Czy Tisercinem się jeszcze leczy schizofrenię?

Moderator: moderatorzy

Rexio
zaufany użytkownik

Czy Tisercinem się jeszcze leczy schizofrenię?

Post autor: Rexio »

Zypsila(zyprazydon) jest jedynym nowoczesnym lekiem, który nie powoduje u mnie skutków ubocznych. Niestety, ale ona mi nie wystarcza, bo przez nią przebijają się myśli urojeniowe.

Pozostają więc leki klasyczne jako dodatek do mojej Zypsili. Biorę Tisercin 50mg jako lek uspokający. Czy takim Tisercinem, psychiatrzy jeszcze leczą schizofrenię czy się od tego odeszło i to już jest tylko traktowane jako uspokojacz? Tisercin bardzo dobrze toleruję, a innych leków jak haloperidol czy clopixol się obawiam.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: Czy Tisercinem się jeszcze leczy schizofrenię?

Post autor: Miś Uszatek »

Ja się zastanawiam czy w ogóle jest jeszcze w sprzedaży, ponieważ tisercin i chloropromazyna są silnie kardiotoksyczne(tak mówią lekarze,żeby nie było że to mój wymysł). Na urojenia to słaby lek. Jeśli tak bardzo jesteś wrażliwy farmakologicznie, to może spróbuj sulpirydu, ma bardzo mało skutków ubocznych a zarazem jest to "starszy brat" solianu. Lekarze mówią że to niby to samo. Ja bym z tym polemizował ale faktycznie jest bardzo duże podobieństwo działania, może z tą różnicą że sulpiryd jest troche słabszy od solianu. Spróbuj. Może ci przypasuje.
Rexio
zaufany użytkownik

Post autor: Rexio »

Jest w sprzedaży, bo tydzień temu go kupiłem. Wydawało mi się, że nie będzie powodował uboków, ale jednak zaczęły się pojawiać problemy z oddawaniem moczu....

Sulpiryd już kiedyś brałem i mi mocno szkodził, tak samo Solian.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Rexio pisze: pn lip 29, 2019 9:31 am Jest w sprzedaży, bo tydzień temu go kupiłem. Wydawało mi się, że nie będzie powodował uboków, ale jednak zaczęły się pojawiać problemy z oddawaniem moczu....

Sulpiryd już kiedyś brałem i mi mocno szkodził, tak samo Solian.
No to mi się pomysły skończyły. Sam mam problem tyle że z perazyną.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Tisercin jest w sprzedaży, ja mam go na B, czyli bezpłatnie. Biorę 125 mg na noc. Ma zwiększać chęć zasypiania. Problemów z sercem na razie nie odczuwam.
W szpitalu nie był dawany przez osobom chorym na schizofrenię, przynajmniej ja się z tym nie spotkałam.
LaDopamina
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”