jestem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: jestem
Myślę, więc jestem 

Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Ave Maryja piękna Matka Matko Boga najczystsza najszczodrobliwsza najświętsza
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
dziś w nocy miałem znów objawienie z nieba zstępował obraz Jezusa Miłosiernego tego od św siostry Faustyny.
macie tak że umysłem przenosicie się czasem do piekła ? tzn pojawia sie przekonanie że umarliście i jesteście potepieni? to sie u mnie czasem wydarza kiedyś było to non stop.ostatnio troche zelżało.Ave Maryja!!!
książka Ks. Gobbiego jest dla mnie skarbem w tej oto książce z opisanymi lokucjami jakich doświadczał Ks Gobbi tzn głos wewnętrzny od Maryi który spisywał,znalazłem wiele dla siebie.np to że kocham Maryję i głęboko wierze choć trudno mówić o sobie.znalazłem tam opis min o pieczęci na czole tzn znak Krzyża, którymi Maryja oznacza wybranych tajemnica ...ja myslałem kiedyś że mam Krzyż wypalony na czole że jestem wybrańcem i poniekąd nie przestałem nim być aż do tej pory.........i o pomniejszonym sądzie który przeszedłem.
czujęsię topiony jak żelazo przez ogień.to wewnętrzne spalanie ogarnia mnie wieczorami tak jak teraz.czyli poddaję się temu wyniszczeniu.nie sprzeciwiam się ufam Duchowi Św.
czujęsię topiony jak żelazo przez ogień.to wewnętrzne spalanie ogarnia mnie wieczorami tak jak teraz.czyli poddaję się temu wyniszczeniu.nie sprzeciwiam się ufam Duchowi Św.
nei mówie że jest dobrze dużo mi brakuje do świętości dzisiaj walka toczy się o pokój w moim sumieniu.
dzisiaj jeszcze głębiej wyryła się we mnie nadzieja oddycham Maryją.
nie będzie wywodów dzisiaj popielec
już wiem czemu chcę być kiedyś księdzem bo mam niskie poczucie wartości i dlatego te wytwórcze.
z książki Do Kapłanów umiłowanych Synów Matki Bożej nr46:"w obecnych czasach przyciągam do Siebie wszystkie uprzywilejowane dusze,ażeby je obronić i zachować dla Mego Syna Jezusa i dla Mnie.
wszyscy chorzy i cierpiący ,których widzisz w każdym miejscu,są również Moimi uprzywilejowanymi dziećmi.Przypominają ci wartość cierpienia,konieczność cierpienia."
wszyscy chorzy i cierpiący ,których widzisz w każdym miejscu,są również Moimi uprzywilejowanymi dziećmi.Przypominają ci wartość cierpienia,konieczność cierpienia."
to upalenie umysłu wieczorami nabiera sensu tylko w odniesieniu do religii czuję ogień który mnie nie spala tego nie można zrozumieć bez religii.to doświadczenie utwierdza mnie w tym co wyznaję -ogień Ducha Świętego.
nie pamiętam w którym roku to było ale to było coś takiego głos we śnie który mi powiedział coś jakby to "jedź do Gdyni w pododział w dziedzinie duchowej"zostało mi jeszcze troche kasy na bilet i na jedzenie.nastepnego dnia wsiadłem w pociąg do Gdyni nie spałem całą drogę czytałem książkę "Mój Chrystus połamany".to była ostra psychoza.po dotarciu na miejsce poszedłem do akchikatedry na msze.pomyślałem sobie że mam być księdzem że to powołanie.chcialem sobie znaleść robote i zostać w Gdyni.wrócilem do choroby i wróciłem do siebie.nie zobaczyłęm naweet moża bo gołąb na stacji pkp przeleciał w odwrotnym kierunku i to był znak do powrotu.
dlaczego w ty mutkiwłem i nic nie idzie w te albo we wte tylko wytwórcze i wytwórcze że popłakałem sie dzisiaj że nie moge być księdzem.
ale ja i tak chcę tego czego chce Jezus chcę być święty.
O różnych typach urojeń pisał prof. Kępiński w "Schizofrenia", praktycznie na łożu śmierci. To NIEPOROZUMIENIE, że osoba z tą diagnozą nie ma prawa twierdzić, że ma czysty kontakt z Bogiem, który jest Dobrem. Jestem ciekawa, jak przebiegały rozmowy Kępińskiego z ks. J.Tischnerem! Prof. A.K. nazwał schizofrenię chorobą KRÓLEWSKĄ "ze względu na różnorodność objawów". Dla mnie łaską jest modlić się za drugiego człowieka, w sensie "bądź wola Twoja".
... Tylko kiedy biorę lek przeciwzapalny na ataki reumatyczno- migrenowe (tak je nazywam) lub smaruję się maścią przeciwbólową, to zastanawiam się, czy działam wbrew woli Boga. A może On poprzez moją fizyczną niemoc, wystawia mojego niesprawiedliwego OJCA, narcystycznego BRATA i niedorzeczną, negującą moją niezdolność do pracy BRATOWĄ, zimnych emocjonalnie SĄSIADÓW na ciężką PRÓBĘ? Tylko od mamy doświadczam miłosíerdzia...
trzeba modlić się do Ducha Świętego o łaskę rozpoznania znaczenia tego co nas spotyka
Meduzola są momenty podczas kiedy się modlę że czuję odbiór rzeczywistości który mieści się w kategoriach zdrowia psychicznego po prostu ogarnia mnie zdrowostan ostatnio wogóle jest duża porpawa mojego zdrowia.
wyjście ze schizofreni powtarzalność modlitewna to medytacja nie wiem ja sięnie męczę gdy się modlę pomaga mi żyjęjakby w stałej obecności Jezusa wieczorami.