Religia jedno wielkie oszustwo

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Re: Religia jedno wielkie oszustwo

Post autor: Walet Pikowy »

A za darmo był ten ślub?
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: Religia jako(nie)wielkie oszustwo

Post autor: Kiciuś_XXL »

Oczywiscie ze nie. Proboszcz zgarnął kasę. Nie ma nic za darmo.
Biblie akurat dostałem od wujka księdza.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Odpowiedzcie na jedno pytanie. Skoro księża nie pracują bo posługują ludziom w inny sposób msze, spowiedzi, kancelaria, pogrzeby, śluby to skąd mają mieć pieniądze. Oczywiście że od ludzi. To nie jest kupowanie czegokolwiek np. modlitwy ale nawet w starym testamencie lewici byli utrzymywani przez pozostałą ludność. To Bóg tak wymyślił że kapłani utrzymywani są przez lud bo służą Bogu i nie prowadzą pracy zarobkowej. Nie mnie osądzać jak księża wykorzystują otrzymywane pieniądze ale zgadzam się z tym, że księża są utrzymywani przez ludzi.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: Religia (jako nie)jedno wielkie oszustwo

To normalne, że dla większości ksieży kapłaństwo to sposób na życie.
Źli są ci co kradną i morduja oraz znecają się psychicznie i fizycznie.
Natomiast by być dobrym kapłanem to już kwestia bycia dobrym człowiekiem, mieć charakter i sumienie które wynosi się z domu i środowiska w którym się wychowuje. Nigdy mi nie przeszkadzało że im się lepiej czy gorzej powodziło.Byle by tylko zachowywali się przyzwoicie.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Mi chodziło,że myślałem,że biblia była wliczona w cenę ślubu czy nie?Rzadko od księży wychodzi coś bezinteresownie,a powinno częściej mimo wszystko,bo mają często swoje środki.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

jak jest napisane w DZIEJACH APOSTOLSKICH gdyby to pochodzilo od ludzi to by upadlo , a to pochodzi od BOGA jaki piekny jest kosciol katolicki, krytykuja ci co nie chodza do kosciola mogliscie byc ksiezmi i miec duzo kasy jeslii o to wam chodzi , oni nawracaja za te pieniadze czesciowo jak Rydzyk dobra inicjatywa
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Biblię powinien mieć w domu każdy dużo wcześniej a nie od dnia ślubu chyba że ma to być specjalna pamiątka. Nie rozumiem jak można być nawróconym katolikiem i nie czytać Biblii.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Tup pisze: wt gru 19, 2017 12:36 pm Mi chodziło,że myślałem,że biblia była wliczona w cenę ślubu czy nie?Rzadko od księży wychodzi coś bezinteresownie,a powinno częściej mimo wszystko,bo mają często swoje środki.
Dostałem Biblię od księdza wujka jako prezent ślubny. Nie jest to jedyny egzemplarz w moim domu. Miałem 10 lat dostałem jako nagrode za chodzenie na rożaniec. Wliczając jeszcze dwa egzemplarze żony która ma je od dosyć dawna daje sumę czterech egzemplarzy. Na pewno nie czyni mnie to lepszym od tych co nie mają ani jednej biblii. Nie jestem zagorzałym fanatykiem, laickiego wychowania też nie posiadam. Wiem jedno na pewno, że klepiąc sto razy Biblię nie gwarantuje wejście na podwórko niebiańskie. Nieodkryte są wyroki Boskie. Może kiedyś niejednemu wybałamuszyć oczy kiedy ja wyląduję w raju, a oni będą cierpieć w niedostatku przez swoje niewłaściwe podejście. Nikt nie wie o drugim jakie ma sumienie. By nie było zdziwienia. :shock:
Szymon32
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Szymon32 »

człowiek rodzi się bez religii, rodzi się bez Boga... i taki powinien pozostać
lukaszbb
zaufany użytkownik

Post autor: lukaszbb »

Szymon32 pisze: wt gru 19, 2017 8:37 pm człowiek rodzi się bez religii, rodzi się bez Boga... i taki powinien pozostać
człowiek rodzi się z miłości dwojga ludzi. Gdzieś po drodze ta miłość się rozwija albo umiera. Rolą religii jest podtrzymanie tej miłości. Nie zawsze się to udaje...
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Łukasz w sumie dobrze napisał. Ja tylko dodam że człowiek powinien rodzić się z miłości dwojga ludzi. Moim zdaniem często człowiek rodzi się z pożądania dwojga ludzi ale to szczegół.
Awatar użytkownika
zoppo
bywalec

Post autor: zoppo »

Gdyby Bóg nie stworzył rodziców, nie połączył ich,
nie byłoby nas
Zatem należy się mu ukłon
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

zoppo pisze: śr gru 20, 2017 7:44 am Gdyby Bóg nie stworzył rodziców, nie połączył ich,
nie byłoby nas
Zatem należy się mu ukłon
A co jeśli kobieta nie wie kto jest ojcem jej dziecka?
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Jak kobieta nie wie kto jest ojcem dziecka może poszukać kogoś kto pokocha ją i jej dziecko i wychowa jak własne ale mi się wydaje że to rzadkie sytuacje.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

pawel534 pisze: śr gru 20, 2017 12:40 pm Jak kobieta nie wie kto jest ojcem dziecka może poszukać kogoś kto pokocha ją i jej dziecko i wychowa jak własne ale mi się wydaje że to rzadkie sytuacje.
Oj paweł nie takie rzadkie. Bardzo często są imprezy zakrapiane alkoholem gdzie później jest seks i wielka niewiadoma, kto jest ojcem???
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: Maniek1234 »

,,Nadchodzą wielkimi krokami chwile wielkiego oczyszczenia kapłanów i hierarchii. Niebawem chrześcijaństwo, a zwłaszcza katolicyzm stanie się na świecie zakazane i będzie silnie zwalczane.

Nadszedł czas, kiedy w wielu miejscach prawdziwy Kościół będzie musiał wejść do podziemi, do katakumb. Niebawem poleje się na świecie krew, zwłaszcza w Europie, szczególnie krew Moich kapłanów i biskupów. Wielu kapłanów i hierarchów ze strachu przechodzić będzie na islam. Niebawem na arenę dziejów, już oficjalnie wkroczy, pojawi się syn zatracenia, Antychryst. Winą wszelkich złych wydarzeń, które nastąpią, będzie grzech i wielkie odstępstwo większości ludzi na Ziemi. Kto oddał się we władanie złego ducha i jego sługom, teraz będzie doznawał od nich odpłaty, za wierność ich ideałom.

W niedługim czasie realizować się będą wszelkie proroctwa dotyczące tego czasu Apokalipsy. Polskę czeka w niedługim czasie bardzo wiele zmian. Niebawem oczyszczę Polskę. Ilu was pozostanie? Wszystko zależy od tego, kto jeszcze zechce się nawrócić.,,
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
lukaszbb
zaufany użytkownik

Maniek1234 pisze: wt sty 30, 2018 2:43 pm ,,Nadchodzą wielkimi krokami chwile wielkiego oczyszczenia kapłanów i hierarchii. Niebawem chrześcijaństwo, a zwłaszcza katolicyzm stanie się na świecie zakazane i będzie silnie zwalczane.

Nadszedł czas, kiedy w wielu miejscach prawdziwy Kościół będzie musiał wejść do podziemi, do katakumb. Niebawem poleje się na świecie krew, zwłaszcza w Europie, szczególnie krew Moich kapłanów i biskupów. Wielu kapłanów i hierarchów ze strachu przechodzić będzie na islam. Niebawem na arenę dziejów, już oficjalnie wkroczy, pojawi się syn zatracenia, Antychryst. Winą wszelkich złych wydarzeń, które nastąpią, będzie grzech i wielkie odstępstwo większości ludzi na Ziemi. Kto oddał się we władanie złego ducha i jego sługom, teraz będzie doznawał od nich odpłaty, za wierność ich ideałom.

W niedługim czasie realizować się będą wszelkie proroctwa dotyczące tego czasu Apokalipsy. Polskę czeka w niedługim czasie bardzo wiele zmian. Niebawem oczyszczę Polskę. Ilu was pozostanie? Wszystko zależy od tego, kto jeszcze zechce się nawrócić.,,
Terefere...

http://warszawa.gosc.pl/doc/4475240.Muz ... wszystkich

"Mamy nadzieję, że międzywyznaniowa i międzykulturowa współpraca na tym polu przyczyni się do wzrostu wzajemnego zaufania i osłabienia narastającej w naszym kraju niechęci wobec osób odmiennych etnicznie, kulturowo czy wyznaniowo."
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Maniek1234 pisze: wt sty 30, 2018 2:43 pm ,,Nadchodzą wielkimi krokami chwile wielkiego oczyszczenia kapłanów i hierarchii. Niebawem chrześcijaństwo, a zwłaszcza katolicyzm stanie się na świecie zakazane i będzie silnie zwalczane.

Większych bzdur nie czytałem.
lukaszbb
zaufany użytkownik

wowo21975 pisze: wt sty 30, 2018 9:29 pm

Większych bzdur nie czytałem.
Na tym właśnie polega religia - na strachu. Nawróć się bo antychryst nadciąga. A propo, ja jestem antychrystem i czekam z cierpliwością na swój tron :auto-ambulance:
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: Maniek1234 »

ja bym was poskladal za te pogaństwo czasy średniowiecza już minely i czarownic teraz jest Stworca rozumiesz ?
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”