szczerości
Moderator: moderatorzy
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
szczerości
szczerości bywa brutalna i wymaga zaufania lecz jest podstawa budowania długotrwałych relacji
żyj i daj żyć innym
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
-
- zaufany użytkownik
Re: szczerości
Niechże wasze słowo Tak znaczy Tak, wasze Nie — Nie; gdyż co jest ponad to, jest od niegodziwca.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
"Temu kto mówi prawdę potrzebny jest szybki koń"
(przysłowie arabskie)
(przysłowie arabskie)
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Coraz częściej obrywamy za szczerość, niż za kłamstwa.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
" Milczenie jest zlotem" czasem lepiej powstrzymac sie od szczerosci...
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Trzeba szczerym być do innych ale tak bezbolesnie dla nich
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Pamiętam jak w drugiej klasie podstawówki musiałem, jako zadanie domowe zrobić ludziki z żołędzi. Reszta klasy wykonała je na lekcji. Mi jakoś nie wychodziły, więc dostałem je jako zadanie do domu. Gdy ludziki przyniosłem nauczycielce, ta zapytała kto je zrobił. Odpowiedziałem "mój brat". (I to do dzisiaj pamiętam, że nie spodziewałem się konsekwencji) Jakie zdziwienie mnie ogarnęło gdy cała klasa ryknęła śmiechem. To chyba był pierwszy raz, gdy doszło do mnie, że introwertyczność to coś co mnie kręci.
Chciałbym więc podziękować tamtej klasie. Gdyby nie wy, nie wiedziałbym co to viva zwei, Corn i Slipknot czy kim jest Kurt Cobain.
A kłamać nauczyłem się dopiero w wojsku. Po sześciesięciu wartach takie pomysły nam do głowy przychodziły, że czasem trzeba było. Bo żandarmeria czekała.
Chciałbym więc podziękować tamtej klasie. Gdyby nie wy, nie wiedziałbym co to viva zwei, Corn i Slipknot czy kim jest Kurt Cobain.
A kłamać nauczyłem się dopiero w wojsku. Po sześciesięciu wartach takie pomysły nam do głowy przychodziły, że czasem trzeba było. Bo żandarmeria czekała.
Ludzie wyrachowani, z tupetem, bez hamulców, wredni lubią o sobie mówić, że to szczerość przez nich przemawia.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Co fakt, to fakt. Rzeczy wypowiedziane, nie są tymi rzeczami.(daodejing bodajże)