Nakręcanie bólu mięśni przez akineton
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nakręcanie bólu mięśni przez akineton
Witam
Od 5 lat walcze z akinetonem który dotychczas brałem 3 tabsy dziennie. Miałem bóle, sztywnienie, nużdzenie i niepokój w nogach głównie. Niestety doszło do takiej sytuacji że brałem na to akineton który troche uspokajał te objawy a jednocześnie je nakręcał. Walcze z tym jak Don Kichot z wiatrakami. Od wczoraj biore jedną dziennie.
Pisze to wszystko po to aby przestrzec was przed tym lekiem. Brany raz na jakiś czas jest ok ale na stałe to można się sporych problemów nabawić.
Od 5 lat walcze z akinetonem który dotychczas brałem 3 tabsy dziennie. Miałem bóle, sztywnienie, nużdzenie i niepokój w nogach głównie. Niestety doszło do takiej sytuacji że brałem na to akineton który troche uspokajał te objawy a jednocześnie je nakręcał. Walcze z tym jak Don Kichot z wiatrakami. Od wczoraj biore jedną dziennie.
Pisze to wszystko po to aby przestrzec was przed tym lekiem. Brany raz na jakiś czas jest ok ale na stałe to można się sporych problemów nabawić.
Re: Nakręcanie bólu mięśni przez akineton
Psychiatra też mnie przestrzegał przed tym lekiem, ale nie powiedział dlaczego.
-
- zaufany użytkownik
I dobrze że przestrzegał. Oszczędził ci bólu jaki ja mam.
Nigy nie stosowalem tego leku.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ale to chyba zależy od osoby, jak akineton będzie na niego działał. Bo ja nie mam żadnych bólów. więcej znikły mi nerwobóle jakie miałem po olzapinie.
Chociaż z drugiej strony biorę go zaledwie pół roku.
Chociaż z drugiej strony biorę go zaledwie pół roku.
Na co w ogole jest ankieton?
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Na skutki uboczne głównych leków
jak na otylosc to biore 

- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No właśnie. Waga zaczeła mi spadać po akinetonie. Po prostu chciało mi się mniej jeść. Wystarczą mi dwa posiłki dziennie.
Ale tak głównie ten lek działa na skutki pozapiramidowe neuroleptyków.
I mała poprawka, biorę go od marca zeszłego roku.
Ale tak głównie ten lek działa na skutki pozapiramidowe neuroleptyków.
I mała poprawka, biorę go od marca zeszłego roku.
-
- zaufany użytkownik
No tak ale czy bierzesz na stałe czy dorażnie? Bo jak dorażnie to ok ale na stałe to się uzależnisz fizycznie nie psychicznie i wtedy zaczną się prawdziwe problemy.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Biorę go na stałe.
Chciałeś napisać "uzależnia fizycznie, nie psychicznie" czy " fizycznie nie, tylko psychicznie"
I czy efekty uzależnienia występują w trakcie zażywania? Czy po odstawieniu leku?
Chciałeś napisać "uzależnia fizycznie, nie psychicznie" czy " fizycznie nie, tylko psychicznie"
I czy efekty uzależnienia występują w trakcie zażywania? Czy po odstawieniu leku?
-
- zaufany użytkownik
Chciałem napisać że uzależnia fizycznie. Cierpienie występuje zarówno jak się bierze lek, jak i po odstawieniu. Chociaż przyznaje że jak jestem piąty dzień tylko na jednej tabletce akinetonu(a brałem trzy) to czuje troche ulge.
Dodam tylko że jak się go bierze na stałe to akineton owszem pomaga na np. sztywność nóg ale jednocześnie nakręca ten stan. I jak się go bierze pare lat to robi się duży problem.
Dodam tylko że jak się go bierze na stałe to akineton owszem pomaga na np. sztywność nóg ale jednocześnie nakręca ten stan. I jak się go bierze pare lat to robi się duży problem.