Po lekach zrobilam sie Strasznie brzydka nie Chce mi sie juz zyc
Moderator: moderatorzy
Po lekach zrobilam sie Strasznie brzydka nie Chce mi sie juz zyc
Hej jestem tu nowa mam stwierdzona schizofrenie paranoidalna: pierwsza psychoza kwiecien 2017 - 6 tyg szpitala -po wyjsciu jeden miesiac lekow potem odstawienie i nastepna psychoza rok 2018 marzec.2 miesiace szpitala lek Amisulprid drugi Risperidon 6 mg i olanzapine 20 mg ktory bralam rok . Po obu lekach Strasznie sie czulam spalam nie moglam sie doslownie zwlec z lozka rok Sierpien 2018 do Marzec 2019 to Byla tragedia ( nie moglam chodzic wejscie Po schodach to byl dla mnie ogromny wysilek spowolnione ruchy zamazane widzenie ciagle spanie samo Umycie sie Albo zrobienie cos w domu to bylo zmuszanie sie otepienie brak mysli i potoku Slow Tylko Tak i nie . W pazdziernku 2018 zaczelam zmniejszac sama Dawke na 3 mg mimo to do marca nie moglam sie pozbierac. Wszystkie te skutki uboczne lekow to jedna wielka tragedia na lekach czuje sie Jak bym byla w jakims snie a nie w rzeczywistosci jestem totalnie omulona dostalam mysli samobojczych. Najgorsze to ze w ciagu pierwszych 4 miesiecy od ich brania bardzo sie roztylam Jakies 16 kg Teraz Schudlam juz 10 kg . Ale to Jeszcze nie wszystko Bo od roku patrze w lusterko i Placze codziennie, cos mi sie z buzia stalo i to juz nie möge zaakceptowac Placze przez to codziennie i mysle ze juz nie Chce dalej zyc . Wygladam Jak potwor Jak dzwonnik z noterdam nie wiem co mi sie stalo Buzia zrobila sie gruba jak By napuchnieta nos Gruby dostalam Gruby podbrodek mam napuchniete powieki Siedze i Placze zawsze bylam atrakcyjna kobieta i Mialam ladna twarz a Teraz nie jestem w stanie sie nawet umalowac Bo wygladam Jak clown. Myslalam ze to skutki przytycia i Jakos udalo mi sie schudnac i niemalze poworcic do wagi Ale Buzia zostala dalej brzydka. Malo tego od roku nie mam okresu. Dodam Jeszcze ze Po ampisulrid Mialam to samo odstawilam i bardzo wyladnialam i znow Po risperidon mam to samo . Odstawilam risperidon nie biore juz miesiac lekow . Boje sie psychozy Malo tego jestem pod Presja jestem samotna matka mam 12 letniego syna i przez chorobe nakaz sadowy ze dziecko moge wychowywac pod warunkiem ze bede brac psychotropy. Tak Wiec mam noz na Gardle. Nie wiem co mam robic codziennie Placze wstydze sie wyjsc z Domu unikam sasiadow Boje sie Zen spotkam znajomych wygladam Tak Strasznie na twarzy Jak jakas purchawka Albo Stara alkoholiczka i to sie pojawilo Po zaledwie 2 miesiacach brania psychotropow codziennie mysle jak bezbolesnie ze soba Nie möge poprostu na siebie patrzec kazde zdjecie Jakie sobie Zrobie przyprawia mnie o mdlosci wygladam 20 lat starzej rysy zrobily sie takie Grube wiem na 100 Prozent ze to od lekow. Jestem zalamana Bo Po dwoch Neuroleptykach Tak bylo Wiec wychodze z zalozenia ze wszystkie Tak na mnie dzialaja. Nie wiem czy Ktos tez Tak Ma Co Ja mna dalej robic rozmawialam z lekarzem i ona powiedziala ze Wyglad nie Jest najwazniejszy . Tylko ze ona nie napuchla Jak bania
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Po lekach zrobilam sie Strasznie brzydka nie Chce mi sie juz zyc
Nie załamuj się, może trzeba trochę czasu na dojście do siebie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Hej, a sprawdzałaś poziom -prolaktyny? Od tego też się puchnie.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Leki psychotropowe mogą zatrzymywać wodę w organizmie. Ta opuchlizna może być tego efektem. Spróbuj odwadniających mieszanek ziół.
Opuchliznę spróbuj zatuszować nieco ciemniejszym makijażem, np. wskazany jest brązer, ciemne cienie na powiekach, bo to, co ciemne, staje sie mniejsze.
Opuchliznę spróbuj zatuszować nieco ciemniejszym makijażem, np. wskazany jest brązer, ciemne cienie na powiekach, bo to, co ciemne, staje sie mniejsze.
LaDopamina
Sprawdzalam prolaktyne u ginekologa mam za wysoka Lekarz nie Chce obnizyc Ani wyrownac hormonow ( moze dlatego Tak sie stalo ze gospodarka hormonalna Jest uszkodzona) mowi ze nie da mi lekow na Wywolanie okresu Bo powoduja ze risperidon nie bedzie dzialac. Za pierwszym razem pilam herbate z pokrzywy tez nic nie pomoglo. Jestem zalamana nie biore lekow miesiac Jest malutka poprawa Ale to Jeszcze nie moja Buzia ewidentnie jestem opuchnieta mam zdjecia przed i Po roznice widac Strasznie wygladam Poprostu Stan Jest oplakany. Mama moja tez Jest przerazona Jak te leki dzialaja Moim wygladem i Moim Stanem zdrowia i tym ze ledwo chodzilam i mowilam . Mama mowi zebym Odstawilam leki i wziela Doraznie Jak poczuje objawy choroby ale ja wiem ze Tak sie nie da nie zapanuje tego . pierwsze dwa tyg Po odstawieniu leku Mialam ataki paniki budzilam sie w nocy z kolatniem Serca ze choroba wroci ze zabiora mi dziecko . Po miesiecu od odstawienia czuje sie juz lepiej calkiem zdrowa fizycznie szybciej sie poruszam zaczelam dbac od dom . Boje sie Tylko choroby w Domu mam Jeszcze Nowy nie przetestowany lek od lekarza abifili i od 5 dni zaczelam Go Ale Tylko 5 mg . Mialam Go Lykac 5 mg rano i 2 mg risperidon wieczorem Ale odstawilam risperidon . Jestem zalamana nie wiem co dalej . Makijazu wogole juz nie uzywam mam w Domu pelno ladnych cieni ktore kiedys Tak Czesto uzywalam Teraz to Jest Porazka Jak sie nimi umaluje Tylko masaky uzywam mam takie opuchniete powieki a przez to moje duze ladne Oczy zrobily sie malutkie Jak u chinczyka No i szyje mam opuchnieta Tak bardzo ze za pierwszym razem poszlam do lekarza Zeby zbadal mi tarczyce Bo nie wiedzialam Co mi Ale nic nie wykazalo. Jestem zalamana mam 35 lat nie wiem Jak ja dalej bede zyc Albo odstawie leki Albo ze soba skoncze Tak sobie codziennie mysle
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
dziwni ci lekarze, normalnie mi dał na prolaktynę lekarstwo, ale i zmienił ten rispo na inny ...
Niech wszyscy będą szczęśliwi
- Xoredas
- zaufany użytkownik
- Status: Brak
Jak odstawiasz leki to może przejdziesz na iniekcje bo wtedy organizm będzie stopniowo dostarczał leków i się przyzwyczaisz głowa do góry schudniesz i będzie bardzo dobrze.
Dodam ,że na lekach psychotropowych nie chce się żyć za bardzo nieraz ale można wstać poprzez zmuszenie ale lepiej je brać bo chronią mózg przed zniszczeniem.
Dodam ,że na lekach psychotropowych nie chce się żyć za bardzo nieraz ale można wstać poprzez zmuszenie ale lepiej je brać bo chronią mózg przed zniszczeniem.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Abilifi zmniejsza prolaktynę.
Jednak z wiekiem też można się zmieniać,w wieku 30 lat+ te zmiany mogą być znaczące.Wiadomo,że u Ciebie to bardziej wynik choroby i leków.
Ludzie czasem się zmieniają niezależnie od chorób,a czasem od chorób.Wygląd jest zmienny.Wiadomo warto o siebie dbać i próbować siebie zaakceptować.Nie każdy ładnieje z wiekiem i po psychotropach.
No niestety sam nie jestem zwolennikiem po szpitalu ogromnych dawek,to jest moje prywatne zdanie,choć są podzielone tu opinie lekarzy,chorych.
Ciężko się wychodzi z takich problemów jakie Ty masz,ale tak jak mówię wygląd to zmienna.Bardziej może kobiety są wrażliwe na tym punkcie,mimo to dużo da Ci akceptacja siebie .
Jednak z wiekiem też można się zmieniać,w wieku 30 lat+ te zmiany mogą być znaczące.Wiadomo,że u Ciebie to bardziej wynik choroby i leków.
Ludzie czasem się zmieniają niezależnie od chorób,a czasem od chorób.Wygląd jest zmienny.Wiadomo warto o siebie dbać i próbować siebie zaakceptować.Nie każdy ładnieje z wiekiem i po psychotropach.
No niestety sam nie jestem zwolennikiem po szpitalu ogromnych dawek,to jest moje prywatne zdanie,choć są podzielone tu opinie lekarzy,chorych.
Ciężko się wychodzi z takich problemów jakie Ty masz,ale tak jak mówię wygląd to zmienna.Bardziej może kobiety są wrażliwe na tym punkcie,mimo to dużo da Ci akceptacja siebie .
Tup wiem ze czlowiek zmienia sie z wiekiem ja tego nie negocjuje siwieja wlosy i wogole zmarszczki ja nie mam jescze zadnych. Jestem od 17 lat wegeterianka. Ale mi sie Buzia znienila w kilka nawet nie kilkanascie Tylko doslownie kilka miesiecy. Dlatego nie potrafie tego Tak zaakceptowac Bo to stalo sie za szybko czuje sie Jak bym byla Po jakims wypadku samochodowym. Malo tego wiem ze to Po lekach nie nawidze tych lekow Lykajac je za Kazdym razem mowie ze to trucizna. Czytalam wczoraj ze za wysoka prolaktyna powoduje u Kobiet tez nie dobor - Hormonu zenskiego estrogenu. Estrogen to taki Hormon ktorym brakuje kobieta Po menopauzie dlatego nie maja okresu i skora nie wytwarza kolagenu i sie szybko starzeja. Ja sie z tym nie bede mogla pogodzic Bo zawsze bylam Bardzo ladna i wygladalam mlodziej od moich rowiesnikow. Jestem Po prostu opuchnieta Jak balon nie wyobrazam sobie dalej chodzic z taka twarza wyslalabym zdjecia dla porownania Ale Chyba sie nie da . Bo to ewidentnie cos Jest nie Tak . W koncu to Jest tez glowa i Jak puchnie to tez moze byc Grozne dla zdrowia. Moja taka cichutka nadzieja ze te abifily bedzie lepsze moze Po nim nie bede Tak puchla. Chociaz Jak juz Po dwoch Spuchlam Widocznie moj organizm sie broni nie toleruje tych lekow nie wiem co mam robic dalej . Lekarz mi powiedziala ze leki powinnam brac dwa lata Tak tez powiedzieli w szpitalu ( mieszkam w niemczech) rok juz minal.
Może masz kłopoty z krążeniem albo z nerkami?
Jeśli lekarz nie reaguje na Twój wygląd - zmień lekarza.
Jest wiele specyfików i ich połaczeńna schizofrenię.
Co z tego, że nie masz ostrych objawów choroby, skoro psychicznie i tak jesteś w rozsypce...
Gdy zaczęłam stosowa ziołą odwadniające, to błyskawicznie straciłam 2 kg, więc po sobie wiem, jak te leki potrafią zatrzymywać wodę.
Jeśli lekarz nie reaguje na Twój wygląd - zmień lekarza.
Jest wiele specyfików i ich połaczeńna schizofrenię.
Co z tego, że nie masz ostrych objawów choroby, skoro psychicznie i tak jesteś w rozsypce...
Gdy zaczęłam stosowa ziołą odwadniające, to błyskawicznie straciłam 2 kg, więc po sobie wiem, jak te leki potrafią zatrzymywać wodę.
LaDopamina
Jeszcze nigdy nie słyszałem by po lekarstwach buzia puchła. Od prolaktyny tez raczej nic nie puchnie. Kobiety chwalą sobie zatrzymanie miesiączki bo mogą zaoszczędzić sporo na dużo bardziej szkodliwej i drogiej antykoncepcji która również jest przecież lekarstwem hormonalnym. Tak jak wyżej napisała użytkowniczka unreal raczej dopatrywałbym się sedna problemu w chorych nerkach. Zrób badania, USG, może faktycznie nerka ci przestała działać, albo obydwie nie wyrabiają. Jesz dużo soli? Nogi też masz spuchnięte? To pierwszy objaw chorych nerek.
Może robiłaś zabieg z botoksu i nie powiódł się? To jedyne co mi przychodzi do głowy. Może wdało się jakieś zakażenie? Idź z tym jak najprędzej do lekarza ogólnego. Pomyśl też o dziecku, wydaje mi się, że jest dużo ważniejsze niż uroda, dbaj o nie i nie dopuszczaj do siebie destrukcyjnych myśli!
W ulotce leku risperidon i abifily Pisze ze moga pojawiac sie obrzeki twarzy . Nie mam problemu Ani z nerkami botoksu tez nie robilam. Za pierwszym razem Buzia napuchla mi Po amisulprid Jak odstawilam lek wszystko wrocilo do Normy Teraz znow zrobilo sie to Po risperidon bylo juz Naprawde tragicznie odstawilam lek i opuchlizna Minimalnie sie cofnela Trzeba pewnie Tylko wiecej czasu. Przed lekami bylam okazem zdrowia nie Mialam zadnych problemow ze zdrowiem fizycznym zylam Aktywnie pracowalam Po lekach dopiero zaczelam byc powaznie chora Jak stary Dziadek Chyba nawet gorzej samo przejscie kilku Metrow zaczelo byc problemem przestalam pracowac od marca pracuje znowu Ale to jeden wielki koszmar Bo Musialam za Kazdym razem sie zmuszac Zeby pojsc do pracy a w pracy jedna wielka tragedia nie wiem co dalej . Moze uroda nie Jest najwazniejsza Ale ja mam nienaturalnie opuchnieta twarz nie wyobrazam sobie Tak chodzic Po ulicy czuje sie Jak potwor nie wiem niech mnie jakis lekarz ratuje Jak ja wygladam zawsze bylam wesola Radosna zywa a Teraz jestem wrakiem czlowieka mieszkam na 6 pietrze i mam ochote za Kazdym razem skonczyc Kiedy podchodze do okna . Tylko jestem tchorze i Boje sie . Nie Chce Tak juz zyc wygladam Jak swinka piggi Co te leki mi zrobily Siedze i becze Nic juz nie sprawia mi radosci. Kiedys lubialam chodzic na zakupy a Teraz to Tragedia ostatnio polakalam sie w przyniezalni Jak zobaczylam sie w lusterku Po prostu nie ja . Nie nawidze juz mojego zycia i mojego wygladu ja nie wiem co ja Zrobie mam 35 lat a nie nadaje sie juz do zadnej pracy Co ja mojemu dziecku zaoferuje Jak My bedziemy zyc dalej to ja nie mam pojecia .
Rozumiem, czyli może jesteś uczulona na niektóre lekarstwa. Powinnaś to zdecydowanie zgłosić lekarzowi prowadzącemu i dobrać takie na które nie byłabyś uczulona. Skąd wiesz, że masz wszystko w porządku z nerkami? Robiłaś badania? Może masz niewydolność sercową i są to objawy choroby krążenia? Czytam to forum od dawna i nigdy nie spotkałem się z takimi objawami po lekarstwach jak u ciebie. Na dziecko otrzymasz 500+ do tego alimenty, może jeszcze zasiłek jakiś i możesz żyć całkiem wygodnie więc nie przesadzaj, trochę fatalizujesz moim zdaniem.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
No ludzie po 30sce tak nie muszą się przejmować wyglądem,najgorzej mają dzieci lub osoby co uczą się,studiują jak są oszpecone przez chorobę,wtedy naprawdę mają ciężko w życiu.Wtedy mogą dokuczać mocno rówieśnicy.A w wieku 30+ ludzie różnie wyglądają,nie są już tacy idealni,mają różne choroby.Nawet ludzie jak się dobierają to nie patrzą tylko na wygląd.
Ten przykład z wypadkiem jest dobry,bo jakby Cie oszpecił jakbyś sobie z tym poradziła?A co ma powiedzieć dziecko oszpecone przez chorobę?
Warto też szukać wsparcia na terapii.
Myślę,że te zmiany mogą Ci się cofnąć za jakiś czas.Kwestia zmiany leków i równowaga w hormonach.
A co ma powiedzieć facet z cyckami?bo też tacy są po leczeniu psychotropów i nie tylko po takich lekach.
Ten przykład z wypadkiem jest dobry,bo jakby Cie oszpecił jakbyś sobie z tym poradziła?A co ma powiedzieć dziecko oszpecone przez chorobę?
Warto też szukać wsparcia na terapii.
Myślę,że te zmiany mogą Ci się cofnąć za jakiś czas.Kwestia zmiany leków i równowaga w hormonach.
A co ma powiedzieć facet z cyckami?bo też tacy są po leczeniu psychotropów i nie tylko po takich lekach.
Ciekawe co by powiedział specjalista od terapii depresji.
Trudno jest wyczuć co pomoże a co zaszkodzi.
Może po prostu dobry antydepresant i przejdziesz nad wszystkim do porządku dziennego.
Trudno jest wyczuć co pomoże a co zaszkodzi.
Może po prostu dobry antydepresant i przejdziesz nad wszystkim do porządku dziennego.
Widzisz przecież, że nawet tych lekarstw co ma zapisane to nie chce zażywać. Większość naszych lekarstw ma również działanie antydepresyjne, tylko jak mają działać skoro ich nie bierze? Lepiej nawet mniej brać niż wcale nie brać.
To może pomoże terapia i wzmacnianie poczucia atrakcyjności i wartości.
-
- zaufany użytkownik
Oczywiscie ja rowniez doswiadczylem szykany na temat wygladu w latach szkolnych jak czlowiek jest mlody to go to dotyka.Ale uwierzcie mi dzisiaj mam 30 lat i zdanie ludzi obchodzi mnie tyle co zuzyty papier toaletowy
Tak krążę, bo osoba w depresji nie powinna być pocieszana, a raczej zrozumiana.