Powrót do zdrowia :)
Moderator: moderatorzy
Re: Powrót do zdrowia :)
@Digital!
W swojej wypowiedzi pominąłeś co najmniej dwie kwestie!! Przeciętna emerytura jest na ogół zbyt niska, by emeryt mógł się cieszyć w pełni swoją wolnością. Ponadto w wieku emerytalnym większości ludzi dolegają już rozmaite choroby, nasilają się rozmaite niepełnosprawności, itp.
Ponadto ja w mojej wypowiedzi odniosłem się do wieku, który podał wowo21975, czyli 44 lata. Właśnie jego wiek określiłem jako młodość!!!
W swojej wypowiedzi pominąłeś co najmniej dwie kwestie!! Przeciętna emerytura jest na ogół zbyt niska, by emeryt mógł się cieszyć w pełni swoją wolnością. Ponadto w wieku emerytalnym większości ludzi dolegają już rozmaite choroby, nasilają się rozmaite niepełnosprawności, itp.
Ponadto ja w mojej wypowiedzi odniosłem się do wieku, który podał wowo21975, czyli 44 lata. Właśnie jego wiek określiłem jako młodość!!!
To takie kwiecie wieku raczej. Raczej większe emerytury w Polsce przeważają. Słyszy się, jak ludzie mają po 2,3,4 tysiące. Może jest tak, że ci co mają niskie nie odzywają się. Nie wszyscy chorują na starość, sporo ludzi nie ma prawie żadnych chorób.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Kolega przyniósł urodzinowe, litr whisky, wypiliśmy w trzy osoby, spoko.
- wowo
- zaufany użytkownik
Trzeba przyciąć komara, druga noc zarwana.
W nawiązaniu do dyskusji o emerytach:
https://finanse.wp.pl/babcia-polska-rok ... 009840257a
https://finanse.wp.pl/babcia-polska-rok ... 009840257a
- wowo
- zaufany użytkownik
Dzisiaj już trzeba dojść do siebie, urodziny się udały, wszyscy zadowoleni a zwłaszcza solenizant, czyli ja. Wytrzymałem psychicznie, zero złego samopoczucia i jest ok. Planuje regularnie co tydzień chodzić na disco pobawić się, koleżanka powiedziała że trzyma mnie za słowo że będę chodził. Ja uważam że taka deklaracja i chęć spędzania czasu z ludzi bawiąc się jest największą oznaką zdrowia.
po disco nie można lepiej się czuć to niemożliwe w tym hałasie
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
- wowo
- zaufany użytkownik
A widzisz, jeszcze pół roku to 30 minut nie mogłem wytrzymać na imprezie. Obecnie tak się stan zdrowia poprawił że impreza, muzyka i zabawa cieszy mnie i biorę w niej udział. Mało tego, deklaruje że będę chodził i się bawił, także z moim zdrowiem jest bardzo ok.
nie wiem ja jestem zwolenikiem postu
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Wowo a pamiętasz ile czasu musiałeś czekać na pierwsze efekty solianu?
blablabla
- wowo
- zaufany użytkownik
Żeby solian działał to na samym początku musiałem przyjmować większą dawkę. Zadziałał ale trzeba było czasu żeby wszystko wróciło do normy i cofnęły się objawy chorobowe. Dopiero teraz po 5 latach gdzie mój stan zdrowia jest naprawdę dobry lek wyprowadził mnie na prostą. Biorąc go przez ten czas lek działał leczniczo dlatego teraz jest ok. Ale pamiętaj że aby poczuć się naprawdę dobrze to trzeba czasu, nie oczekuj efektów od zaraz.
wowo może to nie leki spowodowały taką poprawę tylko po prostu odpocząłeś od imprezek.
- wowo
- zaufany użytkownik
A żebym ja wcześniej dał rady chodzić na imprezy. Głośna muzyka powodowała złe samopoczucie psychiczne i zawsze wracałem do domu. Mogłem tylko co najwyżej w cichym pubie napić się piwa.
dziwne u mnie jest zupełnie na odwrót.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
A jak wowo radziles sobie z objawami negatywnymi? Dzieki lekom przeszla ci anhedonia apatia czy nie miales w ogole tych objawow
blablabla
- wowo
- zaufany użytkownik
Miałem, wcześniej musiałem po prostu wyjść do ludzi, ratunkiem okazała się praca, ona mnie z tego wyciągnęła. Obecnie myślę że solian robi też dobrze na te objawy, wcześniej był to mój duży problem.
Tym bardziej nie warto tego zaprzepaścić przez imprezy. Są dużo fajniejsze sposoby spędzania wolnego czasu kino, teatr, muzeum, spacery, podróże, zwiedzanie. Imprezy jeszcze nigdy i nikomu nie pomogły, a zaszkodziły niejednemu. Nie jesteśmy zdrowymi ludźmi warto o tym pamiętać.
- wowo
- zaufany użytkownik
Wszystko jest dla ludzi, radość, szczęście i dobre samopoczucie jest gwarancją zdrowia. Dlatego uważam że mogę sobie pozwolić na party w granicach rozsądku.
- wowo
- zaufany użytkownik
Z drugiej strony po tylu latach znów odczuwać radość życia to jest sukces którego nie wolno zaprzepaścić.