Cykle karmiczne

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Pamal
zaufany użytkownik

Re: Cykle karmiczne

Post autor: Pamal »

Od jutra tylko optymistyczne tematy, bo jeszcze ktoś się przeze mnie powiesi.
Pamal
zaufany użytkownik

Pamal
zaufany użytkownik

cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

pamal pisze: pn lip 09, 2018 10:19 pm https://www.karmel.pl/9-lipca/
Aha, to coś w rodzaju "Jednej minuty z życia ludzkości". Ale na Ziemi w tej chwili jest wszystko: i dobre i złe i przyjemne i okropne. W każdym razie warto czasem zastanowić się nad tym, co się właśnie dzieje wszędzie. :)
Droga do zrozumienia obcych ludzi wiedzie przez odpowiednie struktury społeczne. Trudno żeby strażnicy więzienni wspólnie marzyli z więźniami, żołnierze sobie wrogich państw, ofiary i sprawcy itd.
Przynajmniej nie na tym przyziemnym poziomie. W sferze duchowej oczywiście wszyscy razem z nami mogą tworzyć dowolne wspólne rzeczywistości.
Za to na przykład obce sobie osoby, ale zgromadzone w jednym kościele, czy klubie samotnej matki, czy graczy w tenisa, już integrują się i tworzą wspólnego ducha.
Pamal
zaufany użytkownik

Ja zrozumiałam to tak, że nie należy narzekać, bo ktoś inny w tej chwili ma podobnie, ale gorzej. Jeśli nie możemy wstać z fotela i mu/jej pomóc, to chociaż nie wyolbrzymiajmy swoich cierpień.
Gdzie ja czytałam o tym fotelu?
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

pamal pisze: pn lip 09, 2018 10:38 pm Ja zrozumiałam to tak, że nie należy narzekać, bo ktoś inny w tej chwili ma podobnie, ale gorzej. Jeśli nie możemy wstać z fotela i mu/jej pomóc, to chociaż nie wyolbrzymiajmy swoich cierpień.
Jeżeli nie możemy wstać z fotela i komuś pomóc, to my mamy gorzej.

Prawda o życiu na naszej planecie jest ciężka. Sądzę, że nie chodziło tylko o uspokojenie szemrających i pocieszanie się, że ktoś ma gorzej, bo to dosyć przykre dla tego kogoś, ale o uwrażliwienie na cierpienie innych.
Pamal
zaufany użytkownik

Chyba po prostu muszę kogoś obwiniać, za to że jestem chora i dziedzicznie obciążona i tym razem padło na kościół :(
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Hihi.Mozliwe .Tez mnie wkurzyli.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”