Minimum sportowe
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Minimum sportowe
Jaka jest minimalna dzienna dawka ćwiczeń dla człowieka? Stawiam na 1: pompki, 2: przysiady i 3: brzuszki:) Dawki do dyskusji jak i ewentualne inne ćwiczenia oprócz stukania palcami o blat stołu:)
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Re: Minimum sportowe
Jest coś takiego jak minimum sportowe? Wysiłek jest wtedy jak pojawi się pierwszy pot i potrzeba głębokiego oddychania. Najlepsze wyjście to trening całego ciała. Zaczynając od głowy kończąc na stopach.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Już sam spacer dla niektórych to duży trening i nie taki oczywisty dla każdego jeżeli chodzi o regularność.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
50 pompek na dzień niby daję radę, ale motywacji czasem brak żeby tak to w nawyk weszło.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Panowie jeszcze z kilka lat do tylu to robiłem 200 pompek na raz, ale cała moja młodość to był sport.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Jak dla mnie: 1. co kto lubi , 2. jakie ma mozliwosci.
1. Wazne, by sie nie zniechecic I regularnie chodzic na / robic treningi.
2. By byly efekty, ale by nie zrobic sobie przy tym krzywdy.
A efekty niesie nawet lajcik. Pisze to osoba, ktora nie moze sobie pozwolic na wiele (skutki wypadku), ale cwiczaca to co lubi. Czesto slysze pytania, co cwicze (bo ponoc widac), czy trenuje przed zawodami sportowymi (to na treningach), gdzie I jak wyrobilam sobie miesnie itp. Nie wygladam jak gladiatorka, wage mam w granicach dolnego bmi, wiecej mi nie wolno niz wolno, wiec stawiam na regularnosc.
A tak btw - sport jest swietnym regulatorem emocji, chowaja sie wszelkie uzywki. Z czasem czlowiek sie wkreca I staje sie jednym z hobby.