Czy żyjemy w czasach ostatecznych ?

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Erika_Kohut
zaufany użytkownik
Status: Trójca
Gadu-Gadu: 48512284

Re: Czy żyjemy w czasach ostatecznych ?

Post autor: Erika_Kohut »

Dla mnie dziwne jest... niewiara w obce cywilizacje... to skrajny egocentryzm...
Milosc to iluzja
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Obcy też nie wierzą w Życie na Ziemi. Na takich peryferiach Galaktyki, przy niepozornym słońcu, jednym z 300 miliardow podobnych kropel plazmy wodorowej, niedostrzegalnym i nieodróżnialnym w tłumie jasności atomowej całości czy ciemności przestrzeni próżni miałaby jakaś świadomość być osadzona i tam mieć swój punkt odniesienia? Niemożliwe. Pewnie nawet nie szukaja w naszych rejonach nikogo, kto by wiedział, że istnieje i widział całą rzeczywistość tak jak oni tam u siebie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Info z jakiejś niepewnej strony, wymysły jakichś gości i to ma byc boskie oredzie. Spoko.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Według słów przepowiedni to jest ostatni papież, czyli schizma wygra z nim.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Ostatni ma być murzynem więc nie jest ostatni.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Biedni ci murzyni. Zawsze ostatni :p.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

:lol:
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Nie miał być murzynem, tylko czarny, a jest z jezuitów czyli jest czarny.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Przenoszę do Filozofii, proszę trzymać się tematu, albo go zamknę.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Nie zamykaj. Przecież nie jest ważne w którą stronę potoczy się dyskusja. To jest forum dyskusyjne więc ważne jest by dyskusja toczyła się żwawo, a czy odbiega od tematu to już mniejsze piwo. Jest kulturka? Jest, więc daj żyć dziewczyno. Takim zamykaniem wątków jedynie zniechęcasz ludzi do dyskusji. Po co jakieś restrykcje stalinowskie?
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Na stronie https://www.paruzja-iskraz.pl są orędzia proroka Tomasza i komunikaty na temat nadchodzącej paruzji. Ponoć na Ziemię nadchodzi głód i wojna i ludzie powinni gromadzić zapasy żywności a Ci żyjący w miastach powinni pomyśleć o innym miejscu zamieszkania na wsi. Potrzeba też mieć opał na mroźną pogodę.
luklasz
bywalec

Post autor: luklasz »

pawel534 pisze: sob lip 27, 2019 5:44 pm Na stronie https://www.paruzja-iskraz.pl są orędzia proroka Tomasza i komunikaty na temat nadchodzącej paruzji. Ponoć na Ziemię nadchodzi głód i wojna i ludzie powinni gromadzić zapasy żywności a Ci żyjący w miastach powinni pomyśleć o innym miejscu zamieszkania na wsi. Potrzeba też mieć opał na mroźną pogodę.
Patrząc na to co się dzieje z pogodą i ludźmi być może jest w tym ziarenko prawdy...
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Na stronie https://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2019.htm pojawiły się nowe orędzia z lipca na temat teraźniejszości i przyszłości. Kto zainteresowany niech sobie przeczyta.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Na stronie http://www.mensajesdelbuenpastorenoc.org/francais.html pojawiło się nowe orędzie z 23 lipca 2019 r. na temat illuminatów i pojawienia się antychrysta. Moim zdaniem istotne więc zamieszczam je w całości. Tłumaczenie google translator.
PRZYGOTUJ SIĘ, PONIEWAŻ MAITREYA JEST BLISKO ZNACZENIA DLA LUDZKOŚCI, JAK MESJASZ OCZEKUJE!

23 LIPCA 2019

11:30

PILNY APEL OD JEZUSA DOBRY PASTOR DO JEGO HERD.
WIADOMOŚĆ DO ENOCH

Moje dzieci, przynoszę wam mój pokój.

Bądźcie czujni i czujni, ponieważ elity iluminatów, które rządzą tym światem, już wszystko zaplanowały, aby rozpocząć panowanie mojego przeciwnika. Demony, które nazywacie Istotami pozaziemskimi, są sprzymierzone z Elitami i przywódcami potęg światowych. To oni, tak zwani kosmici, kierują i doradzają wszystkim przywódcom wielkich narodów przez Elity.

Zaplanowali już wszystko, aby zdestabilizować gospodarkę i światowy pokój, doprowadzić świat do chaosu; aby pośród tego kryzysu Antychryst pojawił się jako rozjemca i zbawca ludzkości. Wy, którzy jesteście z Mojej Trzody, łatwo rozpoznacie Pokaz oszustwa, gdy pojawi się fałszywy Mesjasz; lecz ogromna większość tej niewdzięcznej i grzesznej ludzkości, która idzie daleko ode Mnie, pobiegnie powitać go, adorować go i ogłosić całemu światu, że Mesjasz powrócił. Antychryst jest już wśród was. Musi jedynie przedstawić światu swoje oświadczenie, aby dać się poznać ludzkości.

Uważaj, nie daj się zwieść mojej trzodzie; dobrze wiesz, że Syn Człowieczy nie będzie już kroczył tym światem! Moje drugie przyjście będzie w chwale i blasku; Przychodzę, aby rządzić moim ludem w moim Nowym Niebiańskim Jeruzalem. Tak więc miejcie to na uwadze, aby, gdy pojawi się syn zatracenia, mówiąc, że jest Kosmicznym Chrystusem, Architektem Wszechświata, Maitreją, Nauczycielem Świata, jesteście już przygotowany i nie zwracał uwagi na oszustwo.

Uczniowie mojego przeciwnika i jego prekursora, podróżują po świecie, indoktrynując ludzkość daleko ode Mnie; przygotowują i wygładzają drogę do pojawienia się fałszywego mesjasza. Wszystkie środki tego świata, gospodarcze i medialne, będą służyć mojemu przeciwnikowi. Światowe elity, które rządzą w ciemności, nie oszczędzają wydatków; poprzez swoje fundacje rozprowadzą pieniądze w rządach najbiedniejszych krajów, aby ich przywódcy przygotowali swoich ludzi, aby powitali syna zatracenia.

Wkrótce moje stado, rozpocznie się pokaz oszustwa; holograficzne obrazy będą rzutowane na firmament wszystkich narodów, które będą reprezentować boga, który dominuje w każdym narodzie, zgodnie z jego religią. Jeśli większość mieszkańców danego narodu jest katolikami, obraz, który przedstawią na firmamencie, będzie obrazem, który będzie reprezentował Mnie, jako Dobrego Pasterza. Jeśli dominującą religią w innych narodach jest buddyzm, obrazem wyświetlanym w tych narodach będzie Budda; jeśli dominującą religią jest islam, obrazem w tych narodach będzie Mohammed. Te obrazy będą mówić, poruszać się i wiele nierozważnych, wpadną w pułapkę; po czasie indoktrynacji wszystkie one zleją się w jedno i pojawią się tylko wizerunki Maitrei, jako jedynego prawdziwego boga. To będzie początek pokazu oszustwa.

Niewdzięczna ludzkość i grzeszność, jakie to smutne, kiedy widzę tylu, którzy odwracają się ode mnie, idąc za fałszywym mesjaszem! Ogromna większość tej ludzkości widzącej Maitreję wejdzie w euforię; wielu będzie płakać i bić ich piersi, chwalić Go i wielbić jako samego Boga. Faryzeusze, obłudnicy, przyszedłem w imię mojego Ojca, a wy mnie nie poznaliście, raczej odepchnęliście mnie i potępiliście, abym umarł na krzyżu, inny, że wkrótce się nie pojawię, uzurpując moje Imię i ten tak, otrzymasz go z radością i zatrąbi jego przybycie na cały świat. Biedni z was, którzy odrzucacie Światło Świata, które witam boga ciemności, który da wam śmierć jako pensję
wieczny!

Przygotujcie swoje stado, ponieważ Maitreja jest bliski poznania ludzkości, jako oczekiwany mesjasz. Powtarzam wam, owce moje; nie możesz go zobaczyć ani go słuchać, ponieważ ma moc, abyś go pokochał i podążał za nim. Jego pojawienie się na świecie nastąpi po twoim przejściu przez wieczność. Rozpocznie się pokaz mediów, podobnie jak projekcje holograficzne; zaczną indoktrynować ludzkość propagandą i projekcją obrazów na firmament, aby przygotować go na pojawienie się Antychrysta.

Moje stado, módlcie się, pośćcie i pokutujcie, umacniajcie jak najwięcej moim Ciałem i moją Krwią, aby wasz duch mógł być wzmocniony; czytajcie Moje Słowo w Ewangelii Mateusza 24, Znaki Prekursorów i medytujcie nad nim, abyście nie wpadli w oszustwo fałszywego Mesjasza. Pokój mój zostawię wam, pokój mój daję wam. Pokutujcie i nawróćcie się, bo Królestwo Boże jest blisko.

Twój Mistrz, Jezus Dobry Pasterz.

Niech moje wiadomości będą znane całej ludzkości, moje stado.
Źródło: http://www.mensajesdelbuenpastorenoc.org/francais.html (tłumaczenie google translate)
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Na stronie http://www.domymodlitwyjp2.pl/pl/oredz- ... rozeznanie pojawiło się nowe orędzie z 3 VIII 2019r. Kto zainteresowany niech sobie przeczyta. Orędzia są umieszczane chronologicznie najstarsze na górze a najnowsze na dole. Mowa jest m.in. o tym aby polski episkopat nie uznał utworzenia jednej światowej religii i że możliwe jest zniszczenie Warszawy przez zrzucenie bomby atomowej i możliwe jest użycie broni biologicznej w Polsce. Mowa jest też o kataklizmach.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Na stronie http://www.mensajesdelbuenpastorenoc.org/francais.html pojawiły się nowe orędzia z 19 i 22 .08.2019 mówiące m.in. o tym że zbliża się Boża sprawiedliwość i tzw. Ostrzeżenie czyli sąd każdego człowieka na próbę przez Boga. Kto zainteresowany niech sobie przeczyta. Przetłumaczyć można np. w google translatorze.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Na stronie https://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2019.htm pjaiwiły się nowe orędzia z sierpnia. Kto zainteresowany niech sobie przeczyta. Orędzia dotyczą zarówno przyszłości jak i duchowego rozwoju. Orędzia są umieszczane chronologicznie, najnowsze na samym dole.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

W tych sierpniowych orędziach Żywego Płomienia najbardziej przemówił do mnie poniższy fragment orędzia Boga Ojca:
Im ktoś więcej od siebie daje, ofiaruje innym, tym więcej miłości zwielokrotnionej powraca do dającego.

Zachęcam was do wyzbycia się ograniczeń i niechęci. Inwestujcie w swoją miłość dla dobra innych ludzi, bo jeśli nie odda tej miłości człowiek, odda ją na pewno Trójca Święta i Niepokalana. Kochać, to poświęcić siebie, swój czas i mienie dla osoby, którą się kocha. Ja kocham was do szaleństwa i nic nie jest tego w stanie zmienić, nawet wasza wielka niewdzięczność i upór w złu.
Źródło: https://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2019.htm
W tych orędziach z sierpnia była też mowa że są obecnie takie czasy że kto może i zdoła aby nie oglądał bez potrzeby TV i nie korzystał z internetu bo są one narzędziami w rękach demonów i one przez swoich ludzi wykorzystują TV i internet przez wszelkie tablety, komórki, komputery do zniewalania ludzi. Była też mowa, że wielką korzyść może odnieść człowiek jeśli chodzi o jego zbawienie jeśli odda się w niewolę Bogu przez Maryję lub w niewolę Maryi. Chodzi o ofiarowanie Bogu i/lub Maryi swojej wolnej woli i wtedy Bóg może bardzo wiele działać przez takiego człowieka.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Paweł, lepiej przestań się zajmować tymi proroctwami, bo to jest prawdopodobnie demonicznego pochodzenia. Możesz mieć przerąbane przez to.

(15): Strzeżcie się fałszywych proroków. Przychodzą do was w owczej skórze, ale wewnątrz są drapieżnymi wilkami. [Biblia Paulistów, Mt 7]

(11): Pojawi się też wielu fałszywych proroków, którzy niejednego zwiodą. [Biblia Paulistów, Mt 24]

(1): Umiłowani, nie wierzcie każdemu duchowi, lecz rozeznawajcie duchy, czy są od BOGA, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie.
[Biblia Paulistów, 1j 4]

(24): Pojawią się bowiem fałszywi chrystusi i fałszywi prorocy. Będą czynić wielkie znaki i cuda. Będą chcieli w ten sposób – o ile jest to możliwe – zwieść nawet wybranych. [Biblia Paulistów, Mt 24]
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

44 ja wierzę w te orędzia. Na przykład orędzia dawane przez Żywego Płomienia zawierają oprócz proroctw dotyczących przyszłości wiele wskazówek dotyczących życia duchowego. Biblia mówi "po owocach ich poznacie" i że dobre drzewo nie może dawać złych owoców ani złe drzewo nie może dawać dobrych owoców. Ja widzę dobre owoce po czytaniu orędzi dawanych przez Żywego Płomienia. Sam poczytaj i patrz na owoce ale czytaj nie wybiórczo ale poświęć czas i przeczytaj choć jedno całe orędzie.

Na stronie http://www.domymodlitwyjp2.pl/pl/oredz- ... rozeznanie pojawiło się nowe orędzie z 26.08.2019 Kto zainteresowany niech sobie przeczyta. Orędzia są umieszczane chronologicznie najstarsze na górze, najnowsze na dole.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”