Matematycy, fizycy i chemicy językiem równań matematycznych i symboli chemicznych pochodzących prosto z warsztatu Stwórcy.
A tak, to tylko humaniści w tym grzebią i historycy.

Moderator: moderatorzy
Matematycy, fizycy i chemicy językiem równań matematycznych i symboli chemicznych pochodzących prosto z warsztatu Stwórcy.
Pewnie by mógł ale widocznie Bóg zadecydował inaczej.
Tak księża to tłumaczą, pierwsze skojarzenie moje po przeczytaniu, to bajka dla dziecka które jeszcze nie rozumie świata i wierzy w wszystko to co się jemu mówi
Okup jest przez wielu błędnie rozumiany.
budkatelefoniczna pisze: ↑czw wrz 06, 2018 6:00 pm dużo ludzi chyba myśli sobie, że Bóg by chciał żeby ze względu na niego czy też Jezusa... ludzie nie czynili nic innego jak żyli wedle jego woli. Ci co uderzają w klucz jego woli wiedzą, że trzeba mu przyklaskiwać na każdym kroku i chwalić pod niebiosa... Wielu cwaniaków zdaje sobie sprawę, że tylko o to w życiu chodzi... zbawiają się lepiej od innych rozmawiając o tych dwóch panach... najlepsi są oczywiście Ci którzy zdają sobie sprawy, że Bóg powinien być w życiu każdego.... że posiadanie Boga jest lepsze niżeli nieposiadanie... Ci ludzie mają wszelkie prawo by nawracać innych....
Szczerze dla mnie wiara w Boga jest śmieszna.... niech se ludzie wierzą....
Dlaczego jednak tak jest, że Bóg przykuwa taką uwagę...
dla mnie gadanie typu, że Adam i Ewa są żródłem wszelkiego zła jest głupie... a kara typu śmiertelność choroby i praca jest zwyrodniała... Ale działa na wyobraźnie głupców którzy doszedli do wniosku, że trzeba słuchać Boga....
Nie słuchanie Boga nie jest przestępstem... ludzie to nie marionetki na sznurkach tylko żywe istoty.... normalne, że wolą realizować swoje pragnienie niżeli służyć głupcowi, któremu ich posłuszeństwo po jaką cholerę jest mu potrzebne.... Na *słowo niedozwolone* mu posłuszeństwo Adama i Ewy... ja się pytam po jaką cholerę mu to potrzebne....
Bóg myśli tylko o sobie. Pewnie uważał, że Adam i Ewa to jego zabawki... Bóg jest idiotą, któremu chyba należy przytakiwać....
Nie wiem w co się bawi ten zwyrodniały Bóg... ale uważam, że powinien się po porostu od ludzi odpier.dolić
Wizytówką Absolutu powinna być jakaś idealna harmonia sfer. Nieśmiertelne źródełko rzeczywistości.Catastrophique pisze: ↑czw wrz 06, 2018 8:44 pm Wchodze do kosciola i widze ukrzyzowanego, zameczonego na smierc czlowieka - wizytowke Boga. To ma zachecac?