Nie da się leczyć depresji amfetaminą i marihuaną
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie da się leczyć depresji amfetaminą i marihuaną
Przed wprowadzeniem leków przeciwdepresyjnych próbowano leczyć depresję amfetaminą i marihuaną. Niestety narkotyki te powodują jeszcze większe pogorszenie objawów po zaprzestaniu ich zażywania i nie leczą źródła choroby. Do tego mogą wywołać u niektórych osób psychozę schizofreniczną, a amfetamina silnie uzależnia.
Na podstawie Psychiatria Michael Haslam
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: Nie da się leczyć depresji amfetaminą i marihuaną
No, amfetamina bardzo wyczerpuje organizm kiedy przestaje działać. Tak że energetycznie ma się debet.
Z marihuaną jest trochę lepiej.
Ale i tak nie podałbym jej osobie permanentnie wyczerpanej psychicznie. Bo taka osoba jest świetnym kandydatem do przejścia na cięższe narkotyki.
Ja parę tygodni temu spróbowałem amfę, i nic nie poczułem pod względem psychicznym. Za to puls miałem bardzo silny, że "łupanie" tętna aż z tyłu głowy czułem.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Też mi nowość... Narkotyki mogą właśnie wbić w depresje a już napewno w schizofrenie. Znam dwie osoby ze swojego otoczenia które wpadły w schizofrenie przez narkotyki, a takich osób jest dużo więcej.44 pisze: ↑czw wrz 26, 2019 5:02 pm Przed wprowadzeniem leków przeciwdepresyjnych próbowano leczyć depresję amfetaminą i marihuaną. Niestety narkotyki te powodują jeszcze większe pogorszenie objawów po zaprzestaniu ich zażywania i nie leczą źródła choroby. Do tego mogą wywołać u niektórych osób psychozę schizofreniczną, a amfetamina silnie uzależnia.
Też znam niejednego pacjenta, któremu odbiło po głupiej marihuanie. Mi też mogło odbić przez marihuanę.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!