Schizofrenia i kundalini

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Schizofrenia i kundalini

Post autor: Niemamnie »

Rzucam temat hasłowo, bo forum nawala. Co myślicie o związku kundalini ze schizofrenią?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: Schizofrenia i kundalini

Post autor: Niemamnie »

W człowieku istnieją dwie duchowe energie: dusza i kundalini. Powinny być one w równowadze, ale jak jedna zaczyna dominować nad drugą wtedy zaczynają się choroby.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Moim zdaniem praca z energiami to tak naprawdę praca/igranie z demonami. Nie wierzę w istnienie jakiejś energii w człowieku poza życiem danym nam od Boga/duszą. Ja wolę wierzyć że schizofrenia to sprawka demoniczna wtedy mając różaniec wiem że mam broń do walki.
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Post autor: kuubaw »

Ja zauważyłem sposób myślenia u siebie ,co się dzieję przed myśleniem ,a myślenie występuje, co w danej chwili chcemy ,pojawiają się pragnienia i do jakich celów podążamy . :mrgreen:czystą energię dotyka mój umysł :mrgreen:lub coś Boskiego :mrgreen:
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Sławomir pisze: sob kwie 07, 2018 2:23 pm W człowieku istnieją dwie duchowe energie: dusza i kundalini. Powinny być one w równowadze, ale jak jedna zaczyna dominować nad drugą wtedy zaczynają się choroby.
Znakomita większość populacji nie ma aktywnej kundalini, a jakoś nie choruje na schizofrenię.
LaDopamina
consul
zarejestrowany użytkownik

Post autor: consul »

Ja bym w tym obszarze rozeznał się wśród znajomych. Wydaje mi się, że to może być naprawdę bardzo dobre rozwiązanie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”