(Piekło a smoła.)

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Kefas
zaufany użytkownik

Re: Piekło to kara, ale sprawiedliwa, i nie ponad siły

Post autor: Kefas »

o co Ci chodzi?
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Kefas
zaufany użytkownik

z piekła się nie wychodzi
Kefas
zaufany użytkownik

PIekło jest nieskończone istnieje własnie dlatego że ludzie są wolni
Kefas
zaufany użytkownik

istnieje piekło wieczne bo tam ludzie nie potrzebują Zbawiciela.
Kefas
zaufany użytkownik

wybrali życie bez Jezusa
Kefas
zaufany użytkownik

Posłuchaj, nic a nic nie zdoła umniejszyć mojej miłości wzglądem ciebie, choćby cię świat cały potępił i odepchnął. Zawsze cię kochałem, nawet wówczas, gdy błądziłaś, bo przecież ci już raz powiedziałem, że w twoich grzechach złości nie było. Gdy dziecko zabłąka się, ale bez złej woli, matka nie odtrąca go od siebie. Choćby nawet nogę złamało - na ręce zabierze, zaniesie do domu, czuwa nad nim i nie szczędzi kosztów, by dziecko całkiem przyszło do zdrowia. Ja tak postępuję. A nawet moja dobroć dalej sięga. Bo kiedy matka ziemska - widząc, że dziecko, upominane, robi jej na złość i umyślnie idzie w niebezpieczeństwo, by dokuczyć matce, chwyta za nóż, by go pchnąć w jej serce – matka wyrzeka się tego dziecka, choć ból ściska jej serce. Ja się nie wyrzekam, choć Mnie niejeden raz dusza przebije. Ale ilekroć popełni grzech ciężki - choćby ich popełniła tysiące - nie wyrzekam się. Stoję przed duszą zraniony, zmiażdżony - i błagam. Ja - Bóg - błagam o nawrócenie. Jeżeli dusza usłyszy mój jęk błagalny i zdepcze go, powie, że woli potępienie niż uniżenie się przede Mną - czy uwierzysz – Ja i wówczas nie odstępuję natychmiast. Dają czas do namysłu, daję wyrzuty sumienia, czynię wszystko, co w mojej mocy, byle tylko zdobyć tę duszę z powrotem. Ostateczny wyrok potępienia wydaje na siebie dusza sama. Ja go tylko potwierdzam. Pomyśl zatem, co Ja czynię dla nawrócenia jednej duszy - a czynię to z miłości.
Rozmowa Leoni Nastał mistyczki z Jezusem.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Piekło boi się tylko prawdy.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

Prawda o piekle jest taka że piekło nie jest dziedziną duchową w której cierpią dusze,,to jest fałsz .

Jezus powiedział ( Mat 10;28) ,,,,Bójcie się Tego ,który duszę i CIAŁO może zgładzić w ,,piekle,, ( Gehennie )

z tej wypowiedzi Jezusa wynika że do piekła może trafić ciało,,
Co miał na myśli Jezus gdy mówił o piekle ?
Żeby to zrozumieć trzeba się cofnąć do czasów w których żył Jezus. A w tamtych czasach piekło ( gehenna ) było wysypiskiem śmieci pod Jerozolimą. Tam wyrzucano wszelkie odpady ,śmieci z Jerozolimy a czasami trupy zwierząt a nawet zwłoki ludzkie ,przestępców którzy nie zasługiwali na pochówek w grobowcach pamięci.

grobowce pamięci oznaczały że osoby tam pochowane są w pamięci u u Boga i w odpowiednim czasie zostaną przywrócone do życia.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
waku
bywalec

Post autor: waku »

Rzekomo Jezus zstąpił do piekieł i trzeciego dnia zmartwychwstał. Sądzę że każdy podążający za Jezusem również zawita w piekle, po to by przejść próbę ognia - czy ciągnie go do sfery materialnej, czy do sfery duchowej. Piekło będzie wypełnione zmysłowością. Kto się temu podda, zostanie tam na zawsze ale tylko z własnej winy - jest pochłonięty jedzeniem/muzyką/seksem/itd.
Tako rzecze prorok "Jeden".
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

W piekle są wielkie garnce z wodą z ciepłych źródeł, czyste spa i relaks.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

waku pisze: czw lis 01, 2018 6:55 pm Rzekomo Jezus zstąpił do piekieł i trzeciego dnia zmartwychwstał. Sądzę że każdy podążający za Jezusem również zawita w piekle, po to by przejść próbę ognia - czy ciągnie go do sfery materialnej, czy do sfery duchowej. Piekło będzie wypełnione zmysłowością. Kto się temu podda, zostanie tam na zawsze ale tylko z własnej winy - jest pochłonięty jedzeniem/muzyką/seksem/itd.
Tako rzecze prorok "Jeden".
,,zstąpił do piekieł jest błędnym tłumaczeniem słowa ,,szeol,, czyli grobu a nie piekła.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Kotły z wrzątkiem czekają, są podpięte do wagoników i szyny prowadzą przez wszystkie krainy piekielne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”