Oj dziękuje, trochę jest w tym mojej zasługi ale więcej dobrego serca innych ludzi którzy decydują o takich osobach jak ja. Jestem im za to wdzięczny.Digital pisze:Tylko pogratulować!
Powrót do zdrowia :)
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Powrót do zdrowia :)
Jakbyś nie był jaki jesteś to pewnie nie chcieliby mieć z tobą do czynienia i palcem by nie kiwnęli dla ciebie więc nie bądź już taki skromny.
- wowo
- zaufany użytkownik
Staram się być w porządku i szanuje to co dostaje, myśle że po części dlatego. Z drugiej strony dbam o zdrowie i pilnuje się leków, mam pewnie dobrą opinię lekarza jak również z czasów kiedy pracowałem mówiono o mnie dobrze, to chyba dlatego. Dużo rzeczy może wpływać na ogólną opinię, a wiem że takowe tu są i są również brane pod uwagę . Ludzie Ci jednak robią dla mnie bardzo dużo mimo tego że jestem innej narodowości i nie mam obywatelstwa. Obecnie tylko rezydent.
Może uda się za jakiś czas dostać obywatelstwo.
- wowo
- zaufany użytkownik
Jeśli postanowią przyznawać obywatelstwo to wszystko możliwe, wtedy miałbym dwa, polskie i brytyjskie.
Grubo. Jeśli wiążą się z tym jakieś profity, a na pewno tak jest to chyba warto.
- wowo
- zaufany użytkownik
Myśle że paszport brytyjski otworzył by wiele drzwi. Znikły by wszystkie bariery których praktycznie nie ma przy rezydencie ale pewne sprawy miałyby się zupełnie inaczej.
- wowo
- zaufany użytkownik
Orzeszki bardzo dobrze sprzyjają zdrowiu [emoji846]
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

- Catastrophique
- bywalec
Ziemne nom nom nom. Potwierdzam :p.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- wowo
- zaufany użytkownik
W moim przypadku lekarz wyznacza mi wizytę co pół roku a choroba po ponad pięciu latach nie jest w stanie przełamać mego zdrowia przy regularnym braniu leków. Aż chce się żyć i dla obecnych chwil było warto walczyć o zdrowie bo teraz zbieram tego owoce.
- wowo
- zaufany użytkownik
Chciałbym jeszcze dodać do tego co napisałem pod nick wilczypazur wyżej że teraz zapominam już o chorobie, staje się ona dla mnie przeszłością. Zostaje mi tylko rytualne wzięcie tabletki z rana i wieczora i na tym się kończy. Oczywiście alkohol w dużych ilościach i używki nie dla mnie ale to i lepiej, nie stoczę się na dno. Minęło ponad pięć lat, wcześniej myślałem że nigdy nie zapomnę o chorobie a tu jest inaczej. Zaskakuje mnie ten powrót do zdrowia że dzieją się takie rzeczy, uważam że to mój duży sukces którego zmarnować mi nie wolno.
To trzeba tak potrafić. Ja nigdy nie umiałem, jak już był alkohol to zawsze lał się strumieniami 

- wowo
- zaufany użytkownik
Re: Powrót do zdrowia [emoji3]
Nie mam problemu z alkoholem. Mam 44 lata i jestem bez nałogów, przez ten czas nie popadłem w alkoholizm i to mi nie grozi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Nie no ryzyko alkoholizmu jest zawsze, lepiej mieć to na uwadze. Znałem ludzi co po siedemdziesiątce wpadli w szpony alkoholizmu i przez to skończyli bardzo źle.
- wowo
- zaufany użytkownik
Może i tak, mój organizm nie toleruje alkoholu w większych dawkach. Gdybym jednego dnia przesadził to na drugi dzień na sam zapach alkoholu miałbym takie wymioty że z toalety bym nie wyszedł .
O! To prawdziwe szczęście w nieszczęściu. Czyli nie masz predyspozycji na alkoholika, pewnie to i dobrze. Byłem przekonany, że to twoja silna wola.
- wowo
- zaufany użytkownik
Fakt taki że nie nadużywam.
- wowo
- zaufany użytkownik
Tak Eden masz rację, po kilkunastu latach leczenia kiedy jest dobrany lek to musi być już dobrze, to nie może być taki stan jak zaraz po pierwszej psychozie i leczeniu. Trzeba tylko nadmienić że zdrowie czasami się załamuje i choroba dobija się do drzwi no ale z tym ciężko coś zrobić.
- wowo
- zaufany użytkownik
Napisałem o tym w wątkach osobistych że jestem jakby bardziej twórczy, to duży plus i jest bonus od dobrego stanu zdrowia, coś extra.
- wowo
- zaufany użytkownik
Wraca mi energia i siła którą odczuwam w całym ciele, wcześniej niestety tego nie było choć starałem się uprawiać sport. Fizycznie staję się zdrowszy i mięśnie znów mają energię gdzie to po prostu się czuje. Wszystko ponad po 5 latach leczenia. Mój obecny stan bez żadnych symptomów chorobowych.