Otyłość, a schizofrenia. Czy leki powodują otyłość? Oczywiście że NIE.
Moderator: moderatorzy
Otyłość, a schizofrenia. Czy leki powodują otyłość? Oczywiście że NIE.
Czytając to forum łatwo spotkać się z opinią że leki na schizofrenie powodują otyłość. Co jest oczywiście bzdurą. Jest to celowy psychologiczny zabieg, żeby osoby biorące leki, odczuwały dyskomfort. To co pisze to prawda, bo nikt ze "świadomych" nie przedstawił wyników badań, że faktycznie po lekach na schizofernie się TYJE?!
JESTĘ BOTĘ
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Otyłość, a schizofrenia. Czy leki powodują otyłość? Oczywiście że NIE.
Co ty piszesz? Bardzo wiele szczupłych osób po zażywaniu leków psychotropowych bardzo się roztyła. To nie teoria tylko fakty, każdy na lekach ci to powie, tylko wyjątki nic nie przytyły choć nie wiem czy takie są .again_MH pisze:Czytając to forum łatwo spotkać się z opinią że leki na schizofrenie powodują otyłość. Co jest oczywiście bzdurą. Jest to celowy psychologiczny zabieg, żeby osoby biorące leki, odczuwały dyskomfort. To co pisze to prawda, bo nikt ze "świadomych" nie przedstawił wyników badań, że faktycznie po lekach na schizofernie się TYJE?!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
wyniki badań, wowo. przekonaj mnie czymś innym niż wyobrażeniem albo odczuciem...
JESTĘ BOTĘ
Dlaczego się roztyły? Bo się rozleniwyły. Jak chory to już nic nie musi, wstać z łóżka nie musi, dbać o siebie nie musi, z domu wychodzić nie musi, za to pije, pali i obżera się to co dziwnego jest w tym że tyje.
- wowo
- zaufany użytkownik
Poczytaj co tu piszą osoby które biorą psychotropy, takich badań nikt nie robi, bo i po co. Byłeś w szpitalu psychiatrycznym? Bo odnoszę wrażenie że nie masz nic wspólnego z lekami psychotycznymi.again_MH pisze:wyniki badań, wowo. przekonaj mnie czymś innym niż wyobrażeniem albo odczuciem...
- wowo
- zaufany użytkownik
Bierzesz psychotropy? Wiesz jak one działają? Bo wyglada na to że nie. Zapoznaj się z tematem objawów ubocznych po lekach.Digital pisze:Dlaczego się roztyły? Bo się rozleniwyły. Jak chory to już nic nie musi, wstać z łóżka nie musi, dbać o siebie nie musi, z domu wychodzić nie musi, za to pije, pali i obżera się to co dziwnego jest w tym że tyje.
- piotrs
- zaufany użytkownik
nie wiesz ze psychotropy zatrzymuja wode w organizmie
powoduja wilczy czy niepochamowany apetyt niektore wiekszosc
dlaczego wprowadzasz ludzi w blad
trzeba mowic prawde
trzeba mowic prawde
- wowo
- zaufany użytkownik
Wprowadza w błąd bo on nie ma zielonego pojęcia o tym, nie bierze takich leków i kupa wie.piotrs pisze:nie wiesz ze psychotropy zatrzymuja wode w organizmie
trzeba mowic prawde
Najwięcej schudłem na mieszance abilify 15mg i zalasta 5mg bo 8kg w tydzień...
Obecnie nie mogę brać abilify bo poowduje u mnie manie.
Obecnie nie mogę brać abilify bo poowduje u mnie manie.
JESTĘ BOTĘ
Czytałem, i potrafiłem chudnąć nawet na respolepcie choć większość osób na nim tyje. Nie mam jakiegoś specjalnie dużego apetytu po lekarstwach. Każdy człowiek jest inny i ma inny organizm. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Co nie zmienia faktu, że chorzy zazwyczaj bardzo sobie folgują w swoich poczynaniach jak już musza zażywać lekarstwa. W szpitalu też wszyscy zażywają lekarstwa, a nie widziałem żeby tam ktoś przytył od lekarstw.
już pomijając predyzpozycje do bycia szczupłym, otyłym. Jak leki psychotropowe mogą powodować tycie?Digital pisze: ↑śr lut 27, 2019 3:01 pm Czytałem, i potrafiłem chudnąć nawet na respolepcie choć większość osób na nim tyje. Nie mam jakiegoś specjalnie dużego apetytu po lekarstwach. Każdy człowiek jest inny i ma inny organizm. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Co nie zmienia faktu, że chorzy zazwyczaj bardzo sobie folgują w swoich poczynaniach jak już musza zażywać lekarstwa. W szpitalu też wszyscy zażywają lekarstwa, a nie widziałem żeby tam ktoś przytył od lekarstw.

JESTĘ BOTĘ
- wowo
- zaufany użytkownik
Efekty uboczne po lekach to raz, takie coś jak zmęczenie, znużenie, ospałość, brak energii itd. Wszystko to powoduje że chorzy nie są aktywni fizycznie. W szpitalach tylko brzuszki puchną od leków i każdy ma widoczny bębenek. Oczywiście karmią tak żeby człowiek nie przytył. Jak chcesz zobaczyć jak nabiera się wagi w szpitalu to zapraszam do UK gdzie normalnie karmią tak jak przystało w cywilizowanym świecie .Digital pisze:Czytałem, i potrafiłem chudnąć nawet na respolepcie choć większość osób na nim tyje. Nie mam jakiegoś specjalnie dużego apetytu po lekarstwach. Każdy człowiek jest inny i ma inny organizm. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Co nie zmienia faktu, że chorzy zazwyczaj bardzo sobie folgują w swoich poczynaniach jak już musza zażywać lekarstwa. W szpitalu też wszyscy zażywają lekarstwa, a nie widziałem żeby tam ktoś przytył od lekarstw.
wowo po lekach się nie tyje, a ty swoją wielomową starasz sie to przeforsować... tyje się z tysiąca innych powodów. ale na pewno nie przez leki.wowo21975 pisze: ↑śr lut 27, 2019 3:07 pmEfekty uboczne po lekach to raz, takie coś jak zmęczenie, znużenie, ospałość, brak energii itd. Wszystko to powoduje że chorzy nie są aktywni fizycznie. W szpitalach tylko brzuszki puchną od leków i każdy ma widoczny bębenek. Oczywiście karmią tak żeby człowiek nie przytył. Jak chcesz zobaczyć jak nabiera się wagi w szpitalu to zapraszam do UK gdzie normalnie karmią tak jak przystało w cywilizowanym świecie .Digital pisze:Czytałem, i potrafiłem chudnąć nawet na respolepcie choć większość osób na nim tyje. Nie mam jakiegoś specjalnie dużego apetytu po lekarstwach. Każdy człowiek jest inny i ma inny organizm. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Co nie zmienia faktu, że chorzy zazwyczaj bardzo sobie folgują w swoich poczynaniach jak już musza zażywać lekarstwa. W szpitalu też wszyscy zażywają lekarstwa, a nie widziałem żeby tam ktoś przytył od lekarstw.
JESTĘ BOTĘ
- wowo
- zaufany użytkownik
Ja z tym się nie zgadzam, leki są przyczyną w szczegóły jak to się dzieje nie będę wnikał .
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Styl życia,dieta też ma wpływ spowodowany lekami i chorobą,plus jakieś tendencję.Jest jeszcze coś takiego jak sobie rozwalisz metabilizm i jakieś tam w organizmie rzeczy,to one mimo,że schudniesz są już i trzeba się ciągle pilnować.
Nigdy nie byłem otyły leczę się już ponad 15 lat.
Ludzie zdrowi co nie jedzą leków też tyją od stylu życia,diety często.
Nigdy nie byłem otyły leczę się już ponad 15 lat.
Ludzie zdrowi co nie jedzą leków też tyją od stylu życia,diety często.
- wowo
- zaufany użytkownik
A znaczące łaknienie po lekach to nic? Może to od powietrza szpitalnego [emoji38]
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Potwierdzam, znaczące łaknienie po olanzapinie.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- wowo
- zaufany użytkownik
"Olanzapina ma wiele działań niepożądanych m.in.: senność, zwiększenie masy ciała spowodowana pobudzeniem łaknienia" proszę bardzo, cytat z opisu efektów ubocznych leku. Praktycznie to samo w każdym leku psychotropowym pisze a tu temat prosto z d...y