Schizofrenia i kundalini
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Schizofrenia i kundalini
Rzucam temat hasłowo, bo forum nawala. Co myślicie o związku kundalini ze schizofrenią?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Schizofrenia i kundalini
W człowieku istnieją dwie duchowe energie: dusza i kundalini. Powinny być one w równowadze, ale jak jedna zaczyna dominować nad drugą wtedy zaczynają się choroby.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Moim zdaniem praca z energiami to tak naprawdę praca/igranie z demonami. Nie wierzę w istnienie jakiejś energii w człowieku poza życiem danym nam od Boga/duszą. Ja wolę wierzyć że schizofrenia to sprawka demoniczna wtedy mając różaniec wiem że mam broń do walki.
Ja zauważyłem sposób myślenia u siebie ,co się dzieję przed myśleniem ,a myślenie występuje, co w danej chwili chcemy ,pojawiają się pragnienia i do jakich celów podążamy . :mrgreen:czystą energię dotyka mój umysł :mrgreen:lub coś Boskiego 

Znakomita większość populacji nie ma aktywnej kundalini, a jakoś nie choruje na schizofrenię.
LaDopamina
Ja bym w tym obszarze rozeznał się wśród znajomych. Wydaje mi się, że to może być naprawdę bardzo dobre rozwiązanie