rozmyslanie
Moderator: moderatorzy
- Smutny Łukasz
- bywalec
rozmyslanie
lubcie czasem lezec na tapczanie i myslec jak byscie sie zabili jak tak robie dosyc czesto, ale zawsze sie boje ze przezyje, skok z okna z 11 pietra, albo jak bd sie wieszal na klamce to ktos wejdzie i mnie uratuje, lubie zawsze planowac swoje samobojstwo w myslach, jak stoje na przystanku planuje zawsze skoczyc pod autobus lub tramwaj, jak jestem w domu to wieszanie, podduszanie, wlanczanie gazu, ale to mysli ktore sie czasem nasilaja
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Re: rozmyslanie
Łukaszto nic Nie da.Zawsze cos pójdzie nie tak jak moja koleżanka lat 21-ciągle chce siezabic.Spała 3 dni bo nie udało sie.Takze kolego sympatycznym nie próbuj co najwyzej pomarz.Smutny Łukasz pisze: ↑ndz sty 14, 2018 2:48 pm lubcie czasem lezec na tapczanie i myslec jak byscie sie zabili jak tak robie dosyc czesto, ale zawsze sie boje ze przezyje, skok z okna z 11 pietra, albo jak bd sie wieszal na klamce to ktos wejdzie i mnie uratuje, lubie zawsze planowac swoje samobojstwo w myslach, jak stoje na przystanku planuje zawsze skoczyc pod autobus lub tramwaj, jak jestem w domu to wieszanie, podduszanie, wlanczanie gazu, ale to mysli ktore sie czasem nasilaja
Miałam próbę samobójczą 2015, bo bratowa i ojciec twierdzili, że z moją znajomością j. niem. przyjęłaby mnie każda korporacja, ale moje serce bije po polsku, 2 komory i 2 przedsionki= stałocieplna, jednak już chciałam wyjechać do Bułgarii 11.2017, co w ten dzień, następnie wieczór, zakończyło się interwencją policji, bo czułam się zagrożona przez brata, chciałam nawet @hvp2 zaproponować survival w moim ogródku, ale on o 22letniej prostytutce dookoła świata marzy..
Współczuję. Ja również byłem w podobnym syfie, pomogła mi medytacja.
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Większość lekarzy i pacjentów z zaburzeniami psychicznymi twierdzi, ze medytacja w takich zaburzeniach szkodzi. Większość ale nie wszyscy, więc ostrożnie z medytacją.
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
Sam psychiatra mi polecił bym medytował.Bratnia dusza pisze: ↑ndz sty 14, 2018 9:08 pmWiększość lekarzy i pacjentów z zaburzeniami psychicznymi twierdzi, ze medytacja w takich zaburzeniach szkodzi. Większość ale nie wszyscy, więc ostrożnie z medytacją.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Nie wiedzą co to medytacja, lub też robią ją źle.Bratnia dusza pisze: Większość lekarzy i pacjentów z zaburzeniami psychicznymi twierdzi, ze medytacja w takich zaburzeniach szkodzi. Większość ale nie wszyscy, więc ostrożnie z medytacją
Ja medytuję i tutaj medytacja to poznawanie własnego umysłu, robię to co reszta, ale jak ktoś na prawdę chce pracować nad sobą to przecież są nauczyciele, potrzeba tylko determinacji. I nie musi robić identycznie co zdrowi, no różnie.
Z kolei racja - podobno ludzie z depresją nie bardzo powinni bo nasila im się negatywne myślenie o sobie.
Stąd też potrzebne wsparcie jeśli się decydują.
Osoby chore na schizofrenię - jeśli jest remisja to myślę, że błędem byłaby odmowa.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
karuna: "Ja medytuję i tutaj medytacja to poznawanie własnego umysłu, robię to co reszta, ale jak ktoś na prawdę chce pracować nad sobą to przecież są nauczyciele (...)" MEDUZOLA: Buddyjska bzdura ta medytacja, lubią ją zwłaszcza ci, którzy lubią THC, Marleya i inne bębenki. Chorzy po przejściach nie potrzebują wnikania w umysł, tylko delikatnej sedacji dla ukojenia burzy w głowie i kociokwiku, a nie obuchem w łeb jak przy dotychczasowych psychotropach!!!
- Dobro
- zaufany użytkownik
I to jest właśnie to: nie można nic poważnie napisać od siebie, bo to nie ma sensu.
Ty masz swój światopogląd, inni swój. Publiczne forum to jest forma słownego fechtunku. Mamy konstruktorów i możemy mieć nowe leki (takie, co leczą, a nie uzależniają), ale ktoś to blokuje..! Wiele z nas to katolicy, niektórzy się z tym afiszują, niektórzy nie, ale medytacja wielu skołatanym duszyczkom nie pomoże...
- Dobro
- zaufany użytkownik
Medytacja jest dobra. Chrześcijanie tez medytują.
Poza tym chodzi o wprowadzenie pozytywnej świadomej zmiany m.in.
I do tego czym jest medytacja?
Poza tym chodzi o wprowadzenie pozytywnej świadomej zmiany m.in.
I do tego czym jest medytacja?