Serdolect-jakie skutki uboczne?
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Serdolect-jakie skutki uboczne?
Bonus, a kimże jest prof. Mosher? Albo Moscher, bo raz piszesz tak, a raz tak to nazwisko, samemu chyba za bardzo nie wiedząc, o kogo chodzi.
No i dobrze, jest profesor Mosher. Ale to wyjątek i odosobniony głos w psychiatrii. Czemu mielibyśmy mu zaufać, skoro leki dobrze się sprawdzają? Może to jeszcze jeden niewydarzony lekarz (o ile to w ogóle jest lekarz, bo trudno na odległość potwierdzić jego kwalifikacje), który chce być sławny i dlatego głosi ortodoksyjne i skrajne poglądy. Może to tylko taki Kaszpirowski w amerykańskim wydaniu? Jakie masz dowody, że warto zaufać temu, co pisze domniemany prof. Mosher?
No i dobrze, jest profesor Mosher. Ale to wyjątek i odosobniony głos w psychiatrii. Czemu mielibyśmy mu zaufać, skoro leki dobrze się sprawdzają? Może to jeszcze jeden niewydarzony lekarz (o ile to w ogóle jest lekarz, bo trudno na odległość potwierdzić jego kwalifikacje), który chce być sławny i dlatego głosi ortodoksyjne i skrajne poglądy. Może to tylko taki Kaszpirowski w amerykańskim wydaniu? Jakie masz dowody, że warto zaufać temu, co pisze domniemany prof. Mosher?
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Wielu bardzo dobrych i znanych lekarzy popiera przyjmowanie leków, bo one dają efekty terapeutyczne, bo bez nich większość chorych byłaby skazana na cierpienie. To jest mainstream psychiatrii. Czy chcesz przypuścić, że oni wszyscy zostali kupieni przez "złe" koncerny farmaceutyczne ? To byłoby niesprawiedliwe i takim przypuszczeniem uczyniłbyś wspaniałym nieraz ludziom szkodę.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Bonus,
schizofrenia jest chorobą która nie polega na podłożu psychologicznym. Nie wyleczysz jej samą psychoterapią i wspólnotą, komuną, bla bla bla. A to dlatego że jest to choroba o podłożu fizycznym a konkretnie chodzi o płyny w mózgu, a jeszcze konkretniej o dopamine, serotonine i adrenaline. Ale w większości o dopamine. Jak jest dopaminy za dużo to są wtedy urojenia jak za mało to choroba Arzcheimera(przepraszam za literówke). Tyle.
schizofrenia jest chorobą która nie polega na podłożu psychologicznym. Nie wyleczysz jej samą psychoterapią i wspólnotą, komuną, bla bla bla. A to dlatego że jest to choroba o podłożu fizycznym a konkretnie chodzi o płyny w mózgu, a jeszcze konkretniej o dopamine, serotonine i adrenaline. Ale w większości o dopamine. Jak jest dopaminy za dużo to są wtedy urojenia jak za mało to choroba Arzcheimera(przepraszam za literówke). Tyle.
- Marla
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Naczytałam się tyle o tym leku (z resztą jak o każdym, który przyjmowałam) i teraz w głowie mam pełno czarnych myśli. Wyczytałam, że ten leki nie jest najbezpieczniejszy i rzadko się go stosuje, zazwyczaj wtedy, gdy już nic innego nie działa.
Boję się co będzie jeżeli i ten lek zawiedzie.
Może histeryzuję, ale ostatnio strasznie mnie to męczy.
Boję się co będzie jeżeli i ten lek zawiedzie.
Może histeryzuję, ale ostatnio strasznie mnie to męczy.
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 7:29 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A dla mnie jest to najlepszy lek jaki brałam od początku mojej choroby 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Co może się stać jeśli rzeczywiście wystąpi wydłużenie odcinka QT? Pytam, bo mam brać Serdolect docelowo 12 mg.
- Constantius
- zaufany użytkownik
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3 ... 2ugiego_QT
proszę sobie poczytać ( ja nie czytałem wszystkiego ) - proszę zwrócić uwagę na link migotanie komór....
generalnie ten lek kiedyś nie był dopuszczony do użytku ze względu na parę przypadków śmiertelnych zawałów.
Od jakiegoś czasu jest - może firma lundbeck "udowodniła" że to nie od tego leku - nie wiem...
proszę sobie poczytać ( ja nie czytałem wszystkiego ) - proszę zwrócić uwagę na link migotanie komór....
generalnie ten lek kiedyś nie był dopuszczony do użytku ze względu na parę przypadków śmiertelnych zawałów.
Od jakiegoś czasu jest - może firma lundbeck "udowodniła" że to nie od tego leku - nie wiem...
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Czy po serdolekcie sie przybiera na wadze?
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No ja niestety przytyłam
Jak po każdym psychotropie zresztą 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

.
Ostatnio zmieniony sob mar 16, 2013 4:09 am przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 12:14 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
.
Ostatnio zmieniony sob mar 16, 2013 4:06 am przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja biorę serdolect już ponad 2 lata - palę, ale ekg mam dobre. Nie piję co prawda, ale też przytyłam na tym leku. Choć jak się wzięłam za siebie to od grudnia schudłam 17 kg 

Dziewczyny, a jak u Was z libido po tym leku - pytam szczególnie Mei i Marcelinkę, bo chciałam uslyszeć opinie kobiet. Wiem, że Panowie bardzo narzekali. Zależy mi na tym, żeby nie tracic ochoty do sami wiecie czego 

Już nie biorę serdolectu, ale rzeczywiście słabo z tym.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja wogóle nie mam ochoty na seks - nigdy nie miałam - z lekami czy bez - po prostu nigdy 

Miałem całkowity zanik spermy po tym leku.
.
Ostatnio zmieniony sob mar 16, 2013 4:05 am przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję, może też zmniejszę sobie dawkę, choć nie lubię dzielić tabletek.
Słyszałam, że 12 mg jest minimalną skuteczną dawką, ale widać można zejść niżej.
Słyszałam, że 12 mg jest minimalną skuteczną dawką, ale widać można zejść niżej.