Które neuroleptyki nie zaburzają libido i erekcji?
Moderator: moderatorzy
Które neuroleptyki nie zaburzają libido i erekcji?
Obecnie biorę 160mg Zypsili. Mocno ona mnie hamuje w tych sprawach. Czy jest jakiś lek, który nie zaburza tych rzeczy?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: Które neuroleptyki nie zaburzają libido i erekcji?
Super libido miałem po clopixolu ale to stary klasyczny lek z masą skutków ubocznych m.in. miałem silne sztywnienie mięśni. Ale akurat nie tego mięśnia jeśli chodzi o skutki uboczne. 

Sulpiryd zdecydowanie nie zaburza libido, a nawet bym zaryzykował stwierdzenie, że mocno napędza.
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
żadne lekarstwo nie napędza libido. nawet sildenafil. abilify jest obojętne.
F43.9 

mi libido aktualnie nie jest potrzebne, ale nie mam z tym jakis problemow na amisuprydzie ( solian )
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dużo zależy też od dawki. Małe dawki neuroleptyków nie są takie złe pod tym względem.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
A które neuroleptyki na pewno zaburzają ten funkcje?
-
- zaufany użytkownik
To wszystko zależy od człowieka. Mnie bardzo zaburzał te funkcje rispolept i ketrel. Ale to u mnie, u innych wcale tak być nie musi.
Zależy to nie tylko od człowieka, ale też od dawki.
Jak ktoś ma problemy to może sobie zbadać hormony we krwi: testosteron i prolaktynę. Leczenie zawyżonej prolaktyny u endokrynologa może pomóc w zaburzeniach erekcji. Niestety nie może pomóc w zaburzeniu odczuwania orgazmu.
Tak na marginesie to leki przeciwdepresyjne z grupy SSRI jeszcze bardziej to wszystko zaburzają.
Jak ktoś ma problemy to może sobie zbadać hormony we krwi: testosteron i prolaktynę. Leczenie zawyżonej prolaktyny u endokrynologa może pomóc w zaburzeniach erekcji. Niestety nie może pomóc w zaburzeniu odczuwania orgazmu.
Tak na marginesie to leki przeciwdepresyjne z grupy SSRI jeszcze bardziej to wszystko zaburzają.

Ja biorę takie leki: paroksetyna 20mg, Amisan 400mg, Zypsila 160mg, Rispolept 2mg, Egzysta 600mg i jeszcze kilka innych. Po dodaniu Amisanu odnotowałem polepszenie w tych kwestiach. Rispoelpt mnie przychamował trochę.
Najbardziej rozwaliła mnie w tych kwestiach paroksetyna. Nawet jej odstawienie, nie spodowało powrotu do normalności.
Najbardziej rozwaliła mnie w tych kwestiach paroksetyna. Nawet jej odstawienie, nie spodowało powrotu do normalności.
-
- zaufany użytkownik
No przy takim zestawie leków nie dziwię się że ci siurek nie staje...
Nawet jak brałem tylko Zypsilę i Trittico, to miałem problemy z siurkiem i libido. Po prostu paroksetyna i Zypsila mnie wykastrowała. Nie odczuwam np. tego uczucia napięcia seksualnego, albo mam zmniejszone odczuwanie bodźców w penisie.
-
- zaufany użytkownik
No też właśnie pisze bo sam do niedawna brałem 160 mg zypsili i miałem podobnie.
To nic tylko czarodziejska niebieska pastylka. Jedna sztuka 19zl i tylko na receptę.
Przecież sildenafil jest bez recepty i dwie tabletki kosztują z 8zł.