Czy leki psychotropowe działają na zasadzie lobotomii?
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Czy leki psychotropowe działają na zasadzie lobotomii?
Czy leki psychotropowe działają na zasadzie lobotomii? Czyli uszkadzają mózg, uszkadzają organy, seksualność etc, robią z ludzi warzywa i urojenia, omamy się zmniejszają.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Czy leki psychotropowe działają na zasadzie lobotomii?
Coś tam zawsze szkodzą jak to lekarstwa ale zazwyczaj tylko na początku kuracji. Jak już człowiek ogarnie co i jak i z czym to się je to nie ma tak źle. Mniejsze dawkowanie już to zupełnie nie jest szkodliwe i nie ma żadnego negatywnego wpływu na ludzki organizm. Są ludzie co zajadają aspirynę na śniadanie co dzień dużo większą sobie tym krzywdę wyrządzając niż regularnie zażywając naszą tabletkę.
Podobno naj mniej szkodzą elektrowstrząsy , są bardziej bezpieczne od psychotropów , nic nie bolą i nie maja skutków ubocznych robią je pod narkozą , ja miałem w klinice 7 zabiegów Ew- u, mi nic nie pomogły , bo miałem wtedy troche inną chorobę niż teraz ,a robili mi dlatego , że miałem kłopoty z sercem i często wzywano do mnie kardiologa.
Znam osoby , którym pomogły Ew-u , dwie nie biorą żadnych leków tylko jezdzą na zabiegi przypominające , a jedna bierze małe dawki i też jezdzi na zabiegi przypominające.
Ja bym wolał zabiegi niż neuroleptyki.
Znam osoby , którym pomogły Ew-u , dwie nie biorą żadnych leków tylko jezdzą na zabiegi przypominające , a jedna bierze małe dawki i też jezdzi na zabiegi przypominające.
Ja bym wolał zabiegi niż neuroleptyki.
Nie poddałbym się z własnej nieprzymuszonej woli elektrowstrząsom. Jeden błąd, trochę większe napięcie i można zostać warzywkiem. Nie czytaliście lub oglądaliście Lotu nad kukułczym gniazdem? Dla mnie ta metoda jest tyle samo warta co lobotomia. Typowe średniowiecze, jak boli palec trzeba odrąbać całą rękę. Mózg trzeba leczyć i rozwijać, a nie obumierać. Prąd zabija szare komórki i całe partie mózgu które przestają odbierać impulsy neuronowe. To nie leczenie tylko barbarzyństwo, lepiej od razu łeb uciąć.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Elektrowstrząsy raz uszkodziły koledze zęby i wcale mu się nie poprawiło.Teraz gdzieś indziej mieszka.Nie mam z nim kontaktu.
a ja tam wolał bym elektrowstrząsy szkoda że mi nie pomogły bo bym może teraz nie brał neuroleptyków i był bym szczęśliwy . ja to miałem zero skutków ubocznych i nic nie bolą zabieg trwa 5 minut człowiek sie budzi i idzie na papierosa , elektrowstrzasy sa leprze od leków ale nie zawsze pomagają , nie wszystkim , szkoda ,leki to chemia dziadostwo i miliony skutków ubocznych ,elektrowstrzasy nie maja prawie żadnych
Może lepiej zastanowić się nad rzuceniem palenia? Papierosy mają znacznie więcej skutków ubocznych niż nasze lekarstwa.
ja już nie pale , w 2012r jak byłem w klinice w Warszawie gdzie robili mi elektrowstrzasy to trochę popalałem z własnej głupoty , zaraz po wyjściu ze szpitala rzuciłem i tak jest do dzisiaj
Na lekach mam sztywność , ledwo chodzę ,ogromne niepokoje , zgagę z refluxem , która mnie budzi nawet w nocy , tachykardie , wysoką prolaktyne i to co inni jak tycie 35 kg plus , i spanie po 15 godzin ,stałem sie bardzo nerwowy , wszystkiego się boję . Leki mi prawie nic nie pomogły , a brałem już prawie wszystko.
Ja miałem elekrowstrzasy , tylko mi nic nie pomogły . Odstawili mi leki i po serii 7 zabiegów dostałem silnych myśli samobójczych , szkoda bo miałem nadziej ze nie będę musial brać tych końskich dawek neuroleptyków. Na oddziale którym byłem to jest Mazowiecki Specjalistyczny Szpital Psychiatryczny w Pruszkowie oddział 2fk były osoby , którym elektrowstrzasy bardzo pomogły , niestety nie mi.
Na lekach mam sztywność , ledwo chodzę ,ogromne niepokoje , zgagę z refluxem , która mnie budzi nawet w nocy , tachykardie , wysoką prolaktyne i to co inni jak tycie 35 kg plus , i spanie po 15 godzin ,stałem sie bardzo nerwowy , wszystkiego się boję . Leki mi prawie nic nie pomogły , a brałem już prawie wszystko.
Ja miałem elekrowstrzasy , tylko mi nic nie pomogły . Odstawili mi leki i po serii 7 zabiegów dostałem silnych myśli samobójczych , szkoda bo miałem nadziej ze nie będę musial brać tych końskich dawek neuroleptyków. Na oddziale którym byłem to jest Mazowiecki Specjalistyczny Szpital Psychiatryczny w Pruszkowie oddział 2fk były osoby , którym elektrowstrzasy bardzo pomogły , niestety nie mi.
A może jakoś źle zażywasz te lekarstwa? Czytałem że należy pilnować zażywania osobno od jedzenia wtedy lepiej się lekarstwo wchłania, z odstępem dwugodzinnym albo przynajmniej godzinnym. To straszne jest co piszesz. Dobrze, że rzuciłeś nałogi, alkoholu też nie pijesz?
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Chyba kluczowym czynnikiem w zdrowieniu jest nabranie dystansu do choroby i jej objawów.Pozniej można budować życie zdrowsze.Czasem pomoc psychologa może być motywująca i jego wsparcie w w zmianach.Zmiana myślenia o sobie,umiejętność asertywności,radzenia sobie z krytyką,to wszystko można wynieść z terapii.
Pije piwa bezalkoholowe 0% ale chyba one nie szkodzą , ale nie jestem pewny
Ja tam bym się poddał nawet lobotomii byle choroba i skutki uboczne zniknely
Ja tam bym się poddał nawet lobotomii byle choroba i skutki uboczne zniknely
Chyba, że trafisz do szpitala w tym czasie, tam szybko przypomnisz. Po dwóch latach lepiej zażywać mniejsze dawki ale zażywać to jest znacznie bezpieczniejsze. W szpitalu przyfanzolą takie dawki, że uszami wychodzą. Piwo bezalkoholowe jest bardzo dobre i smaczne, zawiera chmiel więc działa uspokajająco i odpręża oraz nasennie, polecam. Wyjątkiem jest Karmi, mimo że smaczne to zawiera te 0,5% alkoholu.
Nie, nie działają. Oczywiście z poprawką, że lekarz/lekarka będzie kontrolować leczenie i trzymać rękę na pulsie.
Najważniejsze, żeby nie trafić do szpitala.
Najważniejsze, żeby nie trafić do szpitala.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Leki to anestetyki, cpamy ogluszacze.
blablabla
Każdy coś ćpa, starsi ludzie przykładowo M jak Miłość i Barwy Szczęścia zapodają sobie co dzień dożylnie.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Gdyby nie leki pewnie i ja bym z rok temu pobujal sie na najblizszej gałęzi.
Niemniej jednak to zwykłe znieczulacze.
Niemniej jednak to zwykłe znieczulacze.
blablabla
Mam to samo. Bardzo ale to bardzo cieszę się, że powstały takie znieczulacze i są powszechnie dostępne dla zwykłych zjadaczy chleba. Przynajmniej jeszcze człowiek pożyje, a nawet czasem pocieszy się z życia.
Mnie ludzie którzy znali dobrze przed choroby ( najbliższa rodzina) nazywają mnie robocopem
Wiecie co mam na myśli- jestem tak 40% procentach nieobecny i taki wyobcowany:( i czasami mówię bez emocji.... ehh te leki, ale bez nich głosy- jeszcze gorzej.

Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Może to nie lekarstwa tylko choroba? Jak nie zażyję lekarstwa to mnie nie ma, mogę przykładowo zatopić się w myślach i gapić w jeden punkt godzinami.