Pakiet aktywizujący - amisulpryd, flupentiksol, arypiprazol.
Moderator: moderatorzy
Pakiet aktywizujący - amisulpryd, flupentiksol, arypiprazol.
Amisan świetnie podziałał na moją ekspresję emocjonalną. Co sądzicie o tym, aby brać jeszcze dodatkowo Fluanxol oraz Abilify? Głównie, to zależy mi na wzrost poziomu energii.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Pakiet aktywizujący - amisulpryd, flupentiksol, arypiprazol.
Leki to jest droga tylko w jednym kierunku. Leki należy brać tylko w takiej dawce, aby nie było psychozy, resztę objawów leczyć pozalekowo.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Na ekspresję emocjonalną, podziałał dopiero Solian w dawce 400mg. Nic innego tego nie ruszało, ni czas ni antydepresanty.
Mnie Solian nie aktywizuje zbytnio dziala na mnie obojetnie przyjmuje 600mg, jestem ponad pol roku po psychozie dopiero mam nadzieje za kilkanascie miesiecy bedzie lepiej. Jak zaczalem sie leczyc to dopiero po 2 latach cos sie ruszylo bardziej w strone aktywizacji.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
ten pakiet nie wpłynie na wzrost poziomu energii.
Ty lepiej zafunduj sobie jakieś adaptogeny ziołowe + prozdrowotną dietę i okresowo pokrzywę z czystkiem, zamiast dokładać kolejnych lekarstw.
no ale co, psychiatra będzie w końcu zadowolony z Ciebie, bo dołożysz sobie leków.
nie tędy droga.
Ty lepiej zafunduj sobie jakieś adaptogeny ziołowe + prozdrowotną dietę i okresowo pokrzywę z czystkiem, zamiast dokładać kolejnych lekarstw.
no ale co, psychiatra będzie w końcu zadowolony z Ciebie, bo dołożysz sobie leków.
nie tędy droga.
Biorę aszwagandę i schizandrę z adadaptogenów dłuższy czas.
Lepiej byc na monoterapi jednym lekiem jak juz ma sie stan ustabilizowny, nie wymyslono jeszcze super dzialajacych lekow na objawy negatywne.
Nie jestem psychiatrą ale moim zdaniem 3 leki naraz zamiast Cię bardziej zaktywizować to Cię zamulą. Ja biorę obecnie fluanxol i w ulotce jest chyba napisane aby nie brać go z innymi lekami przeciwpsychotycznymi. Tak jak ktoś napisał próbuj aktywizować się w inny sposób może sport, zdrowa dieta jakieś suplementy.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Widziałem w psychuszce Ala PAcino, tyle schudł i osiwiał od leków, prawdopodobnie przez brak połączenia w neuroprzekaźnictwie.pawel534 pisze: ↑czw gru 19, 2019 1:46 pm Nie jestem psychiatrą ale moim zdaniem 3 leki naraz zamiast Cię bardziej zaktywizować to Cię zamulą. Ja biorę obecnie fluanxol i w ulotce jest chyba napisane aby nie brać go z innymi lekami przeciwpsychotycznymi. Tak jak ktoś napisał próbuj aktywizować się w inny sposób może sport, zdrowa dieta jakieś suplementy.
Wiemy, że to od leków, które blokuję głównie D2, ale i 5-HT (serotonina). To ona wraz z odpowiednim GABA regulują sen.
Co macie być zdrowi na lekach, skoro one powodują problemy ze snem ? a sen to też gałązka psyche.
A ja widziałam na Grottgera dziewczynę, która wyglądała na 20 a miała 40, sama też gdzieś do 2017 wyglądałam bardzo młodo.