Modlitwa pompejanska
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Modlitwa pompejanska
http://rozaniec.info/rozaniec-informacj ... mpejanska/ modlitwa o cud wrzucam tu linki do tej modlitwy ,modlitwa o uzdrowienie trzeba odmawiać 54 dni najpierw 27 dni blagalna a potem dziekczynna 27 dni jestem na 16 dniu dziękczynnej .mi pomaga nizej wrzucam świadectwa uzdrowienia
http://pompejanska.rosemaria.pl/categor ... mpejanska/
link na yt;
blagalna
dziekczynna
http://pompejanska.rosemaria.pl/categor ... mpejanska/
link na yt;
blagalna
dziekczynna
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Re: Modlitwa pompejanska
Też polecam różaniec i Nowenną Pompejańską. Codziennie modlę się na różańcu. Wiele łask dostałem przez ręce Maryi. Jezus dał nam Maryję jako naszą matkę.
-
- bywalec
Zastawiam się ile człowiek powinien się modlić? Jak często? Czy modlitwa powinna być potrzebą serca czy też codziennym obowiązkiem?
\g+ame_ove{r
Mi się wydaje że najlepiej jak modlitwa wypływa z serca ale nie zawsze mamy odpowiednie nastawienie i czasem może być obowiązkiem ale mi się wydaje że nawet wtedy nie jest bezowocna. Na przykład odmawianie takiej Nowenny Pompejańskiej może dla początkującej osoby być bardziej obowiązkiem niż modlitwą serca ale moim zdaniem i tak nie ma się czym przejmować. Po sobie zauważyłem że z czasem modlitwa zmienia się z obowiązku na modlitwę sercem, to wymaga czasu, to stopniowy proces. Zacząłem dziś odmawianie Nowenny Pompejańskiej, mam nadzieję że wytrwam.
Matka Boża pomogła mi za pierwszym razem jak odmówiłem nowennę pompejańską.
Druga była prośbą o uzdrowienie ale ciężko mi w to uwierzyć że uzdrowienie jest możliwe. Już chyba nie czekam na nie, choć wciąż mam cichą nadzieję. Niemniej udało się przejść na dietę i rzucić palenie. Matka Boża nie zostawiła mnie przynajmniej z niczym.
Pierwsza prośba była o trwałe nawrócenie i tą Matka Boża spełniła bardzo chętnie.
Druga była prośbą o uzdrowienie ale ciężko mi w to uwierzyć że uzdrowienie jest możliwe. Już chyba nie czekam na nie, choć wciąż mam cichą nadzieję. Niemniej udało się przejść na dietę i rzucić palenie. Matka Boża nie zostawiła mnie przynajmniej z niczym.
Pierwsza prośba była o trwałe nawrócenie i tą Matka Boża spełniła bardzo chętnie.
Modlę się, kiedy ktoś umarł i nocą czuję przy twarzy chłód, bo nawet dobre duchy są zazwyczaj zimne w naszym wymiarze... Modlę się wtedy w íntencji tej osoby, która jest przez kilka minut przy mnie...
Masz urojenia Meduzola. Ostatnio jak mi się pogorszyło też czułem chłód i myślałem że to obecność ducha przy mnie. Pomogło zwiększenie dawki leku. Może Ty też spróbuj.
Paweł, nie wmawiaj mi urojenia (cenestytycznego na przykład), bo mimo zaawansowanej pobożności, kierują Tobą bardzo niskie pobudki..! Z mojej dawki leku jestem zadowolona i nikt na mnie nie narzeka. Wal dalej głową o posadzkę w Twojej parafii, jak Ci to pomaga.
... dusze czyśćcowe lub te, którym Pan pozwolił na chwilę powrócić..! I dla jasności: ja ich do siebie nie przywołuję..!
To takie łatwe i prymitywne, wmawiać komuś urojenia. Najmniejsza linia oporu wieśniaka, pobożnisia dla publiki.
Jeżeli schizofrenik mówi że przychodzą do niego dusze czyśćcowe to dla mnie bardziej prawdopodobne jest że ma urojenia niż że rzeczywiście dusze czyśćcowe do niego/niej przychodzą. Pisz sobie co chcesz ja nie wierzę że przychodzą do Ciebie dusze.
No to masz prawdziwe rozszczepienie umysłu, Paweł534, skoro żarliwy z Ciebie katolik, a w duszę nie wierzysz, a Twoje niskie pobudki typu wredność lub zawiść Tobą kierują. Chcesz czyjegoś upodlenia, a nie kroczenia drogą prawdy, sumienia i rzetelności. Byłam tu pod innym kontem i niestety już kiedyś na Ciebie natrafiałam...
W dusze wierzę ale nie wierzę że do Ciebie przychodzą i tyle. Dla mnie koniec tematu i dyskusji. Wierz sobie w co chcesz jak napisałem swoje zdanie.
Umarli przychodzą do członków swych rodzin zazwyczaj we śnie, ale przychodzą też do spowinowaconych, znajomych lub nawet obcych, ale @Paweł534 kończy dyskusję, bo ktoś mu postawił kontrę. A umarły może przyjść do księgowego, murarza, hydraulika, paralityka lub, brzydko mówiąc: schizofrenika..! Nie ma algorytmu w modlitwie, który by zwiększał szansę na uwolnienie lub cud, dana ilość Ojcze Nasz i Zdrowaś Mario.
To że osobom śnią się zmarli to dla mnie normalne bo mi też się czasem śnią ale to że czujesz chłód i uważasz że to duch do Ciebie przyszedł to dla mnie urojenie bo sam coś podobnego odczuwałem tylko jak brałem to za szatana jak mi się pogorszyło w grudniu. Tak więc nadal uważam że masz urojenie i podtrzymuje swoje zdanie.
Paweł534, miałeś coś podobnego, ale nie jesteś mną, nie znasz mnie, mojej biografii, wewnętrznych przeżyć i czego już doświadczyłam, więc nie rób ekspertyz na odległość, bo nie jesteś sędzią, by wydawać werdykt.
Wnioskuję że masz diagnozę schizofrenii to wiele mówi ale tak jak napisałem nie chcę dłużej dyskutować, myśl sobie co chcesz. Ja wyraziłem swoje zdanie.
Paweł534, odpychamy się jak dwa minusy, zauważ to. Po leku nasennym jesteś wyspany, a może masz po nim amnezję... Ja przedstawiłam swój punkt widzenía, a arbitraży w takich kwestiach nie ma, więc skończ, Waść..!
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Co się kłocicie?To rozrywkowe forum