Przerwy w lekach

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik
Status: Anioł Stróż

Przerwy w lekach

Post autor: devil89 »

Witam , czy są osoby które robią sobie małe przerwy w przyjmowaniu lekarstw . Jeśli tak jak u was to wygląda?. Panuje zrobić sobie przerwę 2-3tyg /3msc. Nie namawiam nikogo do ostawienia lekarstw tylko proszę o wasze zdanie.
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
maciolla1995
bywalec
Status: nikt

Re: Przerwy w lekach

Post autor: maciolla1995 »

Ja już nie biorę ponad 2 miesiące i nie czuje żadnej zmiany, kiedyś nie brałem prawie rok no i po roku miałem nawrót.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

devil89 pisze: pn wrz 23, 2019 11:29 am Witam , czy są osoby które robią sobie małe przerwy w przyjmowaniu lekarstw . Jeśli tak jak u was to wygląda?. Panuje zrobić sobie przerwę 2-3tyg /3msc. Nie namawiam nikogo do ostawienia lekarstw tylko proszę o wasze zdanie.
Robiąc sobie takie 2-3 tyg przerwy robisz sobie krzywde. No bo tak, bierzesz lek przez 3 miesiące który działa(jakoś tam) a ty nagle na 2-3 tyg. robisz przerwe. Przez te 2 tyg lek przestaje działać(wysikujesz go) no i leczenie przerwane. Po tych dwóch tygodniach zaczynasz znowu brać leki które zanim zacznie działać spowrotem musi minąć z miesiąc. I tak w koło macieju. To jest nawiększa głupota jaką można zrobić. Już nie wspominam że rozregulujesz sobie psychike a w najgorszym wypadku można zejść. Tak. To nie są żarty. Tabletki które łykasz to nie cukierki tylko silne leki. Ale zrobisz jak uważasz.
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik

No masz rację lecz ja biorę takie dawki leku że to nie zrobi na mnie różnicy bo bardzo małe dawki leku przyjmuje. W sumie zawsze się obserwuje pod kątem spania i funkcjonowania na codzień. Wiem ze każdy odpowiada za siebie ale w ten sposób obserwuje też czy jest poprawa zdrowia bez funkcjonowania w leku. Moja lekarka chciała spróbować odstawić lek lecz ja nie chciałem . No cóż jak nie spróboje to się nie dowiem . ;)
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik

Swiadom jestem że dłuższe przerwy mogą powodować nawrót
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Nigdy bym czegoś takiego teraz nie zrobił, głupota.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Też bym teraz tego nie zrobił, bo mam już dość życia w którym dominuje choroba. Ale nie spróbujesz- nie dowiesz się.
Najdłużej wytrzymałem 6 miesięcy. Gdzie trzy miesiące było całkiem dobrze a drugie trzy miesiące to coraz większe głosy, uczucie musowania w mózgu (wiecie, tak jak musuje orążada w proszku) i słyszenie dźwięków jakiegoś dziwnego instrumentu.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Ja tylko dlatego teraz biorę kwetiapinę, aby po jakimś czasie nagle rzucić dla ogromnego zastrzyku twórczego. Moje stałe lekarstwa od lat są 200mg sulpirydu i 50mg sertraliny rano. Kwetiapina w ogóle do niczego nie jest mi potrzebna, tylko właśnie do "naładowania ciśnienia twórczego".
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”