odstawienie leków
Moderator: moderatorzy
odstawienie leków
leki do odstawienia po 15 latach - blędna diagnoza . Jak przez to przejść ? jak odstawić ? ktoś tutaj miał podobnie ? udało się komuś ?
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: odstawienie leków
a co brales ile brales
ja mialem nawrot po 14 miesiacach
a bralem ponad 2 lata
moze wystarczy jedna tabletka tylko podtrzymujaca
ja mialem nawrot po 14 miesiacach
a bralem ponad 2 lata
moze wystarczy jedna tabletka tylko podtrzymujaca
różne neuroleptyki , w dawkach podtrzymujących w tej chorobie , ale powtarzam o błędnej diagnozie . czy da sie odstawić całkowicie po takim czasie brania leków ?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
A jaka to była diagnoza że chcesz wszystko odstawić??? Leki psychotropowe a w szczególności neuroleptyki mają szerokie spectrum działania, nie tylko na schizofrenie, również na inne choroby psychiczne.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Stopniowo się odstawia, pytaj swojego konowała o harmonogram zmniejszania dawek.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Diagnoza już dla mnie nieważna - było to naciągane F 20 , była błędna . Akurat mój obecny konował mi w tym nie pomoże , dlatego pytam Was drodzy forumowicze . Oczywiste , jeśli by coś nie grało , to wracam do leków . Ważne jest tu dla mnie , jak odstawić , by przez to łagodnie przejść , po takim czasie zażywania podtrzymujących , czasem większych dawek .
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeszcze jest taka możliwość. Jeżeli nawet nie masz schizofrenii, to wcale nie oznacza, że nie musisz brać leków. Wiele chorób psychicznych leczy się neuroleptykami.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Neuroleptyki są panaceum na wszystko zupełnie jak:

Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja bralem ponad rok amisan 200 mg na dobe podtrzymujaca
przez miesiac zmienilem na sulpiryd 200 mg / d
i mam nawrot teraz biore 400 mg znowu na pozytywy
jak f 20 raczej z tego nie ma wyjscia
chyba ze zostaly ci podtrzymujace sladowe po tylu latach brania lekow
np 100 mg solianu
przez miesiac zmienilem na sulpiryd 200 mg / d
i mam nawrot teraz biore 400 mg znowu na pozytywy
jak f 20 raczej z tego nie ma wyjscia
chyba ze zostaly ci podtrzymujace sladowe po tylu latach brania lekow
np 100 mg solianu
piotrs - rozumiem twoje dolegliwości jak i swoje , moje były problemami okresu dojrzewania , a diagnoza grubo naciągana jak i objawy rzekomej F 20 . Prosze tutaj o wypowiedzi bardziej szczegółowo powiązane z moim pytaniem .
- Catastrophique
- bywalec
To, ze Twoja diagnoza byla naciagana jest zapewne Twoja teoria, nie decyzja lekarzy. Odrzucasz leki - wpadasz w psychoze. Nie da sie ich rzucic unikajac tego.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Catastrophique , rozumiem twoją obawe , ale o mnie sie nie musisz martwić . Nie wiem czy po tylu latach brania można wpaść w psychoze wynikającą z odstawienia leków przeciwpsychotycznych , skoro żadnej psychozy nigdy nie miałem , dlatego pytam jak te leki bezpiecznie odstawić .
.
Ostatnio zmieniony ndz sie 04, 2019 2:55 am przez pepe2, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz sie 04, 2019 2:54 am przez pepe2, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz sie 04, 2019 2:55 am przez pepe2, łącznie zmieniany 2 razy.
- Catastrophique
- bywalec
Z jakiegos powodu Ci te leki zostaly przepisane. Bledna diagnoza brzmi dosyc malo wiarygodnie, bo na F20 trzeba sobie "zasluzyc". Lekarze nie diagnozuja tego na zlosc, zejdzmy na ziemie. Psychoza pojawia sie po jakims czasie po rzuceniu lekow, nie wazne jak dlugo je brales. W to, ze nie miales psychozy, srednio wierze ze wzgledu na Twoje podejscie do lekarza i "oszukana" chorobe, ktora jak pisalem - nikt nie diagnozuje ot tak. Ciekaw jestem jacy specjalisci Ci pomagali w weryfikacji Twojej diagnozy, bo pisales, ze Twojego "konowała" nie zaliczasz do osob wiarygodnych - to tez jest wymowne i przede wszystkim mało rozsądne.
W odpowiedzi na pytanie - odstawienie konsultujesz ze swoim lekarzem, nie z "innymi specjalistami".
W odpowiedzi na pytanie - odstawienie konsultujesz ze swoim lekarzem, nie z "innymi specjalistami".
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

.
Ostatnio zmieniony ndz sie 04, 2019 2:45 am przez pepe2, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz sie 04, 2019 2:48 am przez pepe2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Wycieczki osobiste proszę sobie DAROWAĆ i trzymać się głównego nurtu rozmowy!
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jak nie miałeś psychozy po narkotykach, niektórych lekach, nadczynności tarczycy, czy boreliozie i koinfekcjach to diagnoza jest prawidłowa.