Niektóre leki zdrożały...

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: Niektóre leki zdrożały...

Post autor: Miś Uszatek »

Olanzapina zolafren-15 zł albo zamiennik około 5 zł zalasta
Sulpiryd-za darmo
Pregabalin-20 zł
Lorafen-20 zł
i jeszcze inne na nerki i nadciśnienie
w sumie jakieś 140-150 zł(licząc wszystkie leki i wszystkie opakowania tych leków)

Dodam jeszcze że to są koszty za jedno opakowanie a miesięcznie opakowań może być dwa albo nawet trzy.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Niektóre faktycznie zdrożały.Dlatego też od około 1 i pół roku nie kupuje Ketrel 200 mg tylko Bonogren w takiej samej dawce.Ta sama substancja czynna:Quetiapinum.Zauważyłem,że Bonogren jest słabszy od Ketrel,ale już się do tego przyzwyczaiłem i wolę tańszy Bonogren.
einsam
zaufany użytkownik

Kwetiapina to kwetiapina.
einsam
zaufany użytkownik

Kwetaplex staniał o 1 gr.Tyle udało się wynegocjować MZ z Adamed.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

einsam pisze: sob sty 12, 2019 8:49 pm Jak to za darmo?Minimalnie trzeba płacić ryczałt przy schizofrenii.
Dlatego że mieszkam w Wielkiej Brytanii i tutaj jak pobieram chorobowe to nie płacę za leki. Wystarczy tylko że zaznaczę z tyłu na recepcie że biorę wspomniany zasiłek dla chorych i jestem zwolniony z opłat.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Wowo, a propo Anglii skoro tam mieszkasz, to powiedz mi jak tam tak naprawde traktują Polaków? Bo ostatnio widziałem na YT film gdzie nawet nie w 100 % rodowici Brytyjczycy(Pakistańczyk i jakiś czarnoskóry) wypowiadali się że to ich kraj i nie chcą tam Polaków. Że "ich kraj" to normalnie groteska. Ale najbardziej zabolało mnie jak młodzi Anglicy zbeszczeszczyli naszą Polską flage. To boli, bo gdyby nie Polacy to Brytyjczycy zamiast witać się good morning mówiliby Heil Hitler.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

tomsoul pisze: sob sty 12, 2019 10:41 pm Wowo, a propo Anglii skoro tam mieszkasz, to powiedz mi jak tam tak naprawde traktują Polaków? Bo ostatnio widziałem na YT film gdzie nawet nie w 100 % rodowici Brytyjczycy(Pakistańczyk i jakiś czarnoskóry) wypowiadali się że to ich kraj i nie chcą tam Polaków. Że "ich kraj" to normalnie groteska. Ale najbardziej zabolało mnie jak młodzi Anglicy zbeszczeszczyli naszą Polską flage. To boli, bo gdyby nie Polacy to Brytyjczycy zamiast witać się good morning mówiliby Heil Hitler.
Hej, to co widziałeś to była zwykła patologia i z ich zdaniem nie licz się bo oni nie mają nic do powiedzenia. Polacy przez wykształconych Brytyjczyków są uważani jako dobrzy pracownicy co pracują ciężko i solidnie, jak również nasza obecność tutaj jest mile widziana przez pracodawców bo cenią nas i często jest tak że Polak i Polka są chętnie poszukiwani i zatrudniani do pracy ( wręcz szukają Polaków). Zwróć uwagę że nawet rząd brytyjski chce by Polacy zostali i osiedlili się na wyspach. Wkurwienie tych osób które wymieniłeś wynika z tego że w końcu muszą wziąć się do pracy bo zostały im pozabierane zasiłki, szukają kozła ofiarnego i nie bez przyczyny są to Polacy którzy są tu doceniani (stąd na nas ataki patologii).
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

W sumie podobna sytuacja będzie u nas w Polsce z Ukraińcami. Ukraińcy są poszukiwani do pracy bo są tańsi i dobrze pracują(duża częsć na czarno). I u nas w śród Polaków też zaczynają się takie opinie że za dużo Ukraińców w Polsce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”