Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Moderator: Moderatorzy zwykli

Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

Niestety umiem przygotowywać tylko proste potrawy i nie umiem wybrać świeżego mięsa i przygotować (potraw mięsnych). :(

Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

:auto-ambulance:
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2018 11:28 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wowo21975
zaufany użytkownik
Posty: 4317
Rejestracja: wt maja 28, 2019 10:30 pm
płeć: mężczyzna
Gadu-Gadu: 9697465

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: wowo21975 »

Jestem facetem i rosół zrobię, czyli nie jest jeszcze tak źle.

Awatar użytkownika
Gucio
zaufany użytkownik
Posty: 270
Rejestracja: wt sie 30, 2011 7:49 pm
płeć: mężczyzna

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Gucio »

Ja kotlety wrzucam do wody bieżącej, zmieniając ją co ok 20 minut (podobno mięso robi się nieco toksyczne jak stoi za długo w jednej wodzie).
Ja też jestem facetem i się dziwię, że im dłużej gotuję wątróbkę tym twardsza :roll:

Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

Rozmrażanie w wodzie to jakaś szkoła wyższa, gdy miałam mikrofalę wciskałam po prostu przycisk "defrost" to było do opanowania.

Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

Strasznie zdrożały pomidory, zwłaszcza malinowe.

Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik
Posty: 3992
Rejestracja: ndz cze 29, 2014 12:34 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: unreal »

+
LaDopamina

KaśkaD
zarejestrowany użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: wt mar 26, 2019 11:59 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: KaśkaD »

Jestem trochę leniwa i szkoda mi czasu na długie gotowanie, więc zawsze stawiam na szybkie i łatwe potrawy w przygotowaniu :D

Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

Podobno pojawiły się dania gotowe wegetariańskie ze słoika firmy "Rolnik". Nigdy nie jadłam dań gotowych prócz sosów pomidorowych chyba Barillo i tuńczyka.

Awatar użytkownika
the end
zaufany użytkownik
Posty: 12213
Rejestracja: pt lut 06, 2015 7:06 pm
płeć: mężczyzna
Gadu-Gadu: 0
Nastrój:

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: the end »

Dobrze, wiedzieć, sprawdzę "Rolnika".
Dzięki

johny
zaufany użytkownik
Posty: 462
Rejestracja: śr cze 24, 2015 4:46 pm
płeć: mężczyzna

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: johny »

W życiu zupy nie ugotowałem

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka


Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

karuna pisze:
wt mar 26, 2019 2:39 pm
Dobrze, wiedzieć, sprawdzę "Rolnika".
Dzięki
https://rolnik.pl/oferta/rolnik/dania-vege/

Awatar użytkownika
the end
zaufany użytkownik
Posty: 12213
Rejestracja: pt lut 06, 2015 7:06 pm
płeć: mężczyzna
Gadu-Gadu: 0
Nastrój:

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: the end »

Kąski sojowe w sosie szpinakowo-śmietanowym, brzmi dobrze.

Awatar użytkownika
guile
zaufany użytkownik
Posty: 424
Rejestracja: sob paź 01, 2016 1:12 pm
płeć: mężczyzna

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: guile »

O! A ja uwielbiam gotować, a zwłaszcza eksperymentować w kuchni! Dziś zrobiłem super kurczaka w marynacie łupin pomarańczowych! Ćwiartujesz kurczaka, stawiasz do gara. Potem robisz napar ze skórki 2 pomarańczy, nie za długo, tylko aby się pogotowały parę minut. Odstawiasz, wyrzucasz łupiny, i zalewasz kurczaka. Na następny dzień gotujesz w tej samej marynacie, z typowymi dodatkami dla rosołu, czyli parę kostek rosołowych, płaską łyżkę soli himalajskiej (uwielbiam), pieprzu, i ziół. Ja akurat tylko dodałem majeranku. Ludziska, paluchy lizać! Niesamowity aromat!

Chleb też niezły upiekę, nie tylko z mąką, ale i sproszkowaną wędliną wysuszoną w piecu i zmieloną na mączkę w młynku, sera topionego do ciasta, słonecznika mielonego, orzechów włoskich zmielonych, troszeczkę masła orzechowego z orzeszków ziemnych, no i przyprawy, zioła. Zajebiste pizza pierogi też robię.

Niestety już od lat tyle nie eksperymentuje, ile ten Wodnik we mnie by chciał, od kąd spłacam te kredyty. Po prostu tak, kasy brak :(!

Pamal
zaufany użytkownik
Posty: 7062
Rejestracja: ndz gru 30, 2007 1:07 am

Re: Jakie są Twoje wady/zalety jako kucharza/kucharki

Post autor: Pamal »

Psycholog powiedziała, że gdybym się ZABRAŁA ZA GOTOWANIE to bym coś ugotowała, choć może nie perfekcyjnie.

Wróć do „kulinaria”