Zmiany w lekach - jakie?
Moderator: moderatorzy
Zmiany w lekach - jakie?
Witam,
szukam zamiennika olanzapiny, która wywołuje u mnie niesamowite akatyzje wraz z jej odpowidnikami.
Aripiprazol powoduje znużenie, wypróbowany, więc odpada.
Haloperidol toleruję całkiem przyzwoicie.
Nie jestem w temacie od 2011 roku - czy wyszły może jakieś leki przeciwpsychotyczne od tego czasu?
Zły dział, przenoszę do leków - Maxi.
szukam zamiennika olanzapiny, która wywołuje u mnie niesamowite akatyzje wraz z jej odpowidnikami.
Aripiprazol powoduje znużenie, wypróbowany, więc odpada.
Haloperidol toleruję całkiem przyzwoicie.
Nie jestem w temacie od 2011 roku - czy wyszły może jakieś leki przeciwpsychotyczne od tego czasu?
Zły dział, przenoszę do leków - Maxi.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Zmiany w lekach - jakie?
Jeszcze masz do wybory kilka leków 2 generacji np. solian, ketrel, zeldox.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- piotrs
- zaufany użytkownik
moze sulpiryd jeszcze
nie wiem nie bralem
zalezy jakie objawy jaka dawke bierzez najlepiej mozliwe najmniejsze na objawy
abilify maintance w zastrzykach raz na miesiac
nie wiem nie bralem
zalezy jakie objawy jaka dawke bierzez najlepiej mozliwe najmniejsze na objawy
abilify maintance w zastrzykach raz na miesiac
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Nie wiadomo co chcesz uzyskać tym pytaniem tu i nie mówisz objawów.Leki to nie kinder niespodzianka.A psychiatria,to nie medycyna dla ludzi głupich.Profesor zawsze ma większą wiedzę niż laik.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
trza brać neuroleptyki z miligramem złota na tabletkę, w końcu to królewska choroba
halogoldenperiod
halogoldenperiod
nic
Złotem lepiej się nacierać, maseczkę robić itd., są bardzo dobre kremy, ale drogie.
- Catastrophique
- bywalec
Złotem nacierać? O Wy burżuje jedne.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Nie, no Wy sobie żartujecie a ja na poważnie 
Napisałem wyczerpujący dosyć post: nowe neuroleptyki od 2011 roku.
Co do Waszych wypowiedzi, zdaję sobie sprawę, że szczerych:
- sulpiryd - brałem, powoduje w przeciwieństwie do haloperidolu nastroje gniewliwe, choć niezły i lekko aktywizuje
- solian - jak dla mnie powoduje znużenie, poza tym prolaktyna po nim rosła wraz z piersiami
(u faceta to pewien problem)
- abilify to aripiprazol, inaczej arbit i pochodne, jak w temacie tytułowym.
- ketrelu chyba nie próbowałem, dzięki za sugestię.
Napisałem również, że chodzi mi o neuroletyki, których głównym działaniem jest przeciwpsychotyczne. Brałem wszystko co było do 2011 i główny problem jaki się u mnie pojawia to akatyzja, przy czym tylko w pozycji leżącej. W momencie zasypiania ruszam nerwowo nogami odczuwając bolesny "prąd" - przy większych dawkach takich samych leków to samo dzieje się z rękoma.
Wyobraźcie to sobie, bierzecie leki - te działają również nasennie a nie możecie spać. Taki mały horrorek.
Mam F20, przy czym występuje u mnie również hipomania na przemian z tak samo wyrażoną deprą. Na mańkę biorę neurotop i lit, który nasila akatyzję. Bierząco chcę prosić o lamotryginę, choć słyszałem, że jest słabsza.
W małej depresji wolę manię i na odwrót. Stąd pytanie, na które nie zachodziła potrzeba odpowiadać sarkastycznie, ani też bawić się w szklaną kulę.
Miałem na myśli doświadczenia z nowymi neuroleptykami - czy nie powodują akatyzji.

Napisałem wyczerpujący dosyć post: nowe neuroleptyki od 2011 roku.
Co do Waszych wypowiedzi, zdaję sobie sprawę, że szczerych:
- sulpiryd - brałem, powoduje w przeciwieństwie do haloperidolu nastroje gniewliwe, choć niezły i lekko aktywizuje
- solian - jak dla mnie powoduje znużenie, poza tym prolaktyna po nim rosła wraz z piersiami

- abilify to aripiprazol, inaczej arbit i pochodne, jak w temacie tytułowym.
- ketrelu chyba nie próbowałem, dzięki za sugestię.
Napisałem również, że chodzi mi o neuroletyki, których głównym działaniem jest przeciwpsychotyczne. Brałem wszystko co było do 2011 i główny problem jaki się u mnie pojawia to akatyzja, przy czym tylko w pozycji leżącej. W momencie zasypiania ruszam nerwowo nogami odczuwając bolesny "prąd" - przy większych dawkach takich samych leków to samo dzieje się z rękoma.
Wyobraźcie to sobie, bierzecie leki - te działają również nasennie a nie możecie spać. Taki mały horrorek.
Mam F20, przy czym występuje u mnie również hipomania na przemian z tak samo wyrażoną deprą. Na mańkę biorę neurotop i lit, który nasila akatyzję. Bierząco chcę prosić o lamotryginę, choć słyszałem, że jest słabsza.
W małej depresji wolę manię i na odwrót. Stąd pytanie, na które nie zachodziła potrzeba odpowiadać sarkastycznie, ani też bawić się w szklaną kulę.
Miałem na myśli doświadczenia z nowymi neuroleptykami - czy nie powodują akatyzji.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ketrel nie powoduje akatyzji, ma rowniez dzialanie antydepresyjne.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Dzięki pyciosława i 44 za sugestie, wydają się zatem być trafne.
Podczas najbliższej wizyty poproszę o jego przepisanie.
Pozdrawiam,
Gucio
Podczas najbliższej wizyty poproszę o jego przepisanie.
Pozdrawiam,
Gucio