Po lekach zrobilam sie Strasznie brzydka nie Chce mi sie juz zyc
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Po lekach zrobilam sie Strasznie brzydka nie Chce mi sie juz zyc
Wysoka prolaktyna prowadzi do osteoporozy.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Myśli dysmorfobiczne da się przezwyciężyć. Zależy jednak czy są pochodzenia nerwicowego czy psychotycznego. Inaczej wtedy się ratuje pacjenta.
https://kafeteria.pl/2665,chorzy-na-ladny-wyglad
https://kafeteria.pl/2665,chorzy-na-ladny-wyglad
Gdyby leki działały tak jak to opisujesz,już dawno byłoby to nagłośnione.Możliwe że masz schorzenie innego rodzaju.
Masz 35 lat,wiec musisz wziac pod uwage ,ze ludzie w tym wieku sie zmieniaja
To co widzisz w lustrze niekoniecznie musi być prawdą .Czy dostajesz uwagi od swoich znajomych że zmienilas sie fizycznie?
Masz 35 lat,wiec musisz wziac pod uwage ,ze ludzie w tym wieku sie zmieniaja
To co widzisz w lustrze niekoniecznie musi być prawdą .Czy dostajesz uwagi od swoich znajomych że zmienilas sie fizycznie?
- piotrs
- zaufany użytkownik
ile co teraz bierzesz
moze sprubuj SULPIRYD nie chce sie po nim tak jesc
albo zamiennik solianu AMISAN 400mg / dobe powinno wystarczyc
my tez mamy depresje nie chce sie nam zyc
wpisz naturalne sposoby leczenia depresji oprucz lekow
moze sprubuj SULPIRYD nie chce sie po nim tak jesc
albo zamiennik solianu AMISAN 400mg / dobe powinno wystarczyc
my tez mamy depresje nie chce sie nam zyc
wpisz naturalne sposoby leczenia depresji oprucz lekow
Jeśli właściwie niedużo juz Ci zostało do osiagnięcia wagi sprzed przytycia, a twarz jest nadal spuchnięta, to rzeczywiście coś jest nie tak. Powinna choć trochę zeszczupleć. Tak jak piszesz, zarówno abilify jak i risperidon mogą powodować taki właśnie nieciekawy skutek uboczny.Kati pisze: ↑wt lip 23, 2019 8:54 am Bo to ewidentnie cos Jest nie Tak . W koncu to Jest tez glowa i Jak puchnie to tez moze byc Grozne dla zdrowia. Moja taka cichutka nadzieja ze te abifily bedzie lepsze moze Po nim nie bede Tak puchla. Chociaz Jak juz Po dwoch Spuchlam.
Lekarz mi powiedziala ze leki powinnam brac dwa lata Tak tez powiedzieli w szpitalu ( mieszkam w niemczech) rok juz minal.
Jedynym wyjściem jest spróbowanie innego zestawu, bo całkowite odstawienie to igranie z ogniem.
Czy masz możliwość zmiany lekarza?
LaDopamina
Nie mam depresji , Jestem zalamana Swoim wygladem , z opuchlizna mi nie do twarzy nie zmienila mi sie twarz ze starosci Ani nie jestem tez chora na Serce czy nerki uwierzcie mi ze mam Tak od tych lekow . Jestem opuchnieta möge wyslac zdjecia na priv to widac od razu i wyglada to bardzo brzydko no opuchlizna Jest bardzo duza . Moi rodzice i przyjaciel mojej Mamy oczywiscie ze to zauwazyli ze znajomymi juz sie nie spotykam Bo sie wstydze Jak ogladamy zdjecia sprzed szpitala i w szpitalu jescze to wygladalam normalnie ryczec mi sie Chce . Puchnac zaczelam powoli jakis tydzien przed wypisem ze szpitala i w przeciagu 3 miesiacy od brania lekow wygladalam juz strasznie . Tez szukalam czy komus cos takiego sie stalo . Na polskich Stronach nic nie znalazlam na niemieckich Tylko dwie osoby sie Tak poskarzyly ze znienila im sie twarz i byla opuchnieta niestety nie Znalazlam zadnych Porad na ten temat dzisiaj bede szukac jakis innych lekarzy chodz o Terminy Jest ciezko u nowych lekarzy i Trzeba dlugo czekac . Nie mam depresji nigdy nie Mialam dopiero biorac leki zaczelam miec obnizony nastroj i myslec ze moje zycie Jest do bani . Nogi rece mi nie puchna. Jedyne co mi zostalo ladnego na glowie to moje dlugie Geste wlosy Bo na twarz juz nie möge patrzec moge zaakceptowac te skutki uboczne lekow Jak spowolnienie zycie za szyba i niechec i wszystko inne to ze jestem ograniczona fizycznie i szybko sie mecze ale takiej opuchnietej Buzi nie möge ryczec mi sie Chce . Zaczelam brac abifily Pierw 5 mg Teraz 10 mg Jezeli Po tym leku bede tez puchnac Albo opucjlizna sie nie Cofnie to wiem ze nie wytrzymam psychicznie i odstawie leki. Boje sie szpitala Jak ognia Ale zycie z taka twarza to codzienna meczarnia nie wiem co dalej . Herbatki i Oklady nie pomagaja jestem Naprawde extrem opuchnieta i to nie schodzi. A Co do okresu to Uwazam ze Jak mloda kobieta Go nie ma to tez nic dobrego . Hormony sa Zaburzone skora sie starzeje czlowiek przez to tez tyje .Ja Go nie mam od roku i 4 miesiecy wiem tez ze przez to zrobilam sie bezplodna Bo Chcialam jescze Jedno dziecko a nie möge juz zajsc w ciaze te leki dla mnie to samo zlo. Za pierwszym razem Mialam stwoerdzona Tylko psychoze sama sie tym Tematem nie interesowalam a bardzo nie wiedzialam tez Co mi Tak Naprawde bylo myslalam ze to jednorazowy epizod wypisali mnie ze szpitala dostalam leki i adios Po ampisulrd lezalam mieisac w lozko nie wiem Jakie to byly dawki ale wiem ze zaraz odstawilam wrocilam do formy do pracy Schudlam 10 Kilo (przytylam wtedy w Ciagu 2 miesiecy ) i nie martwilam sie co dalej zylam szczesliwiej niz na lekach a Teraz za drugim razem biorac leki to rok czuje sie Jak bym miala wyjete z zycia . Ja nie wiem wogole czy da sie funkcjonowac man tych lekach Jak ludzie sobie radza Bo ja czulam sie Jak nacpana Jak Jakies Zombie Pol niezywa chodzacy trup poprostu.
Mi lekarka powiedziała, że to mit. Osteoporoza jest wynikiem braku witamin i minerałów w organizmie ludzkim. Minerały tak czy tak należy uzupełniać. Herbata, kawa oraz nałogi bardziej niż wysoka prolaktyna mogą powodować osteoporozę gdyż wypłukują z organizmu wszystkie wartościowe substancje. Jakoś jednak ludzie tym się nie przejmują i w najlepsze palą oraz piją nawet w chorobie.
Brak okresu nie ma żadnego wpływu na wygląd skóry, nie wkręcaj sobie takich bzdur. Skóra zaczyna źle wyglądać przez niezdrowe odżywianie się, nadmiar glutenu, braki witamin A, C, E, kwasów nienasyconych Omega3 oraz cynku. Porób jednak badania, a nie tylko zaprzeczaj. Trochę wczoraj poczytałem bo zaintrygował mnie temat twojej napuchniętej buzi. Zatrzymała ci się limfa. Masz prawdopodobnie zaburzoną przemianę płynów w organizmie, stąd napuchnięta twarz i szyja, a że jesteś młoda to nie masz napuchniętych nóg. Przyczyną nie są lekarstwa, tylko niezdrowy tryb życia, zła dieta oraz zupełny i całkowity brak ruchu. Wystarczy zacząć ćwiczyć, nawet lekkie ćwiczenia aerobowe lub fitness i powinno od razu być lepiej. Rób nawet zwykłą gimnastykę codziennie rano zaraz po przebudzeniu i stopniowo wszystko się poprawi.
Do Digital: nie Trzeba szukac w internecie wystarczy przeczytac ulotke od lekow tam Pisze ze moze wystspic obrzek twarzy i u mnie wystapil Pisze to nawet w ulotce xarelto na rozrzednienie krwi ze tez moze opuchnac twarz Bo moja mam uzywa ten lek Tak Wiec To Jest 100 Prozent od lekow szczegolnie ze za pierwszym razem bylo to samo a Po odstawieniu leku zniknelo. Chodze do pracy mam prace fizyczna czyli Mam dosyc Sporo ruchu jestem na diecie nigdy nie Mialam problemow z twarza i jej opuchnieciem to zaczelo sie robic Jak zaczelam brac te leki Wiec nie bede szukac innych przyczyn . Herbatki Oklady nie dzialaja. Szkoda ze nikt mi nie wierzy ze to od lekow i inni maja szczescie ze Tak Po nich nie puchna Bo nie wiem tez czy By je brali , wygladam przez to Strasznie czuje sie Strasznie Nic mnie nie cieszy wiem ze musze to zmienic Bo dalej Tak nie wytrzymam. Jak nie biore juz miesiac risperidon to opuchlizna sie Minimalnoe cofa nie wiem co dalej . Rece mi opadaja Bo te leki Trzeba brac a ja nie wyobrazam sobie ze bede jescze ze 20 lat Tak zyc z taka silnik opuchnieta Buzia nie wiem wogole czy ja 50 dozyje . To Jest Straszne Co te leki mi zrobily
Leki zaburzaja gospodarke hormonalna za wysoka prolaktyna plus u kobiet za Maly estrogenwpowoduje ze skora wytwarza mniej kolagenu i przez to sie szybciej starzeje a Wiec owszem zaburzone hormony i brak okresu Wplywa bardzo na Wyglad kobiety to dlatego wszystkie kobiety po mensopauzie gdzie Wlasnie Hormon estrogenu powoli zanika szybko sie starzeja. Przeczytane w Google mam nawet screen w Telefonie .
Ja Tylko liczylam na to piszac tu ze Ktos mial podobno Problemm i Jak Go rozwiazal:( moze Jest taka osoba moze sa Jakies dodatkowe leki Albo czy zmiana leku na inny pomogla Tyle Tylko No Ale Trudno widze ze Tylko ja mam ten Problemm i moj organizm Tak reaguje na te leki
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
My nie jesteśmy Alfą i Omegą, każdy organizm trochę inaczej reaguje na leki.
Lekarz powinien to zweryfikować i ustalić odpowiednią dawkę leku. To wymaga czasu jednak.
Drugą sprawą - lepiej ładnie wyglądać i być zapięta w pasy, czy może wyglądać przeciętnie/ normalnie i jako lecząca się osoba chodzić po ulicach?
No ja wybrałabym tą 2 opcje.
Lekarz powinien to zweryfikować i ustalić odpowiednią dawkę leku. To wymaga czasu jednak.
Drugą sprawą - lepiej ładnie wyglądać i być zapięta w pasy, czy może wyglądać przeciętnie/ normalnie i jako lecząca się osoba chodzić po ulicach?
No ja wybrałabym tą 2 opcje.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dokładnie, Maxi ma racje! Starałem się pomóc jak umiem. Zażywam lekarstwa od przeszło 30 lat. Respo nawet obecnie, nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło i w ulotce również tego nie widziałem. Czytam to forum od dwóch lat bardzo dokładnie, inne fora nawet dłużej i nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem jak twój. Co nie znaczy, że kłamiesz, widocznie coś jest nie tak jak powinno być. Tak czy tak, to lekarz powinien zdecydować co z tym dalej robić.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
przecież obecny nic nie chce z tym robić
nic
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja miałem takie przypadki,że w szpitalu od dużych dawek miałem pulchną twarz.Nie zwracałem uwagi na szyję.Ma to jednak związek z większą wagą i jak tyjemy,twarz też robi się grubsza.
Trzeba dużo pić wody,unikać słodkich napoi.
Trzeba dużo pić wody,unikać słodkich napoi.
Twarz nie Jest gruba od przytycia Jest opuchnieta wygladam doslownie groteskowo smieje sie i Placze na zmiane Bo tez nie wierze ze leki takie cos moga spiwodowac Ale Tak Jest mam opuchnieta twarz powieki Ma opuchniete i poliki kolo Nosa Ev na zdjecia h wyglada to na opuchlizne wygladam Jak ten z filmu glupi i glupsuy Co Go osa ugryzla i Tak spuchl i niestety nie przesadzam. Moja Mama tez Jest przerazona w sierpniu mam jechac do Pl ja nie wiem Jak ja tam sie Pokaze Jestem zalamana Lekarz nie Jest w stanie mi pomoc oprocz zmiany leku 

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Jak jest opcja zmiany leku, to nie ma wyjścia. Ale również trzeba być twardym.
nic
Chyba lekarzy nie brakuje co? Pójść do innego i skonsultować się czym prędzej.
To już jest objaw choroby plus myśli samobójcze i jest powód do hospitalizacji. Pomyśl o dziecku, wygląd to nie wszystko! Nie odstawiaj lekarstw gdyż wyłącznie pogorszysz swoją sytuację. I zrób te badania koniecznie dlaczego ta woda zatrzymuje ci się w twarzy.Kati pisze: Twarz nie Jest gruba od przytycia Jest opuchnieta wygladam doslownie groteskowo smieje sie i Placze na zmiane
Nie przeczytałam całości, bo siedzę w pracy, ale współczuję Ci bardzo. Nie poddawaj - ani z życiem, ani z lekami.
Masz dla kogo żyć – synka, mamę. Pomyśl, że oni Cię kochają. Twoja mama nie powinna radzić Ci porzucania leków, to nie jest objaw rozsądku. Jeśli jeszcze kiedyś będzie Cię do tego namawiać, powiedz jej kategorycznie, żeby tego nie robiła. Takie rady wżerają się w mózg i działają toksycznie. Nie wiem, jak może chcieć narażać wnuka na widok matki w psychozie – ja jako dorosła osoba widziałam bliską mi osobę w psychozie. To jest trauma na całe życie. Dla dziecka to musi być bardzo trudne do przepracowania.
Wiele straciłaś przez leki, ale masz jeszcze więcej do stracenia. Przede wszystkim syna. Ale Twoje życie też jest ważne, bardzo ważne. Bez względu na wygląd. Pomyśl, że gdyby nie (domniemane) osądzające spojrzenia, gdyby nie Twoje spoglądanie w lustro, żyłabyś normalnie i spokojnie.
Jest prawdopodobne, że ten obrzęk jest wywołany przez leki, wtedy dobrze by było spróbować je pozmieniać (ale nie – odstawiać w ogóle). I najprawdopodobniej obrzęki ustąpią stopniowo. Troszkę cierpliwości…
Jeśli myślisz o tak drastycznym kroku, jak samobójstwo, to lepiej energicznie podejmij mniej drastyczne kroki – pójdź do innego lekarza. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale próbuj, idź choćby do pięciu albo nawet piętnastu, posłuchaj, co mają do powiedzenie, czy są w stanie jakoś wytłumaczyć Twój stan. Zaufaj jednemu z nich, daj mu czas, by Ci pomógł. Ja kiedyś miałam problemy ginekologiczne, zmieniałam lekarzy wielokrotnie, kiedyś w ciągu 2 miesięcy od 3 różnych lekarzy usłyszałam 3 różne diagnozy, nim wreszcie trafiłam na lekarza, który potrafił mi coś wyjaśnić, a nie tylko – wypisać skierowanie na zabieg albo przepisać tabletki. To mi uświadomiło, jak wielu lekarzy działa szablonowo. Warto pójść do kogoś, kto naprawdę Cię wysłucha. Poszukaj dobrego psychiatry, lekarza ogólnego, może nefrologa. Jeśli nie robiłaś badań nerek, a lekarz ogólny nie chce Cię na nie skierować, spróbuj zrobić je prywatnie i pójść do niego z wynikami – jeśli coś będzie nie tak, będzie musiał dać skierowanie. Sprawdź inne ewentualne przyczyny zatrzymywania wody w organizmie – może to niezależne od leków, tylko uaktywniło się w czasie choroby? Pewnie ze schizofrenią nie masz jakichś kokosów do dyspozycji, ale jeśli od wyglądu swojej twarzy uzależniasz swoje życie (i życie syna – strata matki, jeszcze w samobójstwie, to nieuleczalna trauma), warto wysupłać pieniądze i próbować. Tu masz przykładowe badania do wykonania, część jest w zasięgu portfela zwykłego Kowalskiego, część jest bardzo droga:
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/obj ... icy-twarzy
Czy badałaś nerki? Piszesz, że nie masz problemów, ale czy to jest potwierdzone? Choroby nerek mogą przebiegać bezobjawowo długo. Może ta opuchlizna ma z tym związek, a w przypadku zaburzeń nerek np. olanzapina je potęguje...
Czy badałaś tarczycę? Bardzo często choroby tarczycy współwystępują z chorobami psychicznymi. Niedoczynność tarczycy też może wywoływać obrzęki.
Chyba też poziom cukru warto zbadać.
Możesz też spróbować zadać swoje pytanie na jakiś portalu zdrowotnym, gdzie odpowiadają lekarze.
Mam też wrażenie, że na twarzy dość ciężko schudnąć, popróbuj ćwiczeń stricte mięśni twarzy, może lekkich masaży. Jestem na 99% pewna, że opuchnięta twarz to nie jest nieodwracalny efekt. To nie skutek pożaru, skóra nie jest zniszczona, tylko z jakiegoś powodu zatrzymuje wodę. Trzeba szukać przyczyn, wytrwale, a znajdziesz. Błagam, nie poddawaj się!
Jesteście pewni, że obnizanie prolaktyny może wpłynąć na działanie leku? Myślałam, że hiperprolaktynemia to skutek uboczny... Ale ja tu jestem ze względu na bliską mi osobę, sama jestem "zdrowa". Za to miałam problemy z prolaktyną. Leki zbijające jej poziom bardzo "dają na banię", mój ginekolog mówił, że bromergonu już nie przepisuje po tym, jak na jego oczach pacjentka zemdlała i złamała nos, upadając. Ja brałam, nie wywoływał u mnie żadnych skutków ubocznych raczej (poza ospałością?), potem brałam Dostinex i zawsze 2 dni po tym leku odstawiałam jakąś manianę (atak histerii na oczach obcych ludzi lub coś w tym rodzaju, nie polecam ;p). To niby dobry lek, dosyć drogi - jedna tabletka ok. 18-36 zł kosztuje, ale zwykle dzieli się ją na 4 lub 2 i bierze tę część raz na tydzień.
Poczytaj sama siebie. Deklarujesz sprzeczne potrzeby. Chcesz się zabić, mimo że masz dziecko, a pragniesz kolejnego dziecka…
Rozumiem, że w naszym świecie, tak nastawionym na wygląd, bardzo ciężko się odnaleźć, gdy człowiek czuje się oszpecony. Pamiętaj jednak, że Ty sama jesteś swoim najostrzejszym krytykiem. Ludzie mniej dostrzegają zmiany, nie warto rezygnować z przyjaciół i życia społecznego.
Jeśli nie możesz się przełamać, poszukaj sobie hobby, które nie wymaga kontaktu z ludźmi. Ja kocham ptaki, jeżdżę do lasu z lornetką i wtedy czuję się najlepiej. Cisza, spokój, przyroda – bardzo dobrze wpływają na psychikę. To mógłby być też sposób dla Ciebie, by spędzać więcej czasu z synem. Przy okazji kurator będzie miał pozytywniejszą wizję Twojej relacji z synkiem.
Masz dla kogo żyć – synka, mamę. Pomyśl, że oni Cię kochają. Twoja mama nie powinna radzić Ci porzucania leków, to nie jest objaw rozsądku. Jeśli jeszcze kiedyś będzie Cię do tego namawiać, powiedz jej kategorycznie, żeby tego nie robiła. Takie rady wżerają się w mózg i działają toksycznie. Nie wiem, jak może chcieć narażać wnuka na widok matki w psychozie – ja jako dorosła osoba widziałam bliską mi osobę w psychozie. To jest trauma na całe życie. Dla dziecka to musi być bardzo trudne do przepracowania.
Wiele straciłaś przez leki, ale masz jeszcze więcej do stracenia. Przede wszystkim syna. Ale Twoje życie też jest ważne, bardzo ważne. Bez względu na wygląd. Pomyśl, że gdyby nie (domniemane) osądzające spojrzenia, gdyby nie Twoje spoglądanie w lustro, żyłabyś normalnie i spokojnie.
Jest prawdopodobne, że ten obrzęk jest wywołany przez leki, wtedy dobrze by było spróbować je pozmieniać (ale nie – odstawiać w ogóle). I najprawdopodobniej obrzęki ustąpią stopniowo. Troszkę cierpliwości…
Jeśli myślisz o tak drastycznym kroku, jak samobójstwo, to lepiej energicznie podejmij mniej drastyczne kroki – pójdź do innego lekarza. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale próbuj, idź choćby do pięciu albo nawet piętnastu, posłuchaj, co mają do powiedzenie, czy są w stanie jakoś wytłumaczyć Twój stan. Zaufaj jednemu z nich, daj mu czas, by Ci pomógł. Ja kiedyś miałam problemy ginekologiczne, zmieniałam lekarzy wielokrotnie, kiedyś w ciągu 2 miesięcy od 3 różnych lekarzy usłyszałam 3 różne diagnozy, nim wreszcie trafiłam na lekarza, który potrafił mi coś wyjaśnić, a nie tylko – wypisać skierowanie na zabieg albo przepisać tabletki. To mi uświadomiło, jak wielu lekarzy działa szablonowo. Warto pójść do kogoś, kto naprawdę Cię wysłucha. Poszukaj dobrego psychiatry, lekarza ogólnego, może nefrologa. Jeśli nie robiłaś badań nerek, a lekarz ogólny nie chce Cię na nie skierować, spróbuj zrobić je prywatnie i pójść do niego z wynikami – jeśli coś będzie nie tak, będzie musiał dać skierowanie. Sprawdź inne ewentualne przyczyny zatrzymywania wody w organizmie – może to niezależne od leków, tylko uaktywniło się w czasie choroby? Pewnie ze schizofrenią nie masz jakichś kokosów do dyspozycji, ale jeśli od wyglądu swojej twarzy uzależniasz swoje życie (i życie syna – strata matki, jeszcze w samobójstwie, to nieuleczalna trauma), warto wysupłać pieniądze i próbować. Tu masz przykładowe badania do wykonania, część jest w zasięgu portfela zwykłego Kowalskiego, część jest bardzo droga:
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/obj ... icy-twarzy
Czy badałaś nerki? Piszesz, że nie masz problemów, ale czy to jest potwierdzone? Choroby nerek mogą przebiegać bezobjawowo długo. Może ta opuchlizna ma z tym związek, a w przypadku zaburzeń nerek np. olanzapina je potęguje...
Czy badałaś tarczycę? Bardzo często choroby tarczycy współwystępują z chorobami psychicznymi. Niedoczynność tarczycy też może wywoływać obrzęki.
Chyba też poziom cukru warto zbadać.
Możesz też spróbować zadać swoje pytanie na jakiś portalu zdrowotnym, gdzie odpowiadają lekarze.
Mam też wrażenie, że na twarzy dość ciężko schudnąć, popróbuj ćwiczeń stricte mięśni twarzy, może lekkich masaży. Jestem na 99% pewna, że opuchnięta twarz to nie jest nieodwracalny efekt. To nie skutek pożaru, skóra nie jest zniszczona, tylko z jakiegoś powodu zatrzymuje wodę. Trzeba szukać przyczyn, wytrwale, a znajdziesz. Błagam, nie poddawaj się!
Jesteście pewni, że obnizanie prolaktyny może wpłynąć na działanie leku? Myślałam, że hiperprolaktynemia to skutek uboczny... Ale ja tu jestem ze względu na bliską mi osobę, sama jestem "zdrowa". Za to miałam problemy z prolaktyną. Leki zbijające jej poziom bardzo "dają na banię", mój ginekolog mówił, że bromergonu już nie przepisuje po tym, jak na jego oczach pacjentka zemdlała i złamała nos, upadając. Ja brałam, nie wywoływał u mnie żadnych skutków ubocznych raczej (poza ospałością?), potem brałam Dostinex i zawsze 2 dni po tym leku odstawiałam jakąś manianę (atak histerii na oczach obcych ludzi lub coś w tym rodzaju, nie polecam ;p). To niby dobry lek, dosyć drogi - jedna tabletka ok. 18-36 zł kosztuje, ale zwykle dzieli się ją na 4 lub 2 i bierze tę część raz na tydzień.
Poczytaj sama siebie. Deklarujesz sprzeczne potrzeby. Chcesz się zabić, mimo że masz dziecko, a pragniesz kolejnego dziecka…
Rozumiem, że w naszym świecie, tak nastawionym na wygląd, bardzo ciężko się odnaleźć, gdy człowiek czuje się oszpecony. Pamiętaj jednak, że Ty sama jesteś swoim najostrzejszym krytykiem. Ludzie mniej dostrzegają zmiany, nie warto rezygnować z przyjaciół i życia społecznego.
Jeśli nie możesz się przełamać, poszukaj sobie hobby, które nie wymaga kontaktu z ludźmi. Ja kocham ptaki, jeżdżę do lasu z lornetką i wtedy czuję się najlepiej. Cisza, spokój, przyroda – bardzo dobrze wpływają na psychikę. To mógłby być też sposób dla Ciebie, by spędzać więcej czasu z synem. Przy okazji kurator będzie miał pozytywniejszą wizję Twojej relacji z synkiem.