Cykle karmiczne
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: Cykle karmiczne
Od jutra tylko optymistyczne tematy, bo jeszcze ktoś się przeze mnie powiesi.
Aha, to coś w rodzaju "Jednej minuty z życia ludzkości". Ale na Ziemi w tej chwili jest wszystko: i dobre i złe i przyjemne i okropne. W każdym razie warto czasem zastanowić się nad tym, co się właśnie dzieje wszędzie.

Droga do zrozumienia obcych ludzi wiedzie przez odpowiednie struktury społeczne. Trudno żeby strażnicy więzienni wspólnie marzyli z więźniami, żołnierze sobie wrogich państw, ofiary i sprawcy itd.
Przynajmniej nie na tym przyziemnym poziomie. W sferze duchowej oczywiście wszyscy razem z nami mogą tworzyć dowolne wspólne rzeczywistości.
Za to na przykład obce sobie osoby, ale zgromadzone w jednym kościele, czy klubie samotnej matki, czy graczy w tenisa, już integrują się i tworzą wspólnego ducha.
Ja zrozumiałam to tak, że nie należy narzekać, bo ktoś inny w tej chwili ma podobnie, ale gorzej. Jeśli nie możemy wstać z fotela i mu/jej pomóc, to chociaż nie wyolbrzymiajmy swoich cierpień.
Gdzie ja czytałam o tym fotelu?
Gdzie ja czytałam o tym fotelu?
Jeżeli nie możemy wstać z fotela i komuś pomóc, to my mamy gorzej.
Prawda o życiu na naszej planecie jest ciężka. Sądzę, że nie chodziło tylko o uspokojenie szemrających i pocieszanie się, że ktoś ma gorzej, bo to dosyć przykre dla tego kogoś, ale o uwrażliwienie na cierpienie innych.
Chyba po prostu muszę kogoś obwiniać, za to że jestem chora i dziedzicznie obciążona i tym razem padło na kościół 

-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Hihi.Mozliwe .Tez mnie wkurzyli.Pozdrawiam.