Religia jedno wielkie oszustwo
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: Religia jedno wielkie oszustwo
[youtube]wtuk06ujnKA[/youtube]
[youtube]-owjBsNc9MI[/youtube]
"Jak pokazują analizy, kluczowym czynnikiem, takim bardzo, bardzo istotnym do tego, żeby wejść do sekty czy do kultu, jest zmiana.
Ludzie którzy zmieniają swoje życie, na przykład kończą związki, na przykład rzucają pracę, zmieniają studia, wyprowadzają się do innego kraju itd., czyli zachodzi pewna zmiana i wspólnym czynnikiem jest to, że tracimy socjalne wsparcie, tracimy krąg, w którym się znaleźliśmy i nie przynależymy nigdzie".
"Na początku sekta pokazuje fajne życie, daje fajne emocje, wsparcie, daje dobre słowa, czasem nawet relacje takie wewnątrz takich organizacji i uzależnia taką osobę.
Kiedy taka osoba uzależni się od takich wszystkich pozytywnych emocji, to potem łatwo te emocje zabrać.
A kiedy możemy komuś coś zabrać, to możemy go kontrolować w dużym stopniu".
Ludzie którzy zmieniają swoje życie, na przykład kończą związki, na przykład rzucają pracę, zmieniają studia, wyprowadzają się do innego kraju itd., czyli zachodzi pewna zmiana i wspólnym czynnikiem jest to, że tracimy socjalne wsparcie, tracimy krąg, w którym się znaleźliśmy i nie przynależymy nigdzie".
"Na początku sekta pokazuje fajne życie, daje fajne emocje, wsparcie, daje dobre słowa, czasem nawet relacje takie wewnątrz takich organizacji i uzależnia taką osobę.
Kiedy taka osoba uzależni się od takich wszystkich pozytywnych emocji, to potem łatwo te emocje zabrać.
A kiedy możemy komuś coś zabrać, to możemy go kontrolować w dużym stopniu".
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Wszyscy święci są mocno naciągani, przykład JP2 a co było jeszcze wcześniej to nawet nie chcę myśleć. Ostatnio widziałem w telewizji że było publiczne oczyszczanie JP2 tylko że ja już im wszystkim nie wierzę bo mają w tym wszystkim swój interes.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
JP2 musiał się słuchać całej struktury i siłą rzeczy był poddany mechanizmom naszego świata. Bezwładność urzędnika najwyższego szczebla. Cenię za to jego osobistą twórczość, światopogląd, osobowość, zjawisko wiary.
- wowo
- zaufany użytkownik
Tak Cezary ale ten okres JP2 zawsze będzie kojarzył się z pedofilią, więc większość co będzie w temacie machnie na tą świętość tylko ręką z szyderczym uśmiechem .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Jak jakiś Polak się wybije na wielkość to najbardziej go będą Polacy opluwać. Tak jak kobietę rzucą się "odbrązawiać" kobiety. I Isaacson. Adę Byron.
- wowo
- zaufany użytkownik
Nikt nie chce opluwać, ja bynajmniej nie. Na pewno był to dobry człowiek ale jego otoczenie to byli niegodni ludzie tego człowieka JP2 przez co wielce możliwe że robili co chcieli a tak być nie powinno.
Przepraszam, zbyt agresywnego słowa użyłam, ale dla mnie to byłaby tragedia, gdyby zawalił się kolejny autorytet. Wierzyłam też księdzu Tischnerowi a ostanie rewelacje podważają jego autorytet moralny.
- wowo
- zaufany użytkownik
Niestety w dobie internetu i telewizji wszystkie wałki szybko wypływają na wierzch ale to i dobrze.
- Catastrophique
- bywalec
Wałki, ale i masa śmieci typu różne teorie spiskowe.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie można się opierać na żadnym człowieku, bo można się srogo zawieść i upaść. Moim autorytetem jest ukochany JEHSZUA, JEZUS CHRYSTUS, i się nigdy nie zawiodę.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Ja sobie postać Jana Pawła II wysoko cenię. Dobry i mądry człowiek miał świetny kontakt z ludźmi zwłaszcza z młodymi. Nie porównuje go do Boga i nie może być doskonały pod każdym względem. Nie poradził nic na pedofilami w Kościele bo nie może przeskoczyć systemu i otaczających go ludzi. Zapewne gdyby miał paranormalne zdolności sprawa miała by się inaczej.
Jego śmierć zbiegła się z moją psychozą i dzięki jego autorytetowi i zawdzięczam to że powstrzymywalem się od kilku występków bardziej mnie pogrążających. I tak się osmieszylem ale dzięki temu że był w moich myślach tak jakby mniej.

Jego śmierć zbiegła się z moją psychozą i dzięki jego autorytetowi i zawdzięczam to że powstrzymywalem się od kilku występków bardziej mnie pogrążających. I tak się osmieszylem ale dzięki temu że był w moich myślach tak jakby mniej.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Nie mogę się doczekać aż ktoś dla odmiany zmiesza z błotem wiarę, księży i autorytety 

- wowo
- zaufany użytkownik
Mając urojenia wzrokowe widziałem na obrazie jak dawał mi znaki które czytałem na sposób psychozy. To dziwne, kiedy jestem chory to nagle staje się religijny itd a gdy mam remisję to mam to wszystko gdzieś.
- wowo
- zaufany użytkownik
Dlatego uważam że sama wiara i religia jest chorobą.
Tak, organizacje religijne powinny zająć się inną robotą, zwykłą produkcją dóbr dla zaspokojenia potrzeb ziemskich organizmów. Kopać studnie w Somalii.
Tak, Kościół powinien zająć się tym, co robi najlepiej.