Minimum sportowe

Moderator: moderatorzy

F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Minimum sportowe

Post autor: F20 »

Jaka jest minimalna dzienna dawka ćwiczeń dla człowieka? Stawiam na 1: pompki, 2: przysiady i 3: brzuszki:) Dawki do dyskusji jak i ewentualne inne ćwiczenia oprócz stukania palcami o blat stołu:)
Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

Re: Minimum sportowe

Post autor: Alex1950 »

Jest coś takiego jak minimum sportowe? Wysiłek jest wtedy jak pojawi się pierwszy pot i potrzeba głębokiego oddychania. Najlepsze wyjście to trening całego ciała. Zaczynając od głowy kończąc na stopach.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Już sam spacer dla niektórych to duży trening i nie taki oczywisty dla każdego jeżeli chodzi o regularność.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

50 pompek na dzień niby daję radę, ale motywacji czasem brak żeby tak to w nawyk weszło.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Panowie jeszcze z kilka lat do tylu to robiłem 200 pompek na raz, ale cała moja młodość to był sport.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Post autor: Ćma »

F20 pisze: pn paź 08, 2018 7:07 am Jaka jest minimalna dzienna dawka ćwiczeń dla człowieka? Stawiam na 1: pompki, 2: przysiady i 3: brzuszki:) Dawki do dyskusji jak i ewentualne inne ćwiczenia oprócz stukania palcami o blat stołu:)
Jak dla mnie: 1. co kto lubi , 2. jakie ma mozliwosci.

1. Wazne, by sie nie zniechecic I regularnie chodzic na / robic treningi.
2. By byly efekty, ale by nie zrobic sobie przy tym krzywdy.

A efekty niesie nawet lajcik. Pisze to osoba, ktora nie moze sobie pozwolic na wiele (skutki wypadku), ale cwiczaca to co lubi. Czesto slysze pytania, co cwicze (bo ponoc widac), czy trenuje przed zawodami sportowymi (to na treningach), gdzie I jak wyrobilam sobie miesnie itp. Nie wygladam jak gladiatorka, wage mam w granicach dolnego bmi, wiecej mi nie wolno niz wolno, wiec stawiam na regularnosc.

A tak btw - sport jest swietnym regulatorem emocji, chowaja sie wszelkie uzywki. Z czasem czlowiek sie wkreca I staje sie jednym z hobby.
ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”