Solian zejście z 200mg na 100mg

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Solian zejście z 200mg na 100mg

Post autor: piotrs »

karalne to podawanie 1200 mg/d solianu tak mnie leczyli SPECJALISCI ktorzy teraz poszli na pryatne praktyki pod sad ich nigdy nie max dawki w skrajnych przypadkach
JAK WIEKSZOSC JESTEM ZWOLENNIKIEM NA MOZLIWIE NAJMNIEJSZYCH DAWKACH
a przez dwa lata ponad bralem 400mg solianu i 10 mg zolafrenu BOŻE bron mnie przed takimi psychiatrami a bylem bez objawow POZYTYWNYCH
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

1200 mg/d solianu to chyba tylko w Polsce.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

wowo21975 pisze: śr gru 13, 2017 9:06 pm 1200 mg/d solianu to chyba tylko w Polsce.
To jest przykład że wygoda psychiatrów i pielęgniarek psychiatrycznych jest w Polsce ważniejsza niż dobro pacjenta.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Lekarze twierdzą że wyleczyli a pacjent jak zombie.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

wowo21975 pisze: śr gru 13, 2017 9:36 pm Lekarze twierdzą że wyleczyli a pacjent jak zombie.
Chyba raczej wyciszyli
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: śr gru 13, 2017 9:55 pm
wowo21975 pisze: śr gru 13, 2017 9:36 pm Lekarze twierdzą że wyleczyli a pacjent jak zombie.
Chyba raczej wyciszyli
Miałem poprawić że zaleczyli ale masz rację :)
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Ja chyba niedługo będę chciał odstawić leki, pójdę do lekarza powiem jak się czuje i zobaczymy co on powie.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

NEVER EVER NIGDY NIE ODSTAWIAJ LEKÓW
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

A dlaczego nie? 4 lata żyłem z urojeniami że brat chce mnie skrzywdzić studiowałem pracowałem nawet miałem dziewczyne, zobaczę coś niepokojącego wezeme leki i tyle, nie byłem nigdy w szpitalu.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Znam osobę która z urojeniami żyje non- stop, a lek bierze bardzo rzadko i bardzo małą dawkę. Mimo tego na co dzień funkcjonuje dobrze i - co bardzo ważne - dobrze sypia. Nie ma u niej postępu w ilości objawów, nie narastają one.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Pamiętam jak w 2002 roku dostałem 1200 mg solianu w ramach testów. Nogi mi wariowały, były niespokojne. A prosiłem błagałem lekarza i ordynatorke aby troche mniej. Nic, mówić jak o ściane. A teraz ta sama ordynatorka tłumaczy się że się wtedy "uczyli". To po jaką cholere poszła na studia i została lekarzem?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

tomsoul pisze: pt gru 15, 2017 8:19 am Pamiętam jak w 2002 roku dostałem 1200 mg solianu w ramach testów. Nogi mi wariowały, były niespokojne. A prosiłem błagałem lekarza i ordynatorke aby troche mniej. Nic, mówić jak o ściane.
Dla mnie takie coś podpada pod znęcanie się!!!

...i oni domagają się wdzięczności?? Szacunku??
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Wiecie co jest najgorsze ze ja zylem z tymi urojeniami 4 lata i to byl istny koszmar, wszystkiego sie balem, bylem podejrzliwy i nieufny, ja juz niewiem jakim cudem dawalem robic rade mgr na polibudzie i rownolegle pracujac zyjac w urojonym swiecie ze brat chce mnie skrzywdzic to bylo cos strasznego, Wyprowadzilem sie z domu i chcialem poznac dziewczyne i poznalem przez sympatie, ciagle czujac strach i niebezpieczenstwo na poczatku jak sie z nia spotykalem musialem nosic noż w kieszeni w razie czego jak brat sie gdzies pojawi i zeby sie obronic, wszedzie chodzilem z nozem, nigdy nie przebywalem z drugim czlowiekiem tyle czasu wtedy zaczalem obserowowac ze jest ze mna cos nie tak, ona byla taka radosna, taka bez problemow, przy niej sie czulem bezpiecznie bo studiowala prawa wiec wymyslilem sobie ze w razie czego pozwiemy brata i sprawa sie skonczy, mi juz kiedys brat grozil bylem na komisariacie ze mi ktos grozi, ale nie potrafilem tego powiedziec ze to jest brat, przy niej naprawde czulem sie bezpiecznie, ale bylem taki nie zyciowy, taki nie zaradny, dla mnie we wlasnym domu poroblemem bylo umycie zebow, nie mowiac juz o innych czynnosiach, klamalem ja caly czas tylko po to aby mnie nie rzucila bo czulem sie przy niej bezpiecznie, tak naprawde nic jej nie dalem a tylko bralem calymi garsciami, w ogole obesrowalem ich dom jak funkcjonuje i byl taki spokoj byly to dla mnie przezycia naprawde niebywale, i pojechala z mama nad morze i uroilem sobie zazdrosc, zrobilem awanture i mnie rzucila a byla miloscia mojego zycia tak mi sie wtedy wydawalo, po roztaniu chcialem z nia porozmawiac pisalem sms, raz czy dwa razy zadzwonilem nie odpowiadala to pojechalem 3 razy do niej nie daleko domu liczac ze pojdzie na spacer, ale wtedy juz zdalem sobie sprawe ze jak bede ja nachodzil to mnie pozwie, na rozstaaniu powiedziala mi ze nie jestem mezczyzna, i nie jestem zaradny a jak ja moglem byc w takim stanie jakim bylem? Rozumiecie to? Zylem w urojonym swiecie ze brat chce mnie skrzywdzic, jak sie z nia spotykalem chodzilem dobrata mieszkal niedaleko aby przestac sie go bac, nie rozmawialem z nim 8 lat, on byl dobrze zbudowany i agrsywny, ja juz szukalem kontaktu duzo wczesniej ale jeszcze mnie zwyzywal, jak sie spotykalem z ta dziewczyna, chodzilem do mojego brata, conajmniej 2 razy w tygodniu i to nie przechodzilo, wtedy jak pojechala na te wakacje poczulem sie pewny myslalem juz ze brata sie nie boje dlatego zrobilem awanture. Ale koniec zerwala ze mna, pojechalem kiedys do niej i chcialem sie za wszelka cene spotkac, a ona powiedziala ze powinienem isc do psychologa i wtedy nastapil przelom poszedlem do psychologa, powiedzialem ze nie moge przestac sie bac brata, choc z nim rozmawialem ciagle sie go boje i wtedy psycholog wyslal mnie do psychiatry, psychiatra na poczatku mi podal antydepresant, ale nic mi nie polepszylo, myslal ze mam jakies stany lekowe, dopiero pozniej przyszedlem i powiedzialem ze mi nic nie lepiej dal mi olzapine, Boze zaczalem czytac ulotke leku schizofrenia, przezylem szok, lekarz mi nic nie powiedzial, poprostu kazal mi brac 10mg, wtedy zmienilem prace mialem naprawde duzo stresu musialem sie skupic, a te leki mnie tak otumanialy, spalem w pracy i mnie zwolnili bylem 3 miesiace bez pracy, moze kiedys dokoncze to historie
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Jestem 22 dzien na dawce 125mg i nadal czuje sie fantastycznie, choc po pracy wracam zmeczony i zalegam w lozku, ale miedzyczasie z racji tego ze mieszkam w stolicy zdazylem spotkac sie kilkoma dziewczynami i dzien dzien pisze z inna, przez te leki, nie wiedzialem ze jestem taki sprytny i otwarty na nowe znajomosci, takze mysle ze rok 2018 bedzie moim najelpszym rokiem w zyciu, zycze wszystkim Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku i tak dobrego samopoczucia jak ja mam.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

1200 mg/d Solianu to sa tortury znecanie sie dawki dla konii i powinni byc konskimi psychiatrami ja tak kilka miesiecy ,,nogi mi dretwialy w karku chrupalo doslownie" to w 2010 r i tak dalej lecza niestety
tez kilka miesiecy bralem 800mg Amisanu nie chciala miz zmiejszac zaczelem czytac ulotke ze 400mg wystarczy sam zszedlem jaka ulga. potem czytalem zarejestrowalem sie na forum zobaczylem ze podtrzymujaca 200mg wystarczy i od pol roku znowu biore 1 tabletke.
Tak niestety lecza w Bydgoszczy Świeciu dalej nie powinni byc psychiatrami i szkodzic
Awatar użytkownika
seebek
zaufany użytkownik

Post autor: seebek »

Moim zdaniem psychiatrzy powinni najczęściej stosowane neuroleptyki testować na sobie w różnych dawkach,
wtedy mieliby pełne rozeznanie co jest objawem choroby a co skutkiem ubocznym leków.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

seebek pisze: pt gru 22, 2017 5:22 pm Moim zdaniem psychiatrzy powinni najczęściej stosowane neuroleptyki testować na sobie w różnych dawkach,
wtedy mieliby pełne rozeznanie co jest objawem choroby a co skutkiem ubocznym leków.
Ankietowano kiedyś lekarzy psychiatrów na temat tego czy w przypadku wystąpienia u nich samych zaburzeń psychicznych byliby skłonni zażywać neuroleptyki. Twierdząco odpowiedziało około 75% ankietowanych.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Witam wszystkich serdecznie. Miałem was informować co i jak u mnie na dawce 125mg i powiem wam tak. Jakieś 3-4tygodnie temu przestałem brać całkowicie leki, poprostu zapominalem, zmieniłem prace, teraz jestem kierownikiem dużo stresu, ale staram się nie zabardzo przejmowac, czuję się wyśmienicie jak zdrowy czlowiek, śpię normalnie ogólnie kupilem nowy samochód i wszystko wygląda fantastycznie tylko dziewczyny vrakunw. Tak jak wspomniałem wcześniej nie biorę leków Niewiem czy ryzykuje czy nie ale już tą dawka 125mg wogole na mnie nie działała, nie byłem u lekarza o niczym nie moqilem. Tak jak wspominałem wczesniej. W maju 2016 postawiono mi diagnozę F22 uporczywe zaburzenie urojeniowe i od tamtego czasu brałem leki i przestałem 3-4 tygodnie temu. Czy to była prawidłowa diagnoza to się okaże :) pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkim zdrowia i wierzcie bo jest nadzieja:)
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

STRES silny najczesciej jest przyczyna nawrotu staraj sie unikac
nie lepiej brac 50mg czy 100mg solianu zawsze jakas OCHRONA przed nawrotem
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

piotrs pisze: wt lut 06, 2018 10:47 pm STRES silny najczesciej jest przyczyna nawrotu staraj sie unikac
nie lepiej brac 50mg czy 100mg solianu zawsze jakas OCHRONA przed nawrotem
Nie każdy stres jest przyczyną nawrotu!

Wydaje mi się że 50 czy 100 mg solianu takiej roli ochronnej przed nawrotem nie pełni, gdyż jest to dawka stymulująca oraz przeciwdepresyjna, a nie przeciwpsychotyczna.

"Każdy choruje inaczej", a psychiatrzy tą ogromną różnorodność chcą zamknąć w kilku regułkach, w kilku algorytmach postępowania...
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”