Nie da się leczyć depresji amfetaminą i marihuaną

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Nie da się leczyć depresji amfetaminą i marihuaną

Post autor: Bright Angel »

Przed wprowadzeniem leków przeciwdepresyjnych próbowano leczyć depresję amfetaminą i marihuaną. Niestety narkotyki te powodują jeszcze większe pogorszenie objawów po zaprzestaniu ich zażywania i nie leczą źródła choroby. Do tego mogą wywołać u niektórych osób psychozę schizofreniczną, a amfetamina silnie uzależnia.

Na podstawie Psychiatria Michael Haslam
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Re: Nie da się leczyć depresji amfetaminą i marihuaną

Post autor: klucz żurawi »

No, amfetamina bardzo wyczerpuje organizm kiedy przestaje działać. Tak że energetycznie ma się debet.
Z marihuaną jest trochę lepiej.
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Ja parę tygodni temu spróbowałem amfę, i nic nie poczułem pod względem psychicznym. Za to puls miałem bardzo silny, że "łupanie" tętna aż z tyłu głowy czułem.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

44 pisze: czw wrz 26, 2019 5:02 pm Przed wprowadzeniem leków przeciwdepresyjnych próbowano leczyć depresję amfetaminą i marihuaną. Niestety narkotyki te powodują jeszcze większe pogorszenie objawów po zaprzestaniu ich zażywania i nie leczą źródła choroby. Do tego mogą wywołać u niektórych osób psychozę schizofreniczną, a amfetamina silnie uzależnia.

Na podstawie Psychiatria Michael Haslam
Też mi nowość... Narkotyki mogą właśnie wbić w depresje a już napewno w schizofrenie. Znam dwie osoby ze swojego otoczenia które wpadły w schizofrenie przez narkotyki, a takich osób jest dużo więcej.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Też znam niejednego pacjenta, któremu odbiło po głupiej marihuanie. Mi też mogło odbić przez marihuanę.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”