkownik

@up to może chłopaka?
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Mnie związki z mężczyznami w ogóle nie interesują, choć jak miałem ok. 12 lat, mogłem mieć nieczyste myśli czy coś w tym rodzaju odnośnie przypominającego nieco dziewczynę z fryzury wokalisty fińskiej grupy The Rasmus. Nie powiedziałbym, że jestem biseksualny czy (tym bardziej) homoseksualny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizotypowe”