Neuroleptyk + antydepresant na objawy negatywne.
Moderator: moderatorzy
Neuroleptyk + antydepresant na objawy negatywne.
Jest tutaj ktoś komu zmniejszyły się objawy negatywne po dodaniu antydepresanta? Szczególnie interesuje mnie czy ktoś brał połączenie olanzapina + fluoksetyna.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: Neuroleptyk + antydepresant na objawy negatywne.
Biorę właśnie takie połączenie. Od jakiś czterech miesięcy. Pierwsze co zauważyłem to zwiększona chęć brania udziału w życiu rodzinnym. Choć jednak nie potrafię usiąść razem w pokoju, gdy jest włączony telewizor (no bo o mnie mówią w telewizji
) Ale na neutralnym gruncie gdy nie ma telewizora, potrafię rozmawiać i żartować. I nawet sam dążę do kontaktu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze jedno sobie przypomniałem.
Kiedy rozmawiam gestykuluję rękami.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze jedno sobie przypomniałem.
Kiedy rozmawiam gestykuluję rękami.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Mnie się zmniejszyły objawy pozytywne i negatywne po fluanxolu(był to mój pierwszy lek) ale to było z 20 lat temu. Po pierwszym epizocie. Ale miło wspominam ten lek.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Zależy w jakiej dawce... Tak do 150 mg to pewnie tak. Ja jako że mam urojenia musiałem brać 800 mg a wtedy zapomnij o działaniu na negatywy.