Witaminy też pomocne

Moderator: moderatorzy

Alucard

Witaminy też pomocne

Post autor: Alucard »

Piotrekk napisał w temacie co robić?? że pomocna w shizofreni jest witamina pp,może wy znacie jakieś witaminy,suplementy które łagodzą skutki uboczne przyjmowania leków(senność,otępienie..) i pomagają w tej chorobie.Ja osbiście stosuje pare:Tauryna ma lekkie działanie przeciwlękowe,dodaje energi.Tribulus terrestris stabilizuje testosteron(impotencja polekowa)inne chormony.Magnez usprawnia funkcjonowanie mózgu.L-karnityna porawia sprawność umysłową i stabilzuję wagę ciała.Niedługo mam wyprubować ginko+żeńszen,lecytynę i alc.Może wy znacie jakięś pomocne zioła(może jakiś tajny przepis od dziadka duida lub indianina :lol: ) lub coś w tym stylu.Do tego biore klozapol.
filuś

Post autor: filuś »

Ja codzenie biore centrum rano i wieczorem dotego magnez,tylko to bo niamam więcej kasy wszysko mi idzie na leki.
KaS
bywalec

Re: Witaminy też pomocne

Post autor: KaS »

"Objawy niedoboru witaminy B12 mogą przypominać objawy chorób psychicznych

Znane są ostre psychozy, w obrazie których dominują omamy wzrokowe, niereagujące na leczenie lekami stosowanymi w psychiatrii. Ostre zespoły psychotyczne pojawiają się zazwyczaj w przypadku długotrwałego lub bardzo nasilonego niedoboru witaminy B12. Dlatego w przypadku wystąpienia pierwszego epizodu manii u osoby w podeszłym wieku diagnostyka powinna zawsze uwzględniać niedobory witaminy B12."
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”